Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απέραντη ντροπή κι εθνική ταπείνωση


Συννεφιασμένη Κυριακή χθες, και η κυβέρνηση υπέγραψε τη συμφωνία για τη Βόρεια Μακεδονία. Ωραία και τα χαμογελάκια, οι γραβάτες, οι μεταφερόμενοι κλακαδόροι, οι καπελαδούρες του αλαζόνα Κοτζιά, οι αστακοί που έφαγαν στα Σκόπια, η Μογκερίνι με το κόκκινο ταγέρ, τα γενέθλια του Νίμιτς και οι περιχαρείς από τις υπογραφές ξένοι.

Τι ωραία που έγραφαν όλα αυτά στο γυαλί της κρατικής τηλεόρασης, κι όχι μόνο. Habemus… Βόρεια Μακεδονία λοιπόν και όλη η πλάση πανηγυρίζει. Όλη; Ας γελάσουμε. Πέρα από καμιά 150αριά αστείους Συριζαίους κανείς άλλος δεν πανηγυρίζει. Όλοι αισθάνονται απέραντη ντροπή κι εθνική ταπείνωση. Όχι μόνο γιατί ο τύπος αυτός ξεπούλησε τη Μακεδονία μπιρ παρά. Αλλά και γιατί μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έμειναν στους καναπέδες τους και δε βγήκαν στους δρόμους να σταματήσουν τη συμφωνία του αίσχους.

Αν δεν το έχετε καταλάβει, έχουμε τετελεσμένα, έστω κι αν πάνω από το 70% των Ελλήνων δε θέλουν το όνομα Μακεδονία. Και τα τετελεσμένα είναι ότι από χθες η γειτονική χώρα θα ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία (δηλαδή σε λίγους μήνες Μακεδονία), οι κάτοικοί της, Αλβανοί, Βούλγαροι, Σλάβοι ή ό,τι άλλο, θα ονομάζονται Μακεδόνες, όπως οι Θεσσαλονικείς, οι Κοζανίτες, οι Φλωρινιώτες κ.λπ.

Ακόμη θα λένε ότι χρησιμοποιούν την μακεδονική γλώσσα, αυτή τη γλώσσα που ουδεμιά σχέση έχει με την πραγματική μακεδονική.

Θα μπουν στο ΝΑΤΟ, θα τους κάνουν αποδεκτούς και στην ΕΕ, έστω κι αν η συμφωνία δεν έχει επικυρωθεί από κανέναν, κυρίως από τους δύο λαούς.

Η παγίδα και το μεγάλο έγκλημα είναι ακριβώς εδώ. Ό,τι κι αν γίνει πλέον δημιουργούνται τετελεσμένα. Τους παραχωρήσαμε το όνομα Μακεδονία και πλέον δεν μπορούμε να το πάρουμε πίσω, ακόμη κι αν η συμφωνία δεν ισχύσει. Μπορεί να καταπέσει σε λίγους μήνες κι εμείς εδώ στην Ελλάδα να τους ονομάζουμε Σκοπιανούς, αλλά παντού θα περνάνε ως Μακεδόνες. Τελεία και παύλα.

Ακόμη και η ΝΔ να έρθει και να ακυρώσει τη συμφωνία, αυτό που έγινε χθες δημιουργεί πολιτικά τετελεσμένα που δεν μπορούν να ανατραπούν.

Είναι δυνατόν να μην είναι χαρούμενοι και να μην τρώνε αστακούς οι γείτονες; Όχι μόνο γραβάτα, αλλά και πολλά άλλα δώρα αξίζει ο Τσίπρας για την εκδούλευση που τους έκανε. Δεν αποκλείεται να αντικαταστήσουν το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων με την προτομή του Αλέξη Τσίπρα για να θυμούνται τον μεγάλο ευεργέτη τους.

Έχει δίκιο ο Άδωνις όταν λέει ότι οι Πρέσπες θα γίνουν το Καστελόριζο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αλλά τι νόημα έχει; Τι νόημα έχει αν θα χάσουν στις εκλογές ή αν οι ανεξάρτητοι ψεκασμένοι θα πάνε στο διάτανο κι ακόμη παραπέρα;

Οι υπογραφές της προδοσίας δεν παίρνονται πίσω έτσι εύκολα. Και για δείτε πόσο χαρούμενοι είναι οι Σκοπιανοί γι’ αυτό. Ακόμη και το VMRO σταμάτησε να μιλάει μόλις κατάλαβε τι δώρο τους έκανε ο Τσίπρας.

Η επόμενη ημέρα είναι δύσκολη για την Ελλάδα. Πέρα από τα ταρατατζούμ και τις φιέστες η ουσία είναι διαφορετική. Μπορεί ο Τσίπρας να πάρει ρύθμιση για το χρέος την επόμενη εβδομάδα, αν και όχι αυτή που θέλουμε. Μπορεί να ξεκινήσει εκστρατεία παραπλάνησης του ελληνικού λαού. Ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, λύσαμε το χρέος, λύσαμε το Σκοπιανό, θα λύσουμε το Αλβανικό κ.λπ. Δεν αποκλείεται ο Τσίπρας να φορέσει και τη γραβάτα που του χάρισε ο Ζάεφ.

Όμως, όλο αυτό το σόου δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Ο Τσίπρας και η παρέα του πρόδωσαν την Μακεδονία, πρόδωσαν την Ελλάδα. Και θα πληρώσουν για τη διατεταγμένη υπηρεσία την οποία εκτέλεσαν.


AntiNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Καθόλου δε συμφωνώ με αυτά που γράφεις. Κανένα τετελεσμένο δεν υπάρχει, εκτός αν πειστεί ο ελληνικός λαός ότι αυτό που έγινε είναι και τετελεσμένο. Και τέτοια άρθρα σαν το δικό σου, μάλλον τον βοηθάνε να πειστεί!
    Μια φάση στην πορεία της Ιστορίας μας ως Ελλήνων είναι, που θα συνεχιστεί...
    Να είσαι σίγουρος αρθρογράφε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντροπη και ταπεινωση
    Ετσι αισθανομαι κι'εγω
    Για αυτους τους ελεεινους που χειροκροτουν φονιαδες
    Για αυτους τους υποτιθεμενους γονεις που δερνουν αλλους γονεις
    Για τους χρυσαυγιτες στην βουλη
    Για τον εκφασισμο αυτης της κοινωνιας
    γιατι αυτο κανουν τετοια κειμενα και προπαγανδες
    που μιλανε για προδοτες χαμενες πατριδες κι ολες αυτες τις γελοιοτητες
    Απο ποιους? τους οπαδους του -πεστε στα τεσσερα- πρωην καραγκιοζη πατριδοκαπηλου
    που διοριζε στα μουσεια κι οπου αλλου μπορουσε μελλοντικους ψηφοφορους
    Πατριδα τσιφλικι κρατος τσιφλικι.... ολα ενα τσιφλικι...
    Δεν τελειωνει ο χρονος και το συμπαν
    μετα απο αυτην την συμφωνια κυριοι......
    Ελπιζω να τελειωσετε εσεις και η βια που προκαλειτε
    ξερετε πως σ'αυτη τη Γη ζουνε κι'αλλοι ανθρωποι εκτος απο εσας
    τους ελληνες....κι εδω γελαμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι ανθελληνας και ΠΡΟΔΟΤΗΣ του Εθνους των ΕΛΛΗΝΩΝ .

      Δημητριος Οικονομου .

      Διαγραφή
    2. @Ανώνυμε 18 Ιουνίου 2018 - 8:53 μ.μ. για τον Τσίπρα τα γράφεις αυτά; είδες ρε παιδί μου και εγώ ντρέπομαι που κάποιοι τον προεκλογικά πίστεψαν και τον έβαλαν πρωθυπουργό. Και εγώ αισθάνομαι ταπείνωση που παρέδωσε την ιστορία μας στους Σλάβους, που έπεσε στα τέσσερα αφού έκανε κολοτούμπα και το ΟΧΙ το έκανε ΝΑΙ. Όσο για την βία είδες στο Πισοδέρι τι έγινε; διάβασες τον Γιώργο Αδαλή;http://www.triklopodia.gr/%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CF%82-o%CE%BB%CE%B7-%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%BF/
      Εκεί να δείς βία από τους "ειρηνιστές" της κυβέρνησης της αριστεράς, εκεί όντως χάθηκε ένα κομμάτι της πατρίδας.

      Διαγραφή
    3. Κάτι ακόμα @ανώνυμε 18 Ιουνίου 2018 -8:53 μ.μ.διάβασε και μετά να μιλάς για βία, συριζοκομματόσκυλο. ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΤΕΛΙΩΣΕΙ άσχετα αν δεν το πιστεύετε.

      Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018
      ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ 'ΕΣΧΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΑΣΧΕΣΕΩΣ' ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΝΗ, ΠΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΑΝ ΑΓΡΙΩΣ 120 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΠΡΕΣΠΩΝ.
      https://diodotos-k-t.blogspot.com/2018/06/120.html

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]