Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για την ελληνική Δικαιοσύνη…


Για τα όσα συνέβησαν στις 23 Ιουλίου στην Αττική υπάρχει μια κλίμακα ευθυνών και ελπίζω η ελληνική Δικαιοσύνη, στην ανωτάτη βαθμίδα που ανέλαβε την έρευνα, να μη σταθεί στο πρώτο σκαλί της κλίμακας ρίχνοντας απλά στάχτη στα ήδη θολά, από τα δάκρυα και τους καπνούς, μάτια των πολιτών είτε επλήγησαν οι ίδιοι είτε όχι. Όλους μας πληγώνουν βαθιά τα όσα συνέβησαν. Για συνανθρώπους μας πρόκειται. Και για την Πατρίδα μας πρόκειται.

Το πρώτο σκαλί της έρευνας αφορά το ποιοι έβαλαν τις φωτιές. Αν εξυπηρετούσαν ντόπια συμφέροντα ή συμφέροντα ξένης και κατά τεκμήριο εχθρικής χώρας όντας πράκτορες της, είτε πρόκειται περί Ελλήνων(!) είτε περί αλλοδαπών. Ότι αυτό το τεράστιο μέτωπο φωτιάς άναψε τυχαία, όσο δυνατοί και αν ήσαν οι άνεμοι, εγώ προσωπικά το αποκλείω εντελώς. Και αν βρεθούν οι εμπρηστές (το θεωρώ αδύνατον) και είναι ξένοι πράκτορες (το θεωρώ εξαιρετικά πιθανό) τότε οι ευθύνες της ΕΥΠ είναι τεράστιες και πρέπει να ξηλωθεί ολόκληρη.

Αυτό είναι το πρώτο σκαλί, αλλά αν θέλει η ελληνική Δικαιοσύνη να κάνει πραγματικά έρευνα σε βάθος θα προχωρήσει στα επόμενα.

Δεύτερη βαθμίδα έρευνας. Αφορά όλους τους υπεύθυνους για παραλείψεις άμεσων και απολύτως αναγκαίων ενεργειών. Αυτή όχι απλώς αγγίζει, αλλά “σφιχτοδένει” τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, τον Υπουργό Άμυνας που δεν κατέβασε αμέσως έμπειρα τμήματα του Στρατού στο σημείο, ούτε δόθηκε έγκαιρα εντολή στο Λιμενικό Σώμα να σπεύσει άμεσα προς βοήθεια ανθρώπων που τους καταδίωκε ένα τεράστιο μέτωπο φωτιάς. Υπεύθυνοι και οι αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΝ. Ασφαλώς και όσοι έχουν ευθύνη για την ασφάλεια των πολιτών. Πρώτος εξ αυτών ο κ. Τόσκας. Ούτε καν εντολή για, άμεση και συντονισμένη από αρμόδια όργανα, εκκένωση της περιοχής δε δόθηκε. Είναι σαν κάποιοι να επεδίωκαν θύματα!

Τρίτη βαθμίδα. Έρευνα για ενέργειες ή παραλείψεις ενεργειών που θα μπορούσαν να προλάβουν εν ευθέτω χρόνω το φριχτό θάνατο τόσων ανθρώπων και της “ζωντανής” χλωρίδας και πανίδας που έγινε κάρβουνο. Αυτή περιλαμβάνει τους αρμοδίους στην Πολεοδομία (άναρχη ρυμοτομία και δόμηση, καταπάτηση της αιγιαλίτιδος ζώνης κ.α.) και τη Δασική Υπηρεσία της περιοχής (καθαρισμός ξερόκλαδων, ζώνες πυρόσβεσης, δεξαμενές νερού εκεί όπου αρχίζουν οι οικισμοί. Μακάρι να προβλέπονταν και περιπολίες, 3-4 οπλισμένων δασοφυλάκων μαζί, στα προσβάσιμα “περάσματα”- πόλεμο έχουμε!)


Αυτή βαθμίδα «σφιχτοδένει» τον πρωθυπουργό, όλους τους αρμόδιους υπουργούς, την περιφερειάρχη και εν μέρει τους δημάρχους. Γνώριζαν όλοι το πρόβλημα των καλοκαιρινών πυρκαγιών, είναι πλέον χρόνιο. Ειδικά όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ποια μέτρα αντιμετώπισης μιας τυχόν μεγάλης πυρκαγιάς έλαβαν, και μάλιστα στην Αττική όπου “κάποιοι” συστηματικά εξοντώνουν όλους τους περιαστικούς πνεύμονες οξυγόνου, (ανάσα στο βαρύ νέφος της -και όχι μόνον!), ήδη από το χειμώνα, ήδη από τους τρεις χειμώνες που κυβερνάνε, ώστε η Πατρίδα μας να έχει επαρκή μέσα πυρόσβεσης και έτοιμα σχέδια συντονισμένης κινητοποίησης και δράσης όλων των εμπλεκομένων φορέων;

Είναι σαφώς συνυπεύθυνοι όλης αυτής της καταστροφής από αμέλεια, δε θέλω να σκεφτώ το δόλο. Αν υπάρχει, τότε μιλάμε για προδότες ολκής. Πλην των ποινικών ευθυνών έχουν και αστικές ευθύνες. Ίσως μπορούν να καταθέσουν οι πληγέντες ομαδικές αγωγές αποζημιώσεως εναντίον τους, γιατί το «φερόμενο ως Κράτος» ψίχουλα θα τους δώσει. Οι «ανευθυνο-υπεύθυνοι» να πληρώσουν με την προσωπική τους περιουσία την απερίγραπτη συμφορά που επέφερε η ανικανότητα και η αμέλεια τους σε συνανθρώπους μας.

Το δήθεν πλεόνασμα έσπευσε ο πρωθυπουργός να το κάνει “λιανά” και να το πετάξει σαν αγκίστρι προς άγραν ψήφων των “ψαρωμένων” από την πείνα Ελλήνων. Αλλά το προσέφερε, δώρο με τις δικές μας πλάτες, και στους αλλοδαπούς που σχεδόν όλοι εργάζονται «αδήλωτα». Αντί με το δήθεν αυτό πλεόνασμα να εξοπλίσει σαν αστακό την Πυροσβεστική με τα πλέον σύγχρονα μέσα που σήμερα διατίθενται για τον έγκαιρο εντοπισμό των πυρκαγιών και την γρήγορη κατάσβεση τους, ώστε να μη θρηνούμε κάθε καλοκαίρι όλη την πολύβουη και πολυποίκιλη ζωή των δασών μας. Και τώρα ανθρωπίνων ζωών, που αυτή τη φορά ξεπέρασαν κάθε όριο σε αριθμό.

Και έστω δε στάθηκαν άξιοι να λάβουν δραστικά και έγκαιρα μέτρα πρόληψης. Όταν η ΕΜΥ προανήγγειλε ισχυρούς ανέμους που θα έπνεαν σε μια τόσο πευκόφυτη περιοχή μεσούντος του θέρους, όταν τα πάντα στο έδαφος είναι κατάξερα, γιατί δεν κινητοποιήθηκε προληπτικά ο κρατικός μηχανισμός;

Οι άνεμοι δεν είναι σεισμός. Προβλέπονται. Αν σε κάτι τόσο προβλέψιμο δεν μπορούν να κινητοποιηθούν άμεσα προς πρόληψη εθνικών καταστροφών, τότε τι θα κάνουν μπροστά σε πράγματι απρόβλεπτες καταστάσεις, όπως π.χ. ένας μεγάλος σεισμός ή μια συντονισμένη εξέγερση αλλοδαπών μουσουλμάνων, για να δώσουν ένα μαθηματάκι στους “άπιστους”, (σε συντονισμό βέβαια με εκείνες τις “Δυνάμεις” που καίνε τη Ελλάδα κάθε καλοκαίρι) εξαφανίζοντας τους οριστικά από τη γη των προγόνων τους;

Και αληθινά αναρωτιέμαι ποιο ήταν το κίνητρο του πρωθυπουργού να διαταράξει σε τέτοιο πρωτοφανή βαθμό τις σχέσεις μας με το ρωσικό λαό και τον ηγέτη του. Αν είναι προδότης, όπως αυτό λέγεται πλέον ανοιχτά από πολλούς, μήπως το έκανε για να μην μπορεί η Ελλάδα να έχει την παραμικρή βοήθεια από το ρωσικό λαό και τον ηγέτη του, σε “οτιδήποτε ήθελε συμβεί”;

Προτείνω να οργανωθεί μία συντονιστική επιτροπή “εξ’ Ελλήνων” για το θέμα της πρόσφατης καταστροφής η οποία αφ’ ενός να οργανώσει μια μεγάλη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα και αφ’ ετέρου να ζητήσει βοήθεια από τον Πρόεδρο Πούτιν, (σημειωτέον ότι οι δικές του μυστικές υπηρεσίες ίσως γνωρίζουν πολύ καλά πώς ακριβώς άναψε το πύρινο μέτωπο!) εν ονόματι του ελληνικού λαού.

Και αν στείλει, που είναι βέβαιο, νομίζω ότι η κυβέρνηση δε θα τολμήσει να την αρνηθεί. Εξ’ άλλου δεν την αφορά. Μέσω της συντονιστικής επιτροπής, αλλά με απόλυτη διαφάνεια, θα πάει κατ’ ευθείαν στους πληγέντες. Απολογισμός της διαχείρισης της βοήθειας, για λόγους “τάξεως”, θα πρέπει να δοθεί στην εδώ Πρεσβεία, πράξη που θα αναφέρεται στο αίτημα.Ίσως μπορεί να αναλάβει την πρωτοβουλία κάποιος από τους βαριά πληγέντες. Για να βοηθήσει και να βοηθηθεί, κυρίως ψυχικά.

Κάτι που εκρεμεί χρόνια τώρα, παρά τις τόσες καταστροφές. Γη που κάηκε θα πρέπει διά Νόμου να απαγορεύεται να αλλάξει χρήση π.χ. να ανεγερθεί εκεί ένα εργοστάσιο, ένα διυλιστήριο, οτιδήποτε δεν υπήρχε πριν. Ή, αν είναι δασική να αποχαρακτηριστεί. Στο Νόμο αυτό να προβλέπεται ότι ο στρατός μας αναλαμβάνει αμέσως τον καθαρισμό και την εκ νέου δενδροφύτευση του καμμένου δάσους. ‘Οχι μόνον θεραπαινίδα των «λαθρο-προσφύγων» ο στρατός μας, αλλά και θεράπων των πληγών του Έθνους, εκεί όπου μπορεί να βοηθήσει. Και η ποινή για βεβαιωμένους εμπρηστές, έστω και αν απλώς επιχείρησαν να κάψουν, να είναι λίαν επιεικώς ισόβια. Αν βρεθούν δε οι εμπρηστές-θύτες 200 περίπου ατόμων, (κατά δήλωση του δημάρχου Ραφήνας, εφ’ όσον υπολογίζει και σωστά ότι στους νεκρούς θα προστεθούν και πολλοί που τώρα είναι αγνοούμενοι) θα πρέπει να επανέλθει κατ’ εξαίρεση η θανατική ποινή με φωτογραφικό Νόμο.

Αλλά έχω ένα μεγάλο φόβο και θα τον εκφράσω. Όταν κάποιοι φονιάδες, αυτουργοί και ηθικοί αυτουργοί αφανίσουν έναν άνθρωπο αναζητούνται, συνήθως εντοπίζονται και τιμωρούνται από την ελληνική Δικαιοσύνη. Όταν κάποιοι εμπρηστές-φονιάδες, επί σκοπώ ή εξ’ αμελείας, (οι επί σκοπώ δε θα βρεθούν ούτως ή άλλως) αφανίσουν κοντά 200 ανθρώπους και μυριάδες ζωούλες του φυτικού και ζωικού βασιλείου, πολύ φοβάμαι ότι η ελληνική Δικαιοσύνη, ψιλο-μυρμιρίζοντας (εδώ απαιτείται έρευνα από τουλάχιστον 3 εισαγγελείς για να προχωρήσει γρήγορα) και φέρ’ τα από δώ φέρ’ τα από κει, δε θα τιμωρήσει κανέναν! Ή, ίσως τιμωρήσει τους τελευταίους τροχούς της πολιτικο - στρατιωτικο - δημοσιοϋπαλληλικής άμαξας!

Κατερίνα Χατζηθεοδώρου
Δες το Όλον



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]