Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Aλίμονο αν ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε την εξουσία!


Του Ανδρέα Ζαμπούκα

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα των υποστηρικτών της κυβέρνησης είναι ότι ο Τσίπρας δεν πρόδωσε, δεν εξαπάτησε, δεν είπε ψέματα! Με ύφος προδομένου συντρόφου μοιρολογούν συνεχώς πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία»!

Αναρωτιέμαι λοιπόν, τι είναι αυτό που εμπόδισε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει την εξουσία, αλλά και τι θα ήταν εκείνο που θα του έδινε τη δυνατότητα να την κατακτήσει στο μέλλον.

Επειτα από μερικούς απέλπιδες συλλογισμούς κατέληξα σε εφιαλτικές εικόνες, ριγμένες, ευτυχώς, κάπου στα έγκατα του μηδενισμού. Παρ' όλο που πάντα αποτελούν ευσεβείς πόθους κάθε αριστερού, σεβόμενου το απολυταρχικό DNA του.

Και οι οπαδοί και κάθε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να δικαιολογήσει την αδυναμία εμπέδωσης του πελατειακού κράτους, έχουν στον νου τους περίπου τα εξής: «Αδυνατούμε να αντεπεξέλθουμε στις αγαθές μας προθέσεις επειδή ο κόσμος είναι άδικος και δεν μας αφήνει». Ποιος είναι ο “άδικος κόσμος”; Η αστική δημοκρατία με την απεχθέστατη διάκριση των εξουσιών.

Εν ολίγοις, έχουμε καταλάβει -με τον λαϊκισμό και τα ψεύδη- την εκτελεστική εξουσία, ελέγχουμε πλημμελώς τη νομοθετική και διεκδικούμε ανεπιτυχώς τη δικαστική. Επομένως, είναι φανερή η αδυναμία μας να κυβερνήσουμε τη χώρα με τον δικό μας τρόπο και αναγκαζόμαστε να υποκύπτουμε στους θεσμικούς καταναγκασμούς της δυτικής φιλελεύθερης δημοκρατίας»!


«Τι θα κάναμε αν είχαμε την εξουσία; Θα νομοθετούσαμε μόνοι μας, θα αποφασίζαμε μόνοι μας και θα δικάζαμε μόνοι μας! Κατ' αυτόν τον τρόπο η εξουσία θα ήταν δική μας, αφού θα διαθέταμε ολοκληρωτικά και απρόσκοπτα την ευχέρεια να διανέμουμε τον πλούτο, αφαιρώντας τον από τους πλούσιους και μοιράζοντάς τον στους φτωχούς...».

Περίπου αυτή είναι, υποθέτω, η ερμηνεία της «αυτοκρατορικής» ρήσης όσων εμπλέκονται στην κυβέρνηση αλλά και όσων έχουν έννομο συμφέρον να την στηρίζουν. Έτσι για να μην έχουμε κι εμείς αυταπάτες περί τίνος πρόκειται, όταν γίνεται ο συνήθης διαχωρισμός μεταξύ κυβέρνησης και εξουσίας από χείλη αριστερού, ενεργούντος εν μέσω αστικού πολιτεύματος.

Δυστυχώς για τις προθέσεις τους, δεν αντιλαμβάνονται ότι ο Δυτικός Κόσμος, εδώ και δεκαετίες λειτουργεί με συγκεκριμένους κανόνες, με δημοκρατικά πολιτεύματα και ένα πανίσχυρο κράτος δικαίου. Ούτε και πως ο καπιταλισμός- με όλες τις αγκυλώσεις του- έχει εξασφαλίσει ένα εξαιρετικό επίπεδο ασφάλειας, ευημερίας και βιοτικού επιπέδου για τους πολίτες αυτών των κοινοβουλευτικών δημοκρατιών.

Έρχονται σύντομα εκλογές και αναμένουμε τις αντιδράσεις τους. Δεν θα είναι εύκολη περίοδος για κανέναν πάντως και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα.

Κλείνω με την ευχή να μη φτάσει ποτέ η ώρα να δοκιμάσουν οι Έλληνες τι σημαίνει ολοκληρωτική ταύτιση εξουσίας και αριστερής κυβέρνησης. Και με την ελπίδα ότι θα στέκεται πάντα όρθιος αυτός ο δυτικός «άδικος κόσμος» να μας προστατεύει στοιχειωδώς από τις επιθυμίες και τους ευσεβείς πόθους των αδικημένων επαναστατών...

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ασχετο αλλα
    δειτε εδω τι ξεφτιλες γραικυλοι κυκλοφορουν αναμεσα μας
    διαδωστε το παντου
    δειτε τον ξεφτιλα πως γλυφει τους τουρκους και πως βριζει τους ελληνες και βρειτε τον!

    Nikos Spal
    Nikos Spal
    Πριν από 2 ημέρες
    TURKO1905TURKO Fuck that branch of stupid UNHAPPY Greeks !
    You Turks are a Great Nation and i personally have many Turkish friends !
    Met them while i was studying in London and afterwards while i was working in Berlin.
    In Greece all TV channels play TURKISH TV SERIES which are THE BEST !
    They have soul, colour, passion, Genuine human feelings, warmness and authenticity !
    While our Greek tv series are garbage full of gays, clowns and fuckturds !
    MY LOVE TO TURKIYE !
    Nikos Spal
    Nikos Spal
    Πριν από 1 ημέρα (τροποποιήθηκε)
    TURKO1905TURKO my RESPECTED TURKISH BRO ! nik moralis hates your GLORIOUS TURKISH NATION because his ugly grandmom got raped hard in the ass by Turks in Izmir and his
    gay grandad was used as an ass wipe by Turks ;-) Nowdays his STINKY UGLY MOTHER
    is ready to get fucked by Turks and ME ! I would hump her pussy-ass-mouth hard for
    8 hours non-stop and you could later give that GREEK CHEAP PROSTITUTE to your soldiers
    to have fun in the camp by raping her daily ! When nik moralis' cheap prostitute mom DIES
    i will go later to pee onto her cheap grave ;-) Cancer to all the family members of
    nik moralis and if he has a kid it would be very nice to die soon ;-)
    Nikos Spal
    Nikos Spal
    Πριν από 1 ημέρα
    GREEKS + TURKS = BROTHERS
    We are same people with different language and different religion !
    Everything else is exactly the SAME !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]