Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανασφάλεια


Του Άγη Βερούτη

Όταν είναι σε εξέλιξη τέτοιες καταστροφές δεν είναι ώρα για πολιτική. Δεν είναι ώρα για ανοχή και αβάντα στους μη-ικανούς. Η ανοχή και η αβάντα για άσκηση πολιτικής θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο κόστος σε ανθρώπινες ζωές!

Ποτέ ξανά στα τελευταία 50 χρόνια δεν έχουμε μετρήσει τόσους νεκρούς από καταστροφές εντός αστικού ιστού σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα! Βιώνουμε αυτές τις μέρες ως χώρα αλλά και καθένας προσωπικά την οδύνη και το πένθος για τους ανθρώπους που έχασαν αδίκως τη ζωή τους ως τώρα και τον τρόμο για τις ζωές που κινδυνεύουν να χαθούν όσο συνεχίζει να μαίνεται η πυρκαγιά, και όσο οι μηχανισμοί της οργανωμένης πολιτείας επιδεικνύουν αδυναμία να διαχειριστούν την έκτακτη ανάγκη που δημιουργεί μια πυρκαγιά εντός αστικού ιστού.

Δεν είναι μόνον οι 74 (ως τώρα) καταμετρημένοι νεκροί της πυρκαγιάς που καταδεικνύουν την αβελτηρία, την ανικανότητα της έγκαιρης αντίδρασης και αντιμετώπισης και την έλλειψη σχεδίου έκτακτης ανάγκης. Είναι και οι αγνοούμενοι που όλοι ελπίζουμε να μην ήταν στον τόπο της πυρκαγιάς και απλώς να έχουν αμελήσει να ενημερώσουν τους δικούς τους ότι είναι καλά. Είναι και οι 164 ενήλικες τραυματίες και 23 παιδιά που νοσηλεύονται και όλοι ελπίζουμε να γίνουν άμεσα καλά.

Είναι και η καταστροφή του Σαρωνικού από τους λανθασμένους υπολογισμούς του πολιτικού προσωπικού που προΐσταται των σωμάτων ασφαλείας, με την αβελτηρία, την ανικανότητα της έγκαιρης αντίδρασης και αντιμετώπισης και την έλλειψη σχεδίου έκτακτης ανάγκης.


Είναι και οι επαναλαμβανόμενες πολύνεκρες πλημμύρες στη Μάνδρα της Αττικής που καταδεικνύουν την ανετοιμότητα των ανθρώπων αυτών να οργανώσουν και να διευθύνουν την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στις καταστροφές που αναπόφευκτα κάποια στιγμή συμβαίνουν.

Καταστροφές συμβαίνουν σε όλες τις χώρες. Δεν μπορεί να κατηγορήσει κάποιος κανέναν για το ότι συμβαίνουν καταστροφές. Όμως αν μετά από κάθε καταστροφή ακούμε ότι “δεν είχαμε υπολογίσει σωστά την έκταση της καταστροφής”, τότε πρέπει να αλλάξουμε τους ανθρώπους που υπολογίζουν!

Αυτά συμβαίνουν γιατί έχουν ξηλωθεί όλοι οι ικανοί από τις θέσεις ηγεσίας των σωμάτων ασφαλείας επειδή δεν ήταν συριζαίοι! Επιτέλους να μπουν σε αυτή η χώρα οι ικανοί να κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν για λογαριασμό του κράτους, και όχι οι κομματικά οργανωμένοι!

Δεν παίζεις κομματικές κουμπάρες με τις ζωές των ανθρώπων! Πώς να το κάνουμε; Δεν παίζεις!

Η ανασφάλεια είναι διάχυτη πλέον στην κοινωνία για τον κίνδυνο που διατρέχει καθημερινά ο μέσος πολίτης ακόμα και 25 χιλιόμετρα από την πλατεία Συντάγματος, από πλημμύρες, από πυρκαγιές, από σεισμούς, από πετρελαϊκές κηλίδες, από πρόσφατα απελευθερωμένους αμετανόητους εγκληματίες και τρομοκράτες, από κατά λάθος κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών του, ή από το κλέψιμο των μισών δόσεων της χημειοθεραπείας του από σπείρες. Μπήκαν με την ψήφο του ελληνικού λαού καφενόβιοι στο τιμόνι, δυστυχώς.

Ποτέ ξανά η ανικανότητα και η απληστία τόσο λίγων τόσο ανίκανων δεν έχει κοστίσει τόσες πολλές ανθρώπινες ζωές και μάλιστα εντός του αστικού ιστού.

Ποτέ ξανά!

Δεν θα μπορούσε.

Δεν θέλει σχέδιο για να εκκενώσεις τους ανθρώπους, ρε αδερφέ! Θέλει άμεση αντίδραση και ξεκάθαρες εντολές με αστυνομικούς σε κάθε φανάρι, και την απόφαση να βγάλεις τους πολίτες μέσα από το χώρο της καταστροφής άμεσα.

Δυστυχώς, η διάλυση των μηχανισμών του κράτους από κομπάρσους και καφενόβιους που είδαν το κράτος ως μέσον πλουτισμού και αργομισθίας μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μια απερίγραπτη τραγωδία τεράστιου κόστους σε ανθρώπινες ζωές.

* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στον Φιλελεύθερο
Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]