Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίθεση της Άγκυρας στην ΕΕ, με αναφορές στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς


Σκληρή επίθεση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση εξαπέλυσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, σχολιάζοντας το κείμενο συμπερασμάτων του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο ανέφερε ότι η χώρα «απομακρύνεται από την ΕΕ και συνεπώς οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας έχουν ουσιαστικά σταματήσει».

Σε διαδοχικές αναρτήσεις που έκανε στο λογαριασμό του στο twitter, o κ. Τσελίκ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η ΕΕ απέχει από το να είναι αντικειμενική στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και το κυπριακό, ενώ αναφέρεται και στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών κατηγορώντας την ΕΕ για ανακολουθία.

Συγκεκριμένα, ο τούρκος υπουργός γράφει ότι ενώ τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων υπογραμμίζουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, απευθύνουν ταυτόχρονα άμεσο μήνυμα στην τουρκική Δικαιοσύνη εκφράζοντας τις προσδοκίες τους για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και άλλους Ευρωπαίους πολίτες, για τους οποίους βρίσκεται σε εξέλιξη νομική διαδικασία.

Ακόμα, κατηγορεί την ΕΕ ότι δεν σέβεται προηγούμενες δεσμεύσεις, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορούμε να αποδεχθούμε μια επιλεκτική σχέση στην οποία η ΕΕ θεωρεί την Τουρκία κρίσιμο εταίρο σε ζητήματα όπως η μετανάστευση, η τρομοκρατία, οι μεταφορές και η ενέργεια, από τις οποίες επωφελείται, αλλά ταυτόχρονα αποφεύγει να τιμήσει τις δικές της υποσχέσεις και δεσμεύσεις».

Τέλος, χαρακτηρίζει «βαθύτατα κωμικοτραγικό» το ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που «είναι όμηρος κρατών - μελών στα οποία κυβερνούν ακροδεξιοί» υποστηρίζει ότι η Τουρκία έχει απομακρυνθεί από την ΕΕ.

«Θέλουμε να γίνουμε μέλος σε μια ΕΕ η οποία αντιπροσωπεύει τις ευρωπαϊκές αξίες. Μια ΕΕ στην οποία είναι στην εξουσία η ακροδεξιά και η οποία απομακρύνεται από τις ίδιες τις αξίες της δεν μπορεί να παράσχει μελλοντικές υποσχέσεις ούτε στα ήδη μέλη της ούτε στα υποψήφια μέλη», καταλήγει ο κ. Τσελίκ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]