Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η μυστική δράση του νεαρού Τόσκα και η φθορά του Κοτζιά


Πόσο θράσος πρέπει να έχουν οι τύποις αρμόδιοι, ώστε να συνεχίσουν να υποστηρίζουν πως υπήρχε συντονισμός, και πως έπραξαν ό,τι καλύτερο μπορούσαν; Καλά, για παραιτήσεις λόγω ευθιξίας δεν συζητάμε. Η ευθιξία της Αριστεράς, πάει σύμφωνα με το ηθικό πλεονέκτημά της.

Αντί για παραιτήσεις και απομακρύνσεις υπουργών και κυβερνητικών στελεχών, να δεις που θα ρίξουν το βάρος σε υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη. Τα οποία βεβαίως και φέρουν ευθύνη, αφού ούτε τώρα μπορούν να καταλάβουν τι ΔΕΝ έκαναν, αλλά η κυβέρνηση τα τοποθέτησε ψηλά, λόγω κομματικής νομιμότητας. Δεν μπορεί να μη υπάρχει πολιτική ευθύνη αυτών που τους επέλεξαν!

Δημοσκόπηση δείχνει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πλήττει σοβαρά τη δημοτικότητα του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, καθώς το 65% των πολιτών έχει αρνητική γνώμη για το πρόσωπό του, έναντι μόνον του 30% που διάκειται θετικά. Για να υπάρξει ένα μέτρο σύγκρισης, αρκεί να επισημανθεί ότι την ίδια ώρα η δημοτικότητα του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ παρουσιάζει μια σχετική ισορροπία μεταξύ των Ελλήνων πολιτών: το 42% μόνο έχει αρνητική γνώμη.

Δηλαδή, ο Ζάεφ είναι πιο συμπαθής στους Έλληνες από τον ΥΠΕΞ της χώρας. Όταν μάλιστα λέμε ότι πλήττεται η δημοτικότητα ενός πολιτικού, σημαίνει ότι πλήττεται και το πολιτικό του κύρος. Όταν αμφισβητείται από τους πολίτες της χώρας του, με τι κύρος θα σταθεί απέναντι σε ομολόγους του; Πώς θα τον αντιμετωπίζουν;

[Άσε που τώρα, αφήνει τα δικά του στην άκρη, και μάλλον προσπαθεί να διασώσει τον παντελώς αποτυχόντα -όχι μόνον λόγω των πυρκαγιών- Ν. Τόσκα, που είναι μέλος και συντονιστής του Δ.Σ. της Κίνησης Ιδεών και Δράσης "ΠΡΑΤΤΩ", με πρόεδρο τον Νίκο Κοτζιά].


Πάντως, πριν τον χάσουμε, κι αυτόν λόγω μειωμένου πολιτικού κύρους, πολύ θα ήθελα διευκρινίσεις, από κάποια ακαταλαβίστικα στο βιογραφικό του. Ο Ν. Τόσκας, γεννήθηκε το 1942 και το 1971, την εποχή της Δικτατορίας, εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Απ’ όσα έχω ακούσει, για να γίνει κάποιος στρατιωτικός εκείνη την εποχή, δεν αρκούσε να φωνάζει απλώς "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών", αλλά και να το πιστεύει κιόλας, όπως βεβαίωναν οι Μυστικές Υπηρεσίες.

Θα πει κάποιος, νέο παιδί ήταν, παρασύρθηκε. Όχι… Επειδή γράφει στο βιογραφικό του ότι «Συμμετείχε σε αντιστασιακή οργάνωση πριν την είσοδό του στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1971». Κάτι δεν καταλαβαίνω εδώ. Η Δικτατορία έχριζε αξιωματικούς αντιστασιακούς που την εχθρεύονταν; Και αν τους ξέφυγε ο νεαρός αντιστασιακός, μέχρι το 1975 που βγήκε από την Σχολή, καμιά Υπηρεσία δεν κατάλαβε ότι ήταν εχθρός της Δικτατορίας;

Υπάρχει και άλλο μυστήριο. Γράφει στο βιογραφικό του, ότι «Στη διάρκεια της δικτατορίας και τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν έπραξε αυτό που όφειλε σαν δημοκρατικός πολίτης». Εδώ είναι που μπερδεύτηκα. Από σεμνότητα ασφαλώς, δεν μας λέει τι έκανε στη Σχολή Ευελπίδων, ως δημοκρατικός πολίτης, υπηρετώντας χωρίς παρέκκλιση την Δικτατορία. Τόσο μυστική δράση είχε πια. Ας μας την πει, επί τέλους, πέρασαν τόσα χρόνια, δεν θα αποκαλύψει κρατικό μυστικό. Απεναντίας, θα κερδίσει τον θαυμασμό, ακόμη και του εγγονού του δικαστή του βουνού.

Κλεισθένης εν δήμω
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]