Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυστρία: Ο Κουρτς συστήνει «ομάδα δράσης» για το μεταναστευτικό


Της δημιουργίας μίας «Ομάδας δράσης» για την παρακολούθηση της μετανάστευσης, παρά την σημαντική μείωση του αριθμού των προσφύγων που καταφθάνουν στην Αυστρία, υπεραμύνθηκε ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Πρέπει κανείς να είναι προετοιμασμένος σε εθνικό επίπεδο, για την περίπτωση που η κατάσταση θα χειροτερεύσει και πάλι, ισχυρίστηκε ο καγκελάριος, την στιγμή που νωρίτερα σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ανακοινώσει ότι ο αριθμός των προσφύγων που φθάνουν από την Μεσόγειο, συνεχίζει να μειώνεται.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά από τη χρονιά-ρεκόρ, το 2015, όταν ο αριθμός των προσφύγων που είχαν φτάσει στην Ευρώπη από την αποκαλούμενη «Διαδρομή της Μεσογείου» ανέρχονταν σε 1,05 εκατομμύρια, μέσα στα προηγούμενα δύο χρόνια μειώθηκε εξαιρετικά και ήταν 374.300 το 2016, το 2017 περιορίστηκε στις 184.800, ενώ το πρώτο εξάμηνο εφέτος ανήλθε σε μόνον 50.400.

Την απόφαση για την διυπουργική «Ομάδα δράσης», με τη συμμετοχή περισσότερων αυστριακών υπουργείων, για την παρακολούθηση της μετανάστευσης -- παρά το γεγονός του δραστικού περιορισμού της -- , ο Σεμπάστιαν Κουρτς δικαιολόγησε με την ανάγκη προετοιμασίας για το ενδεχόμενο μίας νέας έντασης της κατάστασης, τονίζοντας χαρακτηριστικά : «ξαφνιάζομαι που σε κάποιους στην χώρα υπάρχει ένας επίμονος πόθος, να μην είναι προετοιμασμένοι για προκλητικές καταστάσεις».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Χέρμπερτ Κικλ, του συγκυβερνώντος Κόμματος των Ελευθέρων, ισχυρίστηκε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου πως σε μεμονωμένες χώρες των Βαλκανίων έχει αυξηθεί ο αριθμός εκείνων που διέρχονται τα σύνορα και ως εκ τούτου "απέναντι σε μία τέτοια δυναμική πρέπει κανείς να είναι προετοιμασμένος και να αντιδράσει ανάλογα".

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του, επίσης προερχόμενου από το Κόμμα των Ελευθέρων, υπουργού Άμυνας Μάριο Κούνασεκ, ο οποίος ανακοίνωσε επιπλέον ότι στο πλαίσιο της αυστριακής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το δεύτερο εξάμηνο του 2018, θα προτείνει και στις άλλες χώρες το «αυστριακό μοντέλο» για την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, δηλαδή την υποστήριξη της αστυνομίας από στρατιωτικές μονάδες.

Όπως έγινε γνωστό, σκοπός της «Ομάδας δράσης» θα είναι η παρακολούθηση των καθημερινών εξελίξεων στις διάφορες προσφυγικές διαδρομές, για την λήψη άμεσων ανάλογων αποφάσεων στον μηχανισμό διαχείρισης της μεταναστευτικής κρίσης, με την άμεση ενεργοποίηση ειδικών της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος και Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας, καθώς επίσης της Υπηρεσίας Πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε εβδομαδιαία βάση η «Ομάδα δράσης» θα αποστέλλει τις εκθέσεις της στο αυστριακό υπουργικό συμβούλιο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]