Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η στερνή γνώση της κυβέρνησης


Ο Τσίπρας και ο Καμμένος τώρα κατάλαβαν· ο μεν τι έκανε και ο δε τι ανέχθηκε. Τώρα αντιλαμβάνονται το μέγεθος και την ένταση της λαϊκής οργής για την προδοσία της Μακεδονίας και την παράδοση μιας πολυχιλιετούς Ιστορίας σε ένα εθνοτικό μωσαϊκό που προσπαθεί να δημιουργήσει και να στεριώσει κράτος κλέβοντας το παρελθόν άλλου έθνους.

Ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε είπε ότι θα... ρίξει την κυβέρνηση αν η συμφωνία με τους Σκοπιανούς έρθει στη Βουλή και δεν γίνει δημοψήφισμα ή δεν λάβει 180 θετικές ψήφους από τις υπόλοιπες Κοινοβουλευτικές Ομάδες. Αυτά τα σχήματα δεν μπορούν να γίνουν πιστευτά από τον λαό που σκέφτεται πρακτικά: Γιατί δεν υπήρξε η μέριμνα για την απαράδεκτη αυτή συμφωνία και δεν προεβλήθησαν οι δέουσες αντιστάσεις πριν από τις υπογραφές στις Πρέσπες; Η πιθανολόγηση που δίνουν οι πολλοί είναι ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε υποτιμήσει το πάθος των Ελλήνων για τη Μακεδονία μας.

Ο ιδρυματισμός της εξουσίας πρέπει να ευθύνεται και για την αδυναμία ή την άρνηση του πρωθυπουργού να καταλάβει τι σήμαινε για τους Ελληνες πολίτες η προκλητική εμμονή του να δώσει άρον άρον εθνικότητα, γλώσσα και τον όρο «Μακεδονία» στους γείτονες. Αρχικά δεν ήθελε να ακούει ούτε για δημοψήφισμα ούτε για υπερψήφιση στη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία ούτε για οτιδήποτε άλλο που θα καθυστερούσε την ολοκλήρωση της αποστολής τής άνευ όρων παράδοσης στους Σκοπιανούς.

Τώρα, αμφότεροι οι κυβερνητικοί εταίροι έχουν δει τους Έλληνες να βρίσκονται εν βρασμώ και διαπιστώνουν έκπληκτοι αλλά και αρκετά θορυβημένοι ότι όχι μόνο εξαϋλώνεται το εκλογικό ακροατήριό τους, αλλά και ότι οι αντιδράσεις, αντί να καταλαγιάζουν, κλιμακώνονται!

Τώρα ο κ. Καμμένος υπόσχεται ξανά αποχώρηση από την κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας, διά του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της υποβολής της συμφωνίας προς κύρωση στο Κοινοβούλιο με αυξημένη πλειοψηφία (180 βουλευτών).

Αμφότεροι κάνουν πολύ λίγα, πολύ αργά. Πέρασαν τις κρίσιμες κόκκινες γραμμές που έχει θέσει ο ίδιος ο λαός.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]