Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η πολιτική ασύλου κλονίζει τα θεμέλια της γερμανικής κυβέρνησης


Μείζονα ενδοκυβερνητική κρίση προκαλεί στη Γερμανία το θέμα της πολιτικής ασύλου με το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών να αυξάνεται διαρκώς.

Χθες, έπειτα από τέσσερις ώρες διαβουλεύσεων οι ηγέτες των Σοσιαλδημοκρατών (Α. Νάλες), των Χριστιανοδημοκρατών (Α.Μέρκελ) και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας (Χ. Ζεεχόφερ), δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε κοινές θέσεις καθώς το χάσμα μεταξύ των απόψεών τους παραμένει μεγάλο.

«Η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη στον συνασπισμό. Δεν είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι αυτή την εβδομάδα έχουμε περιέλθει σε τέλμα και δεν είναι ξεκάθαρο τι θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Αντρέα Νάλες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Μιλώντας στη γερμανική τηλεόραση ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα επαναληφθεί την Κυριακή σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κρίση που απειλεί την συνοχή της -μόλις τριών μηνών- κυβέρνησης.

Νωρίτερα η κ. Μέρκελ, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών, είχε απευθύνει έκκληση για ενότητα, τονίζοντας ότι οι τύχες των δύο κομμάτων είναι συνδεδεμένες.

Από την πλευρά του ο κ. Ζεεχόφερ δήλωσε στο Focus-Online ότι «συμφωνούμε στον στόχο, αλλά το θέμα είναι η διαδικασία», αναφερόμενος στις επαναπροωθήσεις μεταναστών οι οποίοι έχουν προηγουμένως καταγραφεί σε άλλη χώρα της Ε.Ε.

Ο υπουργός Εσωτερικών εισηγείται την άμεση επανέναρξή τους, ενώ η Καγκελάριος προκρίνει «ευρωπαϊκές» λύσεις, έστω με διμερείς συμφωνίες μεταξύ χωρών-μελών της ΕΕ.

Στην διαμάχη παρενέβη χθες και ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, δηλώνοντας: «Έχω πολλές φορές αυτές τις μέρες αναρωτηθεί πώς μπορούμε να προωθήσουμε επιτυχώς την λογική και το όραμα στον δημόσιο διάλογο, όταν στο υψηλότερο επίπεδο και μάλιστα στην ίδια την κυβέρνηση καβγαδίζουν αμείλικτα και με τέτοια σκληρότητα για προβλήματα που μπορούν να λυθούν».

Η Α. Μέρκελ θα μεταβεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής έχοντας στο μυαλό της την προειδοποίηση που έχει απευθύνει ο X. Ζεεχόφερ, πως, αν ως την 1η Ιουλίου δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία, θα προχωρήσει μονομερώς στην εφαρμογή της πρότασής του.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]