Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέες συναντήσεις με τους Σκοπιανούς, μεγάλη απόσταση με την Αθήνα…


Οι πληροφορίες αλλά και όσα προκύπτουν από τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, μετά το πέρας των συνομιλιών του με τον ομόλογό του, Νικολά Ντιμιτρόφ, αναφέρουν ότι δεν υπήρξε κάποια θεαματική πρόοδος στις συνομιλίες με τα Σκόπια για την επίλυση της διένεξης με την Ελλάδα για το όνομα της χώρας που καπηλεύεται το όνομα «Μακεδονία». Ας δούμε τη δήλωση:

Θέλω να ευχαριστήσω τους διερμηνείς που κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη σε αυτές τις διαπραγματεύσεις. Θέλω να ευχαριστήσω το φίλο μου τον Νικόλα, για την όπως πάντα εξαιρετική φιλοξενία του, γιατί κάθε φορά που συναντιόμαστε έχοντας να κουβεντιάσουμε και δύσκολα θέματα πέρα από τα θέματα που επιλύουμε, αποκτάμε και καλύτερη αλληλοκατανόηση.

Θα συναντηθούμε το επόμενο χρονικό διάστημα. Το σίγουρο είναι ότι θα βρεθούμε στη Θεσσαλονίκη στην τετραμερή Διασυνοριακή Συνάντηση στις 3-4 Μαΐου, και επίσης ότι θα βρεθούμε στις 11 και 12 Μαΐου στο Σούνιο της Αττικής, όπου επιτέλους θα συζητήσουμε κάτι άλλο, το μέλλον της Ευρώπης.

Θέλω να ευχαριστήσω, επίσης, τους διπλωμάτες και των δύο κρατών, τους ειδικούς μας και τους καθηγητές μας που στο αντικείμενο που έχουν αναλάβει έχουν κάνει σοβαρές προόδους. Ιδιαίτερα σε όλο αυτό το πλαίσιο της κοινής δράσης και κοινής ανάπτυξης εργασιών, αλλά και στο πολύ σοβαρό, για εμάς, ζήτημα του αλυτρωτισμού.

Όπως καταλαβαίνετε, όσο πιο κοντά ερχόμαστε και λύνουμε όλα τα ζητήματά μας, απομένουν όλο και λιγότερα θέματα για συζήτηση. Αλλά, είναι και τα πιο δύσκολα. Κάναμε τα θετικά βήματα που μπορέσαμε να κάνουμε σήμερα και πάντα ελπίζουμε -και οι δύο μας- να καταφέρουμε να κάνουμε και τα μεγάλα.

Τα πιο δύσκολα, να τα κάνουμε εύκολα. Τα προβλήματα τα μεγάλα τα βρήκαμε μπροστά μας, και ο Νικόλας και εγώ. Προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα που δημιουργήθηκαν άλλες εποχές και από άλλους. Αλλά αυτή είναι η δουλειά της διπλωματίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]