Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπάρχει Λαός!


Του Άγη Βερούτη

Λοιπόν για να τελειώσει κάποια στιγμή η παραπληροφόρηση, διότι ακούμε σημεία και τέρατα τις τελευταίες ημέρες, ότι δήθεν τα έκαναν όλα σωστά και μέχρι που έδιναν και συγχαρητήρια στον εαυτό τους ενώ μετά μας έλεγαν ότι δεν ήξεραν για τους νεκρούς διότι δεν είχε υπογράψει ακόμη ο ιατροδικαστής τα πιστοποιητικά θανάτου ή ακόμα ακούσαμε και ότι παρέσυραν τον 44χρονο πρωθυπουργό (τον έφηβο) οι “σειρήνες” να παριστάνει ότι δεν ήξερε για νεκρούς την αποφράδα νύχτα της πυρκαγιάς ενώ στην πραγματικότητα ήξερε για τους νεκρούς και παρίσταναν όλοι ότι δεν ήξεραν ούτε εκείνοι ούτε του είχαν πει τίποτε! Του παιδιού!

Ντρέπομαι για λογαριασμό τους!

Αν δεν έχεις χρόνο για να κάνεις συντεταγμένη εκκένωση μιας περιοχής γιατί χρειάζεσαι δήθεν μισή μέρα, τότε σφυρίζεις τις ευλογημένες τις σειρήνες και χτυπάς τις καμπάνες ασταμάτητα για να καταλάβουν όσοι είναι στο πεδίο της καταστροφής την επερχόμενη λαίλαπα και να φύγουν μόνοι τους έστω και ασύντακτα για να σωθούν, και ταυτόχρονα μετατρέπεις όλους τους δρόμους σε οδούς διαφυγής! Για να μπορέσουν να φύγουν και να μην κολλάνε με αυτοκίνητα που έρχονται από το αντίθετο ρεύμα.

Οι ευθύνες επικεντρώνονται:

1- στην εγκληματική αμέλεια ή ανικανότητα να ειδοποιήσουν τους ανθρώπους που βρήκαν φρικτό θάνατο στις φλόγες, έστω και για ασύντακτη εκκένωση του Ματιού και ο σώζων εαυτόν σωθείτω!


2- στην εγκληματική αμέλεια να μην υπάρχουν εγκατεστημένες σειρήνες για να ξέρει ο κόσμος ότι είναι κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών και της ΕΕ η Περιφέρεια Αττικής τα ξόδευε σε διαμορφώσεις πλατειών και αμφιλεγόμενης σημασίας πολιτιστικές δράσεις. Με λίγες εκατοντάδες ευρώ και με εντολή της περιφερειάρχισσας (ως όφειλε) και του περιφερειακού συμβουλίου, θα είχαν ίσως σωθεί δεκάδες Άνθρωποι! Η πρώτη προκλητική και αλαζονική δήλωση του Σπίρτζη μάλιστα ήταν ότι δεν φταίει η Δούρου για την πυρκαγιά που έριχνε τα λεφτά της Περιφέρειας σε πολιτιστικές δράσεις αντί για Πολιτική Προστασία.

3- στην εγκληματική ενέργεια να κατευθύνουν τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν εκτός ζώνης πυρός, προς τη φωτιά και τον φρικτό θάνατο! Χωρίς ο πρώην Αρχηγός της Αστυνομίας να συγχαίρει το Σώμα που διοικούσε στη συνέντευξη τύπου για το πόσο καλή δουλειά έκαναν και κάηκαν 91 Άνθρωποι!

4- στην απόπειρα όλων στην συνέντευξη τύπου στις 26 Ιουλίου, τρεις μέρες μετά την εκατόμβη, να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη ότι είχαν άλλοθι δήθεν εμπρησμούς λες και αν βάλει κάποιος επίτηδες φωτιά αφήνουμε τους ανθρώπους να πεθάνουν! Η δεύτερη δήλωση του Σπίρτζη ήταν ότι ήξεραν όλοι για τους νεκρούς όταν έστησαν το μεταμεσονύχτιο σόου με τον Τσίπρα, όπως παραδέχτηκε και ο Πολάκης πριν λίγες μέρες.

5- στο ότι είναι αμετανόητοι και ακόμα δεν έχουν ζητήσει συγνώμη για τα εγκλήματα ή τις παραλείψεις τους (αυτό θα το κρίνουν οι Δικαστές) και μάλιστα για να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου από το πιθανό έγκλημα που συντελέστηκε, δρομολογούν να αφήσουν ελεύθερο έναν αμετανόητο κατά συρροή δολοφόνο τρομοκράτη. Ένα συγγνώμη ρε παιδιά! Ένα συγγνώμη!

6- στο ότι επικεντρώνουν τη δημόσια συζήτηση στα αυθαίρετα και την φύση, και δήθεν από οικολογική ευαισθησία θα βάλουν μπροστά τις μπουλντόζες άμεσα, όταν έχουν πεθάνει 91 Άνθρωποι! Η τελευταία δήλωση του Σπίρτζη ήταν μάλιστα ότι θα γκρεμίσει τα σπίτια των ανθρώπων που βρήκαν φρικτό θάνατο στην πυρκαγιά, αν είχαν αυθαίρετα.

Δεν μας ενδιαφέρουν στην παρούσα χρονική στιγμή τα αυθαίρετα ούτε στη Χαλκιδική ούτε στο Μάτι, ούτε και τα μικροκλίματα!
Άνθρωποι καήκανε!

Υπάρχει Θεός!
Και για όσους δεν πιστεύουν στον Θεό, υπάρχει Λαός!

* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στον Φιλελεύθερο
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οι ευθυνες επικεντρωνονται στο γεγονος οτι δεν υπηρχε σχεδιο προληψης ή αν υπηρχε,

    απετυχε τραγικα!!

    Το σχεδιο προληψης περιλαμβανει το χειροτερο σεναριο (worst case scenario).

    Αυτο σημαινει οτι πρεπει οι αρμοδιοι να καταστρωσουν σχεδιο που θα συμπεριλαμβανει

    ακραιες καταστασεις και μαλιστα ταυτοχρονως!

    Σε μια πυρκαγια ,το χειροτερο σεναριο ειναι να τοποθετηθουν σκοπιμως εμπρηστικοι

    μηχανισμοι σε δυσβατες περιοχες και μαλιστα οταν θα πνεουν πολυ ισχυροι ανεμοι!

    Εκει λοιπον οι αρμοδιοι ειναι υποχρεωμενοι οχι απλως να καταστρωσουν σχεδιο

    αντιμετωπισης, αλλα να υπαρχουν τουλαχιστον 2 εναλλακτικα σχεδια ,σε περιπτωση που το

    αρχικο σχεδιο για οποιοδηποτε λογο σκαλωσει!

    Το να ισχυριζονται αυτοι οι ξεφτυλισμενοι πολιτικαντηδες οτι εφταιγαν τα ακραια

    φαινομενα, αποδεικνυει χωρις καμια αμφιβολια οτι απετυχαν παταγωδως!!

    Διοτι το σχεδιο προληψης συμπεριλαμβανει ΚΑΙ τα ακραια φαινομενα που περιγραφησαν

    παραπανω!

    Επομενως δεν τιθεται απλως θεμα πολιτικων ευθυνων, αλλα ΠΟΙΝΙΚΩΝ!

    Προκειται καθαρα για δολοφονιες δεκαδων συνανθρωπων μάς εξ'αμελειας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]