Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Le Monde: «Πρέπει να σώσουμε τη στρατιωτίνα Μέρκελ»


«Ενώ ένα τμήμα της γερμανικής Δεξιάς έχει ως ιδανικό της μια λευκή, χριστιανική Ευρώπη, κλεισμένη στον εαυτό της και κοιτάζει περισσότερο προς τις "ανελεύθερες δημοκρατίες", η καγκελάριος Μέρκελ εκπροσωπεί μια άλλη Ευρώπη» γράφει η γαλλική Le Monde σε κύριο άρθρο της με τίτλο: "Πρέπει να σώσουμε τη στρατιωτίνα Μέρκελ"

Το άρθρο που είναι αφιερωμένο στη Γερμανίδα καγκελάριο, τονίζει ότι «καθώς η ίδια έχει μεγαλώσει στα ανατολικά του σιδηρού παραπετάσματος, γνωρίζει πολύ καλά το τίμημα της ελευθερίας για να δεχτεί την επιστροφή των τειχών στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Αν και συντηρητική και όχι πολύ οραματίστρια, κατόρθωνε πάντα, την κρίσιμη ώρα, να αποφεύγει την πολιτική του χειρότερου. Έτσι, τον Ιούλιο του 2015, επέλεξε τελικά έναν συμβιβασμό με τη Γαλλία για να αποφευχθεί ένα "Grexit"».

«Απέναντι στους μαθητευόμενους μάγους της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), αλλά με τη στήριξη της πλειοψηφίας της κοινής γνώμης, και πάλι η Γερμανίδα καγκελάριος δεν θα πρέπει να υποχωρήσει. Έχοντας φθαρεί και εξασθενήσει, όσο ποτέ στη μακρά σταδιοδρομία της, αποτελεί παρόλα αυτά ένα "προπύργιο" στην κεφαλή μιας χώρας που δεν γίνεται να κυλήσει στο λαϊκισμό και τον εθνικισμό, εκτός εάν τελικά "θάψει" το ευρωπαϊκό όνειρο. Όποια και αν είναι η σημασία των βαυαρικών εκλογών, το μέλλον της Ευρώπης δεν αποφασίζεται στο Μόναχο», καταλήγει η Le Monde.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]