Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Εθνίκια» οι Μικρασιάτες και οι πόντιοι συγχωριανοί του Καρανίκα;


«Εμείς δεν κάνουμε καριέρα, μας προκύπτουν θέσεις». Αυτή την απάντηση είχε δώσει ο Νίκος Καρανίκας, ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο ο ίδιος τοποθέτησε στη θέση του συμβούλου στρατηγικής επικοινωνίας, όταν κλήθηκε να σχολιάσει παλαιότερη αναφορά του σύμφωνα με την οποία η «καριέρα είναι χολέρα».

Η θέση στο Μαξίμου... προέκυψε όταν ο... φίλος Αλέξης τον επέλεξε για μια θέση δίπλα του. Όχι επικουρική όπως κατά καιρούς διαρρέουν στελέχη δίπλα στον Πρωθυπουργό όταν θέλουν να κρατήσουν κάποια απόσταση.

Άλλωστε μίλησε γι αυτόν στη Βουλή ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας καλύπτοντάς τον πλήρως σε μια συνεδρίαση κατά την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σχολιάσει κάποιες από τις δεκάδες προκλητικές αναρτήσεις του πρωθυπουργικού συμβούλου.

«Αλήθεια, κ. Μητσοτάκη γιατί κάθε φορά που ανεβαίνετε σε αυτό εδώ το βήμα αναφέρεστε στον κ. Καρανίκα; Τι έχετε μαζί του;» είχε αναρωτηθεί από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρα για να προσθέσει ότι «Εμένα οι συνεργάτες μου είναι άνθρωποι του λαού».

Άρα συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και κατ επέκταση όσα λέει τον εκφράζουν. Όπως και αυτά που, κατά καιρούς έχει γράψει, όπως και αυτά έγραψε χθες στο Facebook. Για την Μακεδονία, τους Πόντιους και τους Μικρασιάτες στους οποίους θέλησε να δώσει και μαθήματα ιστορίας. Και τι δεν έγραψε κυρίως γαι τους συγχωριανούς του, όπως τους αποκαλεί, με αφορμή το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και τα συλλαλητήρια που ετοιμάζονται ανά την Ελλάδα:

«Εθνίκια», «μετανάστες, πρόσφυγες. Μικρασιάτες, πόντιοι που ουρλιάζουν για την Μακεδονία, ενώ δεν γνωρίζουν την ιστορία του τόπου», και φυσικά τα γνωστά περί «φασιστών και εθνικιστών», ενώ υποστήριξε πως τα συλλαλητήρια «τον μόνο σκοπό που έχουν, είναι αυτός της αυτοαναφορικότητας, για την ενίσχυση της φασιστικής νοοτροπίας που θέλει τον εθνικισμό να μολύνει τα μυαλά των ανθρώπων που αγαπούν την χώρα τους».

Αποφεύγοντας το σχολιασμό λέξεων προτάσεων και φράσεων (όπως πχ αυτής της αυτοναφορικότητας) το ζήτημα είναι αυτά που λέει και αυτοί στους οποίους απευθύνεται. Στους πολίτες της χώρας. Που είτε επιλέξουν να πάνε στα συλλαλητήρια είτε όχι είναι ένα θέμα που θα το αποφασίσει ο καθένας χωριστά. Όχι κάτω από απειλές, όπως έγινε στα δύο προηγούμενα, και τον φόβο ότι κάποιοι θα τους φορέσουν μια ταμπέλα εθνικιστή ή φασίστα.

ΥΓ 1. Αξίζει μια ανάγνωση της πρώτης και της δεύτερης ανάρτησης του Ν. Καρανίκα κυρίως από τους... συγχωριανούς του (αν θέλουν να μάθουν ιστορία όπως λέει) αλλά και να έχουν μια σχετική εικόνα στην περίπτωση που θελήσει να ζητήσει ψήφο στις επικείμενες εκλογές, όπως ακούγεται.

ΥΓ. 2. Το παραμύθι περί... προσωπικών θέσεων δεν περνά πλέον. Από τη θέση που διατηρεί, εκφράζει αυτόν που τον διόρισε. Όποιος επιθυμεί να εκφράζει προσωπικές θέσεις απλά... ιδιωτεύει έστω και αν «το κυνήγι για την ιδιώτευση ειναι χολέρα».

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Φασισμός είναι μία πολιτική ιδεολογία που επιβάλλει αυστηρά κοινωνικά και οικονομικά μέτρα, για την ενδυνάμωση της κυβέρνησης και τη στέρηση δικαιωμάτων των πολιτών. ( ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ).
    Ρωτώ αυτόν που συμφωνεί και υπογράφει τα μνημόνια και τα οικονομικά μέτρα, ποιός είναι ο φασίστας; οι πολίτες που με ειρηνικό τρόπο διαδηλώνουν για το αποφασίζουμε και διατάζουμε να παραδοθεί το όνομα Μακεδονία στους Σλάβους ή αυτός που το παραδίδει χωρίς την σύμφωνη γνώμη των πολιτών;
    Βρήκατε μια λέξη και την χρησιμοποιείται για να νιώσουν άσχημα οι πολίτες, όμως έχει εκφυλιστεί η έννοια, ο φασισμός τους Μουσολίνι είναι παρελθόν, ενώ εσείς με τα βίαια οικονομικά μέτρα είστε παρόν και ελπίζω όχι μέλλον.
    Εσύ Καρανίκα δεν είσαι ούτε ιστορικός, ούτε πανεπιστημιακός επιστήμονας, αν και διορίστηκες με μέσον, όπως πολλά συντρόφια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]