Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πήραν τους δύο στρατιωτικούς για να δώσουν τη Θράκη (έγγραφο)!!!


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Οι δύο έλληνες στρατιωτικοί Μητρετώδης και Κούκλατζης ελευθερώθηκαν αιφνιδίως από την Τουρκία του Ερντογάν. Και σχεδόν όλοι είτε αποδέχονταν πως η Τουρκία πιέστηκε από τις ΗΠΑ (ή και την Ευρώπη) ή αναρωτιούνταν τι έδωσε η Ελλάδα στον τούρκο «σουλτάνο» και οι δύο έλληνες στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όμως, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, οι εξελίξεις είναι αυτές που αποκαλύπτουν το παρασκήνιο που υπήρχε μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, στο οποίο επικρατούσα άποψη ήταν η διεξαγωγή ενός «ανατολίτικου παζαριού», το οποίο συζητιόταν η απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών με ανταλλάγματα που βλάπτουν σοβαρά τα εθνικά θέματα και ιδιαίτερα την εθνική κυριαρχία στην Θράκη. Οι ειδικοί αναλυτές, αλλά και πρώην πρέσβεις όπως ο κ. Κοραντής, επέμεναν στην ύπαρξη απαίτησης ισχυρών ανταλλαγμάτων από την πλευρά της Τουρκίας που είχαν ως δεδομένη την αντικατάσταση των νόμιμων μουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής. Η άποψη αυτή ενισχύθηκε από την πρόσφατη τροποποίηση του νόμου περί συνταξιοδότησης δικαστικών λειτουργών, στους οποίους συμπεριελήφθησαν και οι νόμιμοι μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής.

Οι εξελίξεις, λοιπόν, αποκαλύπτουν τις μέχρι σήμερα μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, οι οποίες έχουν να κάνουν με την αλλαγή του μέχρι σήμερα μουφτή Ξάνθης, με επίσημο έγγραφο (το παραθέτουμε αμέσως μετά) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης και συγκεκριμένα της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας, Διεύθυνση Διοίκησης, Τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού Ν. Ροδόπης, στο οποίο αναφέρεται η απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Δρ. Ιωάννη Σάββα, με βάση την οποία αποσύρεται ο μέχρι σήμερα νόμιμος μουφτής Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου και η θέση του καταλαμβάνει ως Τοποτηρητής Μουφτής ο Μπιλάλ Καρά Χαλήλ του Μπεχρή… Με αυτή την κίνηση της κυβέρνησης ενισχύονται σημαντικά οι ψευτομουφτήδες που ελέγχονται απόλυτα από Ερντογάν...


Με βάση την συγκεκριμένη εξέλιξη, καθίσταται περισσότερο από σαφές πως η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να τηρήσει ούτε τα προσχήματα, αφού προχωρά στην αντικατάσταση του σημερινού μουφτή Ξάνθης προκειμένου να ικανοποιήσει το χρόνιο αίτημα της Τουρκίας για αντικατάσταση των Μουφτήδων και τοποθέτηση άλλων στη θέση τους (με την παγκοσμίως πρωτοφανή μέθοδο της εκλογής;). Δυστυχώς, η κυβέρνηση δημιουργεί πλέον τις συνθήκες δημιουργίας και λειτουργίας ενός ντόμινο που θα επιφέρει ιδιαίτερα δυσάρεστες εξελίξεις στην Ελληνική Θράκη, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, φτάνοντας στο σημείο έμμεσου ελέγχου της πολιτικής σκηνής της χώρας, αλλά και της δημιουργίας κυβερνήσεων (ελέω του νέου εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής).

Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε την ανακοίνωση απομάκρυνσης και του νόμιμου Μουφτή Κομοτηνής και αντικατάστασής του με κάποιον άλλο «εκλεκτό» Τοποτηρητή στη Μουφτεία Κομοτηνής…

Το έγγραφο που αποκαλύπτει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις εις βάρος της Θράκης, με πρόφαση την απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της Αδριανούπολης.












Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

10 σχόλια :

  1. Αυτό είναι πολύ σοβαρή αποκάλυψη!
    Δηλαδή, Εάλω η Θράκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Good Diplomacy Mr. Kotzias, εεεεε...;;;
    Μα που σας βρήκαμε ρεεεε...;;;
    Όξω ρεεε, Όξω...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο την αναγνωριση ψευτομακεδονων φθασαμε στην αναγνωριση ψευτομουφτηδων.

    Το χειροτερο ειναι, οτι δινεται η εντυπωση στους γειτονες ,οτι με "συλληψεις" στρατιωτικων

    πετυχαινουν αμεσα αυτο που θελουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά αγαπητέ ΓΜ τήν άλλη φορά μήν έχουμε σύλληψη από τούς Τούρκους ολόκληρη τή δύναμη Ελληνικού φυλακίου μέ τόν επικεφαλής αρχιφύλακα μαζί. Αφού τά κατάφερε ό σουλτάνος,νά πάρει ουσιαστικά τόν θρησκευτικό μουσουλμανικό έλεγχο τής Θράκης . Μέ τήν ομηρεία τών δύο στρατιωτικών μας. Από εδώ καί πέρα προσοχή στούς ψαράδες μας στό Αιγαίο. Κινδυνεύουν. Νά αποτελέσουν έν δυνάμει όμηροι τού σουλτάνου. Εύκολος στόχος πρός απαγωγή καί εκβιασμό. Νά δούμε πότε θά δοθεί απελευθέρωση κανόνων εμπλοκής στό λιμενικό.... Γιά νά προστατεύσει Έλληνες πολίτες αλιείς , εργαζομένους ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΟΥΣ. ΠΑΝΟΣ

      Διαγραφή
    2. ..Νά δούμε πότε θά δοθεί απελευθέρωση κανόνων εμπλοκής στό λιμενικό....Πάνο, όταν το αποφασίσουν οι Αμερικανοί.

      Διαγραφή
    3. ...μήπως ήταν στο σχέδιο και οι δύο (αμαχητί!) παραδοθέντες στρατιωτικοί;... Γιατί, μετά την θριαμβευτική υποδοχή τους (των αμαχητί!!! συλληφθέντων...) κάτι ακούγεται και για προαγωγή τους (!!!)... (και μη χειρότερα - κατά τ' άλλα οι μουφτήδες μας μάραναν...)

      Διαγραφή
    4. Γνωριζαν οι "αμαχητι" παραδοθεντες στρατιωτικοι οτι θα συλληφθουν, θα

      μπουντρουμιαστουν για 5 μηνες σε τουρκικες φυλακες και θα δεχονταν εξευτελισμο

      απο τουρκους με το να καταγραφονται απο καμερες αλυσοδεμενοι σαν κοινοι

      εγκληματιες,μονο και μονο για να προαχθουν;

      Αυτα ειναι σεναρια επιστημονικης ανοησιας ,και επιτελους ας δειξουμε τον

      στοιχειωδη σεβασμο απεναντι σε στρατιωτικους ,που παρα τον ψυχολογικο πολεμο που

      υπεστησαν,με το να απορριπτονται οι αιτησεις αποφυλακισης τους,αυτοι αντεξαν με

      το κεφαλι ψηλα!

      Και κατι αλλο που ολοι οι "συνομωσιολογοι" κατα των στρατιωτικων μας δεν

      λαμβανουν υποψιν:

      Γιατι οι τουρκοι εκλεψαν το τζιπ τους;

      Εαν το τζιπ τους ειχε περασει τα τουρκικα συνορα γιατι δεν μας εδειξαν οι

      τουρκοι φωτογραφιες,ωστε να υπαρχουν πραγματικα τεκμηρια για κατηγορια

      καταπατησης τουρκικης στρατιωτικης περιοχης;

      Αρα το τζιπ τους σταματησε σε Ελληνικο εδαφος!!!

      Και οι πατημασιες που ειδαν βρισκονταν επι Ελληνικου εδαφους!!!

      Και για να εισχωρησουν σε τουρκικο εδαφος, μιλαμε πλεον για παγιδα,αφου οι

      λαθρομεταναστες κινουνται στην αντιθετη κατευθυνση(απο τουρκια για Ελλαδα)!

      Το σχεδιο απαγωγης τους ειναι ολοφανερο!!!

      Διαγραφή
  4. Σύμφωνα και με τη Συνθήκη των Αθηνών του 1913 ο μουφτής ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ! Ο νόμος αυτός άλλαξε από το ελληνικό (κολο)κράτος στις αρχές της δεκαετίας του '90.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνα με το Σύνταγμα της κάθε χώρας, υπάρχουν νόμοι. Οι νόμοι μεταβάλλονται ή και διαγράφονται. Σε κάθε περίπτωση οι νόμοι κατατίθενται, ψηφίζονται και ορίζονται από την Βουλή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα που δημιουργούνται στη χώρα. Την δημιουργία ή και τροποποίηση των νόμων υποχρεούνται οι πολίτες να την αποδέχονται. Αν διαφωνούν μπορούν να εκφράσουν την διαφωνία τους με τα προβλεπόμενα νομικά μέσα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν οι πολίτες να καταργούν νόμους επειδή αυτοί δεν είναι αποδεκτοί από τους ίδιους. Η άρνηση ισχύος - εφαρμογής νόμου τιμωρείται από τη Δικαιοσύνη. Εσύ τι δεν καταλαβαίνεις; Ή να το θέσω διαφορετικά: Γιατί οι μουφτήδες να εκλέγονται στην Ελλάδα και να ορίζονται από τις κυβερνήσεις στον υπόλοιπο κόσμο, ακόμα και στην Τουρκία;

      Διαγραφή
    2. @ ανωνυμο 22 Αυγούστου 2018 - 4:11 π.μ.


      Δεν σε εχουν ενημερωσει σωστα!

      Η Συνθηκη των Αθηνών αναφεροταν σε διαφορετικό γεωγραφικό εύρος.Συγκεκριμένα

      κάλύπτε την περιοχή από την Θεσσαλία μέχρι και τα όρια της Δ.Θράκης ενώ

      συμπεριλάμβανε και την Κρήτη.Οι μουσουλμάνοι Τούρκοι που ζούσαν σ’αυτές τις

      περιοχές θεωρήθηκαν ανταλλάξιμοι το 1923,και εφόσον η συμφωνία του 1913 δεν

      ίσχυε για την Δ.Θράκη,καθίσταται και αυτή ανενεργή.

      Η εν λόγω Συνθήκη δεν εφαρμόστηκε ποτε απο τους τουρκους λόγω της αυθαίρετης

      κατάργησης των διομολογήσεων (1914) αφ’ενός και των πολεμικών γεγονότων των ετών

      1917-22 αφ’ετέρου.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]