Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Πάνος Καμμένος ας μην ψάχνει για αποστάτες και ας κοιτάξει τον καθρέφτη


Ο Πάνος Καμμένος πληρώνει τα αδιέξοδα των δικών του επιλογών και της δικής του ανερμάτιστης και καιροσκοπικής πολιτικής. Και δεν του φταίει κανένας άλλος

Ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν φτάσει στο όριό τους, πιθανώς και στο τέλος της διαδρομής τους δεν είναι πολύ δύσκολο να το αντιληφθεί κανείς.

Και οι λόγοι είναι πολύ συγκεκριμένοι: Ένα δεξιό κόμμα βρέθηκε να συνεργάζεται με ένα κόμμα που προέρχεται από τη ριζοσπαστική αριστερά. Ένα κόμμα που φτιάχτηκε μέσα στις αντιμνημονιακές κινητοποιήσεις βρέθηκε εδώ και 3 χρόνια να εφαρμόζει το ένα μνημόνιο μετά το άλλο. Ένα κόμμα υποτίθεται πατριωτικό όχι μόνο συναίνεσε στην επιτροπεία των μνημονίων αλλά μόλις στήριξε μια κυβέρνηση η οποία υπέγραψε μια συμφωνία που ρητά παραχωρεί τη χρήση του όρου Μακεδονία στους γείτονές μας.

Γι’ αυτό περνούν βαθιά κρίση οι ΑΝΕΛ. Γιατί πράττουν και στηρίζουν τα αντίθετα από αυτά για τα οποία συγκροτήθηκαν. Γι’ αυτό έχουν μαζικές αποχωρήσεις, γι’ αυτό διαλύονται κομματικές οργανώσεις, γι’ αυτό είναι στο στόχαστρο η ηγεσία.

Και γι’ αυτό κάποιοι βουλευτές αποχωρούν ή διαφοροποιούνται εκτιμώντας ότι δεν μπορούν να υποστηρίξουν άλλο αυτό την πολιτική και αισθανόμενοι ιδιαίτερα μεγάλη πίεση από την κομματική βάση, που τους κάνει σαφές ότι δεν μπορούν να έχουν πολιτικό μέλλον εάν συνεχίσουν να στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή άλλοι βουλευτές των ΑΝΕΛ είναι τόσο ευτυχισμένοι που μοιράζονται εξουσία που είναι έτοιμοι να προσχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ενστερνιζόμενοι θέσεις που ξεπερνούν κατά πολύ τις υποτιθέμενες «κόκκινες γραμμές» των ΑΝΕΛ. Και αυτό σημάδι κρίσης ενός κομματικού σχηματισμού είναι.

Και τι κάνει μέσα σε όλα αυτά, που είναι απόλυτα εξηγήσιμα με βάση τις δυναμικές των πολιτικών εξελίξεων, ο Πάνος Καμμένος; Ανακαλύπτει θεωρίες συνωμοσίας και σχέδια να εξαγοραστούν βουλευτές από οικονομικά συμφέροντα, στοχοποιώντας για άλλη μια φορά τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Και μάλιστα συντονίζεται και με τον υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο στη διακίνηση τρομερού σεναρίου που αποδίδει όχι μόνο στον Μαρινάκη αλλά και στον Σαββίδη τη χρηματοδότηση του σχεδίου αποστασίας για λογαριασμό του Μητσοτάκη. Και τα κάνει αυτά ο ίδιος πολιτικός που κάποτε έτρεχε να φωτογραφηθεί μαζί με τον τρομερό Ιβάν στην Παναγία Σουμελά.

Ο ίδιος πολιτικός που δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία για «Μακεδονικό», δεν έχει πρόβλημα να συναντηθεί με τον Τζανακόπουλο σε γνωστό εστιατόριο του Ψυχικού (κίνηση που είναι προφανές ότι δεν έγινε απλώς τον έπιασε μεσημεριανή λιγούρα αλλά και με το κριτήριο να δείξει ότι εν απουσία του πρωθυπουργού, το θέμα το χειρίζεται αυτός με έναν από τους πιο στενούς πρωθυπουργικούς συνεργάτες) και ανάμεσα στα άλλα, υποθέτουμε τουλάχιστον, να συζητήσουν πώς θα διευρυνθεί η κυβερνητική πλειοψηφία με μεταγραφές από το Ποτάμι βουλευτών που διαφοροποιούνται από τους ΚΙΝΑΛ επειδή στηρίζουν τη συμφωνία για το ονοματολογικό.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι πολιτική αρχών για τον Πάνο Καμμένο δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά πολιτική που να του εξασφαλίζει παραμονή στην εξουσία, μη διστάζοντας σε αυτή την κατεύθυνση να κάνει αυτά ακριβώς τα οποία κάποτε κατήγγειλε.

Μόνο που τα μεγάλα ψέματα έχουν και κοντά ποδάρια. Και κάποια στιγμή ακόμη και οι πολιτικές «φούσκες» σπάνε, ιδίως όταν η κοινωνία μπορεί να οσμιστεί και το δήθεν και τη ρητορική άνευ υπόστασης και τη απουσία ιδεολογικού ερείσματος.

Γι’ αυτό το λόγο και ο Πάνος Καμμένος ας αφήσει τις αναφορές σε συνωμοσία, αποστασίες και άλλα σχετικά. Και εάν θέλει να αναζητήσει την αιτία των προβλημάτων του, ας πάει να κοιταχτεί στον καθρέφτη.

Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος
Το10Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]