Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα παράταση για το τζαμί έως τον Οκτώβριο


Στα τέλη Οκτωβρίου μετατίθεται η ολοκλήρωση του μουσουλμανικού τεμένους στον Βοτανικό. Η πέμπτη κατά σειρά παράταση δόθηκε εξαιτίας της καθυστέρησης –από πλευράς Δημοσίου– στην υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης για ορισμένες υπολειπόμενες εργασίες. Το υπουργείο Υποδομών αποδίδει την ευθύνη στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ωστόσο η νέα καθυστέρηση γεννά ερωτήματα για τις πραγματικές, πολιτικές προθέσεις της κυβέρνησης στο ζήτημα.

Η σύμβαση με την κοινοπραξία τεσσάρων κατασκευαστικών (Τέρνα, Ακτωρ, Intrakat, J&P Αβαξ) υπεγράφη μετά σειρά άγονων διαγωνισμών, στις 10 Οκτωβρίου 2016. Ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου ήταν ο Απρίλιος 2017. Το έργο είχε όλες τις προϋποθέσεις να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις: ο χώρος (17 στρεμμάτων) ανήκει στο Δημόσιο, το πολεοδομικό καθεστώς ήταν ξεκάθαρο. Ομως, σύντομα άρχισαν να ανακύπτουν διάφορες αιτίες καθυστερήσεων: κατ’ αρχάς το Δημόσιο αποφάσισε ότι το τζαμί θα γίνει σε νέο κτίριο και όχι με τη μετασκευή υφιστάμενης αποθήκης. Κατόπιν, η πολιτεία άλλαξε τα σχέδιά της για τον χώρο, προβλέποντας επιπρόσθετες εργασίες.

Η πρώτη παράταση δόθηκε τον Μάιο του 2017 και ακολούθησαν ακόμα τέσσερις, με την τελευταία (την προηγούμενη εβδομάδα) να μεταθέτει την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων του τεμένους στις 31 Οκτωβρίου.
Εν τω μεταξύ, το κτίριο του τεμένους έχει κατασκευαστεί, ωστόσο η συμπληρωματική σύμβαση δεν έχει ακόμα υπογραφεί.

Σύμφωνα με πηγές του υπ. Υποδομών, το σχέδιο της σύμβασης απορρίφθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, που αμφισβήτησε το επείγον των εργασιών και τη σύνδεση των κατεδαφίσεων με το κυρίως έργο. Το υπουργείο επανήλθε με νέα επιχειρηματολογία, εστιάζοντας στην ασφάλεια του τεμένους, και τελικώς το Ελεγκτικό Συνέδριο φέρεται να έδωσε το «πράσινο φως» για την υπογραφή της σύμβασης (κάτι που μένει να αποδειχθεί στην πράξη).

Γιώργος Λιάλιος
Καθημερινή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]