Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι διαπραγματευόταν επί ένα χρόνο ο Κοτζιάς;


Ό,τι ζητούσαν οι Σκοπιανοί το πήραν. Ούτε καν το erga omnes δεν ισχύει. Όπως είπε ο Τσίπρας έχουν δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται οι Σκοπιανοί

Δηλαδή, αν δεν διαπραγματευόταν ο Ν. Κοτζιάς, τι θα συνέβαινε; Θα έπαιρναν την Θεσσαλονίκη και ο Ν. Κοτζιάς την έσωσε; Γι’ αυτό είναι ικανοποιημένος; [Δεν μιλώ για τον πρωθυπουργό, επειδή τα αντιλαμβάνεται ανάποδα. Ήταν ικανοποιημένος και με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2015].

Ό,τι ζητούσαν οι Σκοπιανοί το πήραν. Ούτε καν το erga omnes δεν ισχύει. Το είπε ο πρωθυπουργός ότι έχουν δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται οι Σκοπιανοί. Αμφιβάλλω αν ήταν ποτέ πιο εξαρτημένη από ξένα κέντρα η πολιτική ζωή της χώρας. Φανερά, πλέον κα χωρίς ενδοιασμούς. Και με χαμόγελα ικανοποίησης επειδή επέτυχαν στο έργο που τους ανέθεσαν.

Το είπε ο Ν. Κοτζιάς; «Εμείς, οι ΥΠΕΞ, ολοκληρώσαμε το έργο που μας ανέθεσαν. Τώρα αναλαμβάνουν οι πρωθυπουργοί». Άφησε αδιευκρίνιστο, ποιοι τους ανέθεσαν το έργο. Δεν το είπε, προφανώς επειδή γνωρίζει πως ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει. Γιατί να λέγει τα αυτονόητα;

Μου είναι αδιανόητο να πιστεύσω ότι η κυβέρνηση πράγματι θεωρεί ότι πέτυχε συμφέρουσα για την Ελλάδα συμφωνία. Δεν έχουν και τόσο μεγάλη δυσκολία αντίληψης. Απλώς, δεν τους ενδιαφέρει ούτε η αντίδραση του λαού, ούτε οι γνώμες συνετών πολιτικών, ότι χειροτερεύουν τα πράγματα με όσα θα υπογράψουν. Τα φτηνά επιχειρήματα προς δικαιολογία της παραχώρησης του ονόματος Μακεδόνες σε Σλάβους και Αλβανούς, ίσως πείθουν μόνον την κα. Αυλωνίτου ή τον κο. Καρανίκα. Και οι ξένοι άλλωστε το έχουν αντιληφθεί.

Ο Φλόριαν Μπίμπερ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Γκρατς και συντονιστής της Ευρωπαϊκής Συμβουλευτικής Ομάδας για τα Βαλκάνια, περιχαρής για την πλήρη υποχώρηση της Ελλάδας, γράφει μεταξύ άλλων: «Η συμφωνία καθιστά σαφές ότι θα υπάρχουν δύο μακεδονικές ταυτότητες, μία από αυτές θα είναι ελληνική και θα αναφέρεται στη βόρεια Ελλάδα και η άλλη μακεδονική και οι δύο αυτές θα μπορέσουν να συνυπάρχουν.

Η συμφωνία βασίζεται σε αυτήν την αρχή της δυαδικότητας, ενώ προβλέπει την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και εθνικότητας και αλλάζει μόνο το όνομα του κράτους. Όσον αφορά το νέο όνομα του κράτους δεν απηχεί τόσο γεωγραφικά σε αυτό γιατί με μεγαλύτερη ακρίβεια θα έπρεπε να λέγεται Βορειοδυτική Μακεδονία», δήλωσε στη συνέντευξή του.

Δυο Μακεδονίες λοιπόν, πέτυχαν Α. Τσίπρας και Ν. Κοτζιάς. Με τη διαφορά εις βάρος μας, αφού οι βόρειοι Μακεδόνες έχουν κράτος Μακεδονία, ενώ εμείς Περιφέρεια. Πρόκειται περί αυτού που γίνεται λόγος συνεχώς. Ότι το «όλον», το Κράτος δηλαδή, υπερέχει του «μέρους», της Περιφέρειας. Αυτό πέτυχε το δίδυμο της αποτυχίας. [Καλό θα ήταν να πληροφορηθώ πότε απέκτησε γνώσεις άσκησης εξωτερικής πολιτικής, και πότε ασχολήθηκε επισταμένως με το Σκοπιανό, ο Ν. Κοτζιάς].

Η άγνοια περί την πολιτική από τον πρωθυπουργό, έδωσε και άλλο πλεονέκτημα στους Σκοπιανούς. Μίλησε για αυτοπροσδιορισμό των πολιτών του νέου κράτους, στο οποίο με την υπογραφή παραχωρεί το ελληνικό όνομα. Και ερωτάται: Εάν ο Α. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού ισχύει γενικώς, γιατί δεν αναγνώρισαν το σημερινό συνταγματικό όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»;

Γιατί άραγε ζήτησαν πιεστικά να μετονομασθεί η γειτονική χώρα σε Βόρεια Μακεδονία; Μήπως άραγε ετοιμάζεται ο πρωθυπουργός να υποστηρίξει και το αίτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, να αυτοπροσδιοριστεί σαν τουρκική;

Δείτε τώρα, πώς γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τον ελληνικό λαό. Μετά την αντιπαράθεση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ με τον πρόεδρο της χώρας, Γκεόργκι Ιβάνοφ, η κυβέρνηση Ζάεφ, με ανακοίνωσή της, αναφέρει «πως για το μέλλον της χώρας δεν αποφασίζει ο Ιβάνοφ, αλλά οι πολίτες» και ζητά την απομόνωση του Προέδρου από την πολιτική σκηνή της χώρας .

Οι Σλάβοι δηλαδή, έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας τους, ενώ οι Έλληνες έχουμε την υποχρέωση να πορευθούμε σύμφωνα με τις αποφάσεις των εθνομηδενιστών, κατά τον Μίκη Θεοδωράκη. Και ας λένε οι δημοσκοπήσεις ότι το 70% του ελληνικού λαού δεν θέλει ενδοτική συμφωνία.

Μακεδών
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]