Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η μεγάλη υπόσχεση των δανειστών στην κυβέρνηση Τσίπρα


Ποια είναι η μεγαλύτερη υπόσχεση που φέρεται να έχει δοθεί στην ελληνική κυβέρνηση από τους θεσμούς, στο πλαίσιο των τελευταίων διαπραγματεύσεων;

Ποια είναι η μεγαλύτερη υπόσχεση που φέρεται να έχει δοθεί στην ελληνική κυβέρνηση από τους θεσμούς – δανειστές, στο πλαίσιο των τελευταίων διαπραγματεύσεων; Πως όταν έρθει η ώρα, δεν θα χρειαστεί να μειώσει τις συντάξεις. Κι ας το διαψεύδει μετά βδελυγμίας η κυβέρνηση, όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο.

Ωστόσο, βάση του σεναρίου που «τρέχει», τελικώς θα δοθεί στην Αθήνα μια εξάμηνη παράταση εφαρμογής του μέτρου, όπως ακριβώς επιδιώκει το Μαξίμου για να πάει σε διπλές κάλπες τον Μάιο του 2019. Δηλαδή, σε εθνικές και σε ευρωεκλογές.

Στο Μαξίμου, ωστόσο, φοβούνται ότι η υπόσχεση μπορεί και να μην κρατηθεί από τους Γερμανούς. Στο πλαίσιο της λογικής που υποστηρίζει ότι συνήθως τα μεγάλα δώρα τα απολαμβάνουν συνήθως οι επόμενες κυβερνήσεις, που προκύπτουν από τις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν.

Μέχρι τότε, πάντως, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια τους. Ήδη, ακούγεται ότι υπάρχει ενδεχόμενο να κινηθεί τώρα για την έκδοση ενός ομολόγου. Κι αυτό όχι επειδή έχει ταμειακές ανάγκες αλλά επειδή θέλει να αποδείξει ΚΟ εμπράκτως ότι βγήκαμε από τα μνημόνια. Δεν αποκλείεται μάλιστα να είναι ακόμα και δεκαετές.

Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Η κίνηση, σε κάθε περίπτωση, θα γίνει αφού «μιλήσει» το ΔΝΤ, σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους κι αφού προηγηθούν συνεννοήσεις με τους ξένους οίκους, που θα είναι οι εν δυνάμει αγοραστές – επενδυτές του νέου ομολόγου, όποτε κι αν αυτό «βγει».

Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]