Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ασυναρτησίες Φίλη για «βαθύ κράτος» και «βαρίδια»


Προκλητικός ο πρώην υπουργός συκοφαντεί τη συντριπτική πλειονότητα του λαού, που αντιδρά στο ξεπούλημα της Μακεδονίας

Βαθύ κράτος» θεωρεί ο Νίκος Φίλης τη μεγάλη πλειονότητα της ελληνικής κοινής γνώμης, που δεν επιθυμεί να εκχωρηθεί το όνομα «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς, εξομοιώνοντας κατά τρόπο ξεδιάντροπο αλλά και ύπουλο τον ελληνικό λαό με παρακρατικά κέντρα. Θέτει, μάλιστα, με περίσσιο θράσος προ των «ευθυνών» τους τόσο τον Αλέξη Τσίπρα όσο και τον Νίκο Κοτζιά, αξιώνοντας να υπάρξει οπωσδήποτε συμφωνία με τα Σκόπια, αδιαφορώντας αν αυτό συνιστά προδοσία και εάν εκχωρείται σε ξένους η ιστορική κληρονομιά μας.

«Η ευθύνη πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών δεν τεμαχίζεται. Είναι ενιαία και αδιαίρετη. Εύχομαι να μην έχουμε ένα “ευχάριστο ναυάγιο”, κάτι που επιδιώκουν δυνάμεις του “βαθέος κράτους” και στις δύο χώρες» είπε ο πρώην υπουργός Παιδείας στην απαράδεκτη παρέμβασή του. Ο κ. Φίλης δείχνει ότι φοβάται, πάντως, μήπως γίνει κομματικό βαρίδι, όπως ο... Λαφαζάνης παλαιότερα, και βρεθεί μαζί με τους «53+» εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό εξαπέλυσε βολές προς το Μέγαρο Μαξίμου με προσωπικές αιχμές για τον κ. Τσίπρα, τον οποίο εμμέσως κατηγορεί για αρχηγοκεντρισμό.

Εσωκομματικός πόλεμος

Υπενθυμίζεται ότι το 2015 ο Νίκος Φίλης και πολλοί από τους «53+» της Κουμουνδούρου έπαιξαν το παιχνίδι του Μαξίμου και πρωτοστάτησαν στον εσωκομματικό πόλεμο κατά του σημερινού επικεφαλής της ΛΑΕ και των στελεχών της τότε Αριστερής Πλατφόρμας, τους οποίους χαρακτήριζαν «βαρίδια».

«Δυνάμεις του συστήματος προσπαθούν να μας πείσουν “να γίνουμε αυτό που κάνουμε” ως κυβέρνηση στη σημερινή δύσκολη περίοδο και να μετατραπούμε σε ένα “κανονικό” συστημικό αρχηγοκεντρικό κόμμα, εγκαταλείποντας τα “βαρίδια” των ιδεολογικών και κοινωνικών αναφορών.

Δεν θα τους γίνει το χατίρι» είπε ο κ. Φίλης, που προφανώς έχει λόγους να μην αισθάνεται... καλά από τον συνεχιζόμενο παραγκωνισμό του από την ηγετική ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]