Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ομόφωνη έγκριση της τροπολογίας για τους δύο στρατιωτικούς από τη Βουλή


Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατέθεσε την τροπολογία για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, σύμφωνα με την οποία θα λαμβάνουν επίδομα και άρα θεωρείται ότι υπηρετούν στην Τουρκία. Αυτό κατά τους γνωρίζοντες αποτελεί ισχυρό νομικό όπλο ενόψει της νέας αίτησης αποφυλάκισης που αναμένεται να καταθέσουν.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα το τουρκικό δικαστήριο προέβαλε ως επιχείρημα για την απόρριψη των αιτημάτων αποφυλάκισής τους το ότι οι δύο Έλληνες δεν είχαν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία.

Έτσι, πλέον η ελληνική πλευρά δύναται να προβάλλει ως επιχείρημα πως με την ειδική αποζημίωση που θα λάβουν και αναδρομικά, εν καιρώ ειρήνης, τα εν λόγω στελέχη θεωρούνται υπηρετούντες στη χώρα όπου βρίσκονται είτε σε ομηρία είτε σε κράτηση. Με άλλα λόγια, θα γίνει δυνατόν να στοιχειοθετηθεί έτι περαιτέρω το επιχείρημα για μόνιμη κατοικία στο ελληνικό προξενείο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα σημαίνει ότι υπηρετούν στην Τουρκία και επομένως το επιχείρημα των Τούρκων ότι οι δύο Έλληνες δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία και ως εκ τούτου δεν αποφυλακίζονται για να μην τους ψάχνουν πλέον δεν θα ευσταθεί. «Την Παρασκευή υπάρχει δικαστήριο. Δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι», τόνισε χαρακτηριστικά, παραδεχόμενος εμμέσως πλην σαφώς ότι καθυστέρησε σημαντικά να προχωρήσει στη σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη τροπολογία κατατέθηκε ως βουλευτική από τον Κ. Κατσίκη και είχε και δεύτερο άρθρο που αφορούσε τη λειτουργία του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Μόνιμων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά κατόπιν των έντονων αντιδράσεων της αντιπολίτευσης ο κ. Καμμένος αναγκάστηκε να αποσύρει την εν λόγω ρύθμιση καθώς θεωρήθηκε άσχετη με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]