Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το πιο κρίσιμο πολιτικό λάθος του Σύριζα


Γράφει ο Δημήτρης Ματσικούδης

Από τη μια να χτυπιέται, ο αγαθός κ. Νίκος Τόσκας στην συνέντευξή του, να βρει ένα λάθος στα όσα έγιναν στη πυρκαγιά που σκότωσε 91, ήδη, συμπολίτες του και να μη βρίσκει!!! Από την άλλη όμως, για λόγους συνειδήσεως, όπως είπε, υπέβαλε και την παραίτησή του στον πρωθυπουργό...

Σε ποιά συνείδηση αναφέρεται άραγε ο κ. Νίκος Τόσκας; Σε αυτή που δεν τον εμπόδισε να συνυπογράψει την δουλοπρεπή συμφωνία του Ιουλίου του 2015 και να υπερψηφίσει τους εφαρμοστικούς της νόμους; Ή μήπως σε κάποια άλλη επικοινωνιακή συνείδηση - λάστιχο, η οποία τον ωθεί κάθε τόσο να υποβάλλει τις δήθεν παραιτήσεις του στον πρωθυπουργό; Αδιαφορώντας βέβαια ότι εκθέτει τον ίδιο ως ασυνείδητο! Μιας και δεν τις κάνει δεκτές και τον αναγκάζει, για να τον καλύψει, σε ηθικές κωλοτούμπες του τύπου: «η παραίτηση για λόγους ευθιξίας την ώρα της μάχης είναι δειλία»!

Θα μου πείτε βέβαια, αφού τη συνέντευξη συντόνιζε ο υπουργός προπαγάνδας του Μαξίμου, θα μπορούσε να πει τίποτε διαφορετικό από αυτά τά οποία του ψιθύριζε, κάθε τόσο, στο αυτί;

Αν η καρέκλα στην οποία, όπως μάταια ισχυρίζεται ο ίδιος ότι δεν είναι βιδωμένος, του επέτρεπε, θα αντιλαμβανόταν την ύβρι προς τους νεκρούς αλλά και προς όλους εμάς που είχαμε την αποκοτιά να παρακολουθήσουμε τη συνέντευξή του. Στην οποία αντί να έχει έστω ψήγματα αυτοκριτικής και συγνώμης, για την απώλεια τόσων ζωών και την καταστροφή που προκάλεσε η αβελτηρία και η ανικανότητα της κρατικής μηχανής, είχε αλαζονεία και αυτοϊκανοποίηση. Αν λοιπόν είχε στοιχειώδη αυτογνωσία θα υπέβαλε πράγματι την παραίτησή του και θα αυτοεξοστρακιζόταν από αυτό τον δύσμοιρο τόπο...

Συμπεριφορές, ωστόσο, σαν αυτή του κ. Νίκου Τόσκα παραπέμπουν στις εν γένει πολιτικές συμπεριφορές των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και της συνιστώσας - σφραγίδα του ΠΡΑΤΤΩ, μέλη της οποίας είναι ο ίδιος, όπως και ο εγκαλούμενος για ολιγωρία στην περίπτωση της πυρκαγιάς στο Μάτι ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης. Επικεφαλής του ΠΡΑΤΤΩ και προστάτης των ανωτέρω είναι ο διαβόητος για την περιφρόνηση των συλλαλητηρίων του λαού ΥΠΕΞ μας κ. Νίκος Κοτζιάς...

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν με την συνενοχή των πλέον αναξιόπιστων πολιτικά συνιστωσών του, όπως αυτή του ΠΡΑΤΤΩ, αφού πρώτα ξεφτίλισαν την Αριστερά με την υπογραφή της δουλοπρεπούς και εθνοκτόνου Συμφωνίας του 2015, ήρθε η ώρα να ξεφτιλίσουν τη ίδια τη Δημοκρατία.

Η ύβρις της προπαγάνδας τους ακυρώνει την αλληλεγγύη, τη σύνεση και την δικαιοσύνη, που είναι τα κύρια στοιχεία ενός δημοκρατικού πολιτεύματος. Προκαλεί οργή στους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα σε όσους τους εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, όχι μόνον εξ αιτίας της περιφρόνησης των θεσμών του πολιτεύματος, ή την καθημερινή τους προσπάθεια να παρουσιάζουν το μαύρο - άσπρο, αλλά ακόμα και με το να μη καταλογίζουν ευθύνες σε εγκληματικά ανίκανους αξιωματούχους τους. Η εξομοίωση της ευθιξίας για υποβολή παραίτησης με δειλία, καθώς και ή απουσία μιας συγνώμης προς ανθρώπους που χάσανε με το πιο βάρβαρο τρόπο προσφιλείς τους συγγενείς, είναι κρίσιμο πολιτικό λάθος.

Με τούτα και με εκείνα, έχουν καταφέρει να προάγουν τα «εθνίκια», σύμφωνα με την Καρανίκειο ονοματοδοσία, από δήθεν διοργανωτές των συλλαλητηρίων για την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών σε αντικειμενικούς τιμητές της άθλιας, σαθρής διακυβέρνησής τους και πειστικούς, στη συνείδηση πολλών οργισμένων συμπολιτών μας, αυριανούς τιμωρούς των εγκληματικών τους πράξεων και παραλείψεων. Το μόνο που μπορεί να τους εξιλεώσει και να σταματήσει το πολιτικό τους λάθος (όπου εδώ η έννοια του λάθους είναι ταυτόσημη έννοια με εκείνη του εγκλήματος) αυτό της περαιτέρω ενδυνάμωσης του απολυταρχικής νοοτροπίας κόμματος της ΧΑ, είναι η παραίτηση τους και η προσφυγή στις κάλπες.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Να αναλάβουν την ευθύνη τα κομματικά μέλη και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ!

    Η δήθεν ανάληψη ευθύνης του Τσίπρα χώρις καμία παραίτηση, καταλογισμό υπαιτιότητας και αντικατάσταση υπευθύνων για την καταστροφή του Ματιού και την απώλεια τόσων ψυχών, μεταθέτει τη ευθύνη στους ώμους των μελών του κόμματος και των ψηφοφόρων του για την απόδοση δικαιοσύνης.
    Αυτοί οφείλουν, με την παραίτησή τους οι μεν από την κομματική ιδιότητα και την δημόσια αποκήρυξη των δε της εκλογικής τους προτίμησης, να στείλουν ηχηρό μήνυμα στους αμοραλιστές ηγέτες του κόμματος αυτού, ότι δεν αποδέχονται πλέον ούτε τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια ούτε τις αντιδημοκρατικές, πελατειακές, εθνομηδενιστικές και, αλοίμονο, ούτε τις πρόσφατες υβριστικές τους πρακτικές προς τους νεκρούς, οι οποίοι βρήκαν φρικτό θάνατο από την ανικανότητα και αβελτηρία τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]