Οι «152» τρομάζουν την κυβέρνηση
Σενάρια συνωμοσίας από το Μαξίμου
Αγωνία για την πολιτική σταθερότητα εκφράζει πλέον ανοιχτά το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Γιώργου Λαζαρίδη και την μείωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στις 152 έδρες - Τεράστια ερωτηματικά για την επιμονή του πρωθυπουργικού επιτελείου να επικαλείται ανερυθρίαστα και ως εύκολη δικαιολογία «εχθρούς» και υπονομευτές
Αγωνία για την πολιτική σταθερότητα, η οποία αρχίζει να «τρίζει» στην πιο κρίσιμη στιγμή για την κυβερνητική πορεία, εκφράζει πλέον ανοιχτά το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Γιώργου Λαζαρίδη και την μείωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στις 152 έδρες -δύο λιγότερες σε σχέση με πριν από λίγες ημέρες, αν υπολογιστεί και η διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου.
Υπό τον φόβο μήπως η απροσδόκητη αυτή εξέλιξη πυροδοτήσει ένα ανεξέλεγκτο κύκλο εκλογολογίας, ανάγκαστηκε να παρέμβει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με δήλωσή του από το Λονδίνο, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με την Βρετανίδα ομόλογό του, Τερέζα Μέι.
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για την πολιτική σταθερότητα, καθώς η κυβέρνηση έχει επιβιώσει, όπως είπε και σε πιο δύσκολες συνθήκες, ενώ έκανε λόγο για «ανόητους».
Νωρίτερα, το Μέγαρο Μαξίμου επιστράτευσε μέχρι και σενάρια συνωμοσίας περί… νέας αποστασίας, για να δικαιολογήσει την εικόνα διάλυσης του κυβερνητικού συνασπισμού, που δημιουργείται μετά την κίνηση του κ. Λαζαρίδη, αλλά και την κατάσταση προϊούσας φθοράς, στην οποία βρίσκεται το κόμμα του Πάνου Καμμένου.
Η κυβέρνηση δείχνει να αιφνιδιάστηκε από την αποχώρηση του κ. Λαζαρίδη, παρά το γεγονός ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν εκφράσει την πλήρη διαφωνία τους με τη συμφωνία για το Σκοπιανό -ο βουλευτής Θεσσαλονίκης ξεκαθαρίζει ότι αυτή είναι η αιτία που τον έκανε να διαχωρίσει τη θέση του.
Το Μαξίμου θεωρούσε ότι, μετά την καταψήφιση της πρότασης μομφής που είχε κάνει η ΝΔ προ ημερών στη Βουλή και την υπογραφή της συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ τις Πρέσπες, το πρόβλημα της διαφοροποίησης των ΑΝΕΛ θα εκτονωνόταν. Ωστόσο, με την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup, στελέχη των ΑΝΕΛ πιθανόν θεώρησαν ότι εκπληρώνεται ο λόγος της συνεργασίας του κόμματός τους με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ήταν η έξοδος από τα μνημόνια και η επίτευξη μίας συμφωνίας για το χρέος, και δεν επιθυμούν να συνεχίσουν τη συμπόρευση.
Η κίνηση του πρωθυπουργικού επιτελείου να εκδώσει ένα πρωτοφανές non paper, στο οποίο διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι «συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας», προκαλεί τεράστια ερωτηματικά για την επιμονή του Μαξίμου να επικαλείται ανερυθρίαστα και ως εύκολη δικαιολογία «εχθρούς» και υπονομευτές.
Ειδικά, δε, η αναφορά σε βιασύνη του κ. Μητσοτάκη «να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη Δικαιοσύνη» ρίχνει λάδι στη φωτιά της πολιτικής αντιπαράθεσης, ενώ για πολλούς φανερώνει πανικό και σύγχυση του Μαξίμου, αλλά και προσπάθεια να προκαλέσει αποπροσανατολισμό και να συσπειρώσει την κομματική βάση.
Ήδη, η πρώτη αντίδραση της ΝΔ ήταν ιδιαιτέρως καυστική, καθώς σχολίασε ότι «οι ένοικοι του Μαξίμου βρίσκονται πλέον σε πανικό, γιατί συνειδητοποιούν ότι καταρρέουν. Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις… το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...