Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανίκανοι και για τα αυτονόητα


Αν δεν μπορούν να υπερασπιστούν εθνικά συμφέροντα, ας αφήσουν τον λαό να το πράξει

Γράφει η Αφροδίτη Λατινοπούλου

Εχουν περάσει σχεδόν έξι μήνες από την αναμόχλευση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων. Τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων και η συμφωνία που ήρθε στη Βουλή είναι τουλάχιστον εις βάρος της Ελλάδας και των εθνικών συμφερόντων.

Δεν θα μείνω όμως στην επιφάνεια, διότι θα πρέπει να μελετήσουμε εις βάθος τη συμπεριφορά της κυβέρνησης τόσο απέναντι στους ομολόγους των Σκοπίων όσο και απέναντι στον ελληνικό λαό. Αρχικά όσον αφορά το πρώτο σκέλος της ανάλυσης, δεν φαίνεται πουθενά μια σκληρή εθνική γραμμή -η οποία θα έπρεπε να υπάρχει κατά τη γνώμη μου-, εφόσον η λύση του ζητήματος αφορά και «καίει» την πλευρά των Σκοπίων και όχι την ελληνική. Το ζητούμενο είναι ποια είναι η τακτική της κυβέρνησης ως προς το εσωτερικό της χώρας.

Ο κ. Τσίπρας ακολουθεί την τακτική των βασανιστηρίων εις βάρος του ελληνικού λαού. Επί έξι μήνες βρέθηκε σε μια κατάσταση διαπραγματεύσεων χωρίς να υπάρξει καμία θετική εξέλιξη για την ελληνική πλευρά. Πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια, ο κόσμος έχει εκδηλώσει ποικιλοτρόπως την αντίδρασή του και την πρόθεσή του σχετικά με την ονομασία και η κυβέρνηση συνέχιζε να διαπραγματεύεται χωρίς να λαμβάνει υπόψη της όλα τα παραπάνω.

Τι προσπάθησε να πετύχει με αυτό; Να εξουθενώσει όλους όσοι αντιστέκονται σε μια συμφωνία η οποία περιέχει την ονομασία «Μακεδονία». Προφανώς πιστεύει πως θα κουραστούν με τον καιρό και, όταν η φωνή καταλαγιάσει, τότε θα βρει το πρόσφορο έδαφος για να προχωρήσει σε μια απαράδεκτη συμφωνία εις βάρος της Ελλάδας και της ελληνικής Ιστορίας.

Σε μια περίοδο κατά την οποία κινδυνεύουν να μειωθούν οι συντάξεις, η ανεργία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, ποιος θα αντέξει και για πόσο ακόμα να προσπαθεί να διαφυλάξει την Ιστορία του; Να μη δοθεί άλλος χρόνος λοιπόν στην κυβέρνηση.

Να προχωρήσουν σε δημοψήφισμα, όπως προβλέπει το άρθρο 44 του ελληνικού Συντάγματος. Για κάθε κρίσιμο εθνικό ζήτημα η κυβέρνηση έχει την πρωτοβουλία για τη διενέργεια δημοψηφίσματος και ο ελληνικός λαός αποφασίζει βάσει της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας.

Εάν λοιπόν δεν μπορούν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος και οι αρμόδιοι επί των συμφωνιών, όπως ο κ. Κοτζιάς να υπερασπιστούν τα εθνικά συμφέροντα, ας αφήσουν τον ελληνικό λαό να το πράξει.

Δημοκρατία

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]