Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κοτζιάς: Θα επιστρέψουμε περιουσίες σε Αλβανούς


Διατεθειμένη να επιστρέψει περιουσίες των μεσεγγυήσεων ιδιοκτησιών του αλβανικού κράτους και Αλβανών ιδιωτών είναι η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς. Ο υπουργός τόνισε πως αυτές οι περιουσίες είχαν γίνει πριν τον πόλεμο και δεν έχουν καμία σχέση με τους Τσάμηδες, και ούτε τίθεται καν ένα τέτοιο ζήτημα.

Σε συνέντευξή του στον ρ/σ 247, ο κ. Κοτζιάς ερωτηθείς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία επανέλαβε ότι δεν ετέθη ποτέ τσαμικό ζήτημα ούτε ο ίδιος θα αποδεχόταν μία τέτοια συζήτηση.

Ξεκαθάρισε ότι οι περιουσίες των μεσεγγυήσεων ιδιοκτησιών του αλβανικού κράτους και Αλβανών ιδιωτών προ του πολέμου- που δεν έχουν σχέση με τις περιουσίες των Τσάμηδων- μόλις τελειώσει το εμπόλεμο μπορεί να επιστραφούν.

Τόνισε ότι είναι άλλο θέμα οι περιουσίες στις οποίες έγινε κατάσχεση για συνεργασία με τον εχθρό από την ηγετική ομάδα των Τσάμηδων στην Θεσπρωτία».
«Οι τσάμικες περιουσίες είναι περιουσίες που αφορούν το τέλος του πολέμου και για τις οποίες υπάρχουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις. Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα, γιατί πάρα πολλοί τα μπερδεύουν ή θέλουν να τα μπερδέψουν» 
είπε.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. " Ο υπουργός τόνισε πως αυτές οι περιουσίες είχαν γίνει πριν τον πόλεμο και δεν έχουν καμία σχέση με τους Τσάμηδες, και ούτε τίθεται καν ένα τέτοιο ζήτημα."


    Και ομως ανιστορητε υπουργισκε,τσαμηδες υπηρχαν και πριν τον πολεμο (Β΄ΠΠ) οπως και

    ενορχηστρωμενη δραση τους κατα των προγονων μας, πριν καν κατασκευαστει το "αλβανικο

    κρατος" το 1913!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δείτε ένα έγγραφο που βάζει ένας σχολιαστής στο πενταπόσταγμα.Αναρωτιέμαι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπήρχε ο νόμος της χρησικτησίας το 2013 επί Σαμαροβενιζέλων; αυτοί κατηγορούσαν τους προηγούμενους και κάνουν τα χειρότερα, όμως δεν περίμεναν την αντίσταση μας.

    Βάζω το λινκ γιατί δεν μπορώ να αντιγράφω την φωτογραφία του εγγράφου.
    Θοδωρής Χ. • 7 ώρες πριν
    Την έχω βάλει κι άλλες φορές, την ξαναβάζω. Εδώ και χρόνια, το «ελληνικό» δημόσιο, αναγνωρίζει «αλβανικές περιουσίες» στην Μακεδονία. Τέτοιες επιστολές, όπως η παρακάτω, στάλθηκαν πριν λίγα χρόνια σε χιλιάδες αγρότες της Πέλλας. Ο τύπος που υπογράφει τις επιστολές (Χρυσόστομος Γεροντίδης), όλως τυχαίως είναι πυρηνάρχης της παρακρατικής συμμορίας, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, διορισμένος στο δημόσιο με φωτογραφική διάταξη, από τον πρώην βουλευτή Πέλλας της συμμορίας, Τραϊανό Χατζηδημητρίου.
    https://uploads.disquscdn.com/images/8d1065b758530daa4dcba0d029d939ec19419ef3421137fd1ed9dbbf29716049.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό πού δρομολογείται δυστυχώς είναι ή εδαφική συρρίκνωση , ο εθνικός ακρωτηριασμός τής πατρίδας μας. Ότι κερδήθηκε μέ τό αίμα τού Παύλου Μελά καί τών νεκρών τών Βαλκανικών πολέμων. Αναιρούνται τά νικοφόρα αποτελέσματα τους. Οί σκοπιανοί διεκδίκουν Μακεδονικά εδάφη ώς τήν Πιερία. Παράλληλα κάποιοι έχουν καί άλλοι διεκδικούν περιουσίες στήν Χαλκιδική.... Θά δούμε σέ λίγο μαζική εγκατάσταση τους εντός τών συνόρων μας μέ διεκδικητικές διαθέσεις... Πιό ξεκάθαρος ό ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΕΣ. Διεκδικούν ώς τήν Άρτα Πρέβεζα καί Τρίκαλα! Καί όλα προωθ΄ούνται μέ επικεφαλής έναν εφιάλτη στή διαχείριση τής Ελληνικής διπλωματίας . Τόν κύριο Κοτζιά . Οπαδό του : Γείτονες , ΌΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΩ. ΌΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ. Μακεδονία θέλουν οί Σκοπιανοί ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ. Ενοχλεί τούς Αλβανούς τό πρωτόκολλο τής Κέρκυρας ,γιατί κατοχυρώνει τόν Ελληνισμό; Καταργείται καί ή ονομασία Βόρεια Ήπειρος! Επιστροφή θέλουν οί γενοκτόνοι τής Θεσπρωτίας Τσάμηδες [ υπόψιν έχουν καταδικαστεί γιά εγκλήματα πολέμου]. Ό κύριος Κοτζιάς τούς επιστρέφει περιουσίες δικαιώματα κτλ. Δημιουργούν οί ενέργειες του τίς προυποθέσεις καί τίς συνθήκες ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ. Κάποιος πρέπει νά τού πεί ότι μετά τήν μηνυτήρια αναφορά τών Μακεδόνων τόν περιμένει ανάλογη τών Ηπειρωτών..... ΠΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]