Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και ο Χακάν Τσαβούσογλου "δεν ξεχνά τους τούρκους της Δυτικής Θράκης"


Ακολουθεί "σαν πιστό σκυλάκι" την γραμμή 
του Ερντογάν για πόλωση με την Ελλάδα...

Στα χνάρια του Ερντογάν, προχώρησε και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης καταγόμενος από την Κομοτηνή Χακάν Τσαβούσογλου ο οποίος αναφέρθηκε και πάλι στα «σύνορα της Τουρκίας που φθάνουν όπου η ιστορία και ο πολιτισμός» της Τουρκίας με αναφορές και στην Θράκη.

Ο κ. Τσαβουσογλου μάλιστα έκανε αυτές τις δηλώσεις υποδεχόμενος στην Διεύθυνση Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων με φοιτητές από την Θράκη που πήγαν στην Τουρκία με πρωτοβουλία του «Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης».

«Πιθανόν τα σύνορα μας στον χάρτη να είναι 786.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα αλλά τα σύνορα της καρδιάς μας είναι τα διευρυμένα σύνορα στα οποία φτάνει η ιστορία μας και ο πολιτισμός μας και γι αυτό δηλώνουμε πως η Τουρκία δεν αποτελείται μόνο από την Τουρκία και αυτή είναι η αλήθεια».

Ο Χ. Τσαβουσογλου συναντήθηκε με τους φοιτητές και αναφέρθηκε στην μειονότητα λέγοντας ότι δίνει αγώνα επιβίωσης στην Θράκη και συγχρόνως διατηρεί τους στενούς δεσμούς της με την «Μητέρα -Πατρίδα» την Τουρκία.

Και το παραλήρημα του κ. Τσαβουσογλου για τα «σύνορα της καρδιάς» συνεχίσθηκε:

«Είμαστε ένα έθνος που κάποτε τα σύνορα της καρδιάς έφθαναν τα 22 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα Είμαστε μέλη ενός έθνους που δημιούργησε μια λεκάνη πολιτισμού, που εκτείνονταν από την Αδριατική ως τις στέπες της Κεντρικής Ασίας. Σε μια στροφή της ιστορίας, δυστυχώς η οθωμανική γεωγραφία στους Βαλκανικούς πολέμους ήταν 4.500.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα . Μέσα σε μόνο μερικά χρόνια στα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα , το έθνος αυτό αναγεννήθηκε στις στάχτες του και όταν θέλησαν να το περιορίσουν ακόμη περισσότερο, έδωσε τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα και έκανε την Τουρκία πατρίδα του.

Στην στροφή αυτήν της ιστορίας κάποιοι από τους φίλους και αδέρφια μας, βρέθηκαν άλλοι στα Βαλκάνια, άλλοι στην Αφρική, άλλοι στην Μέση Ανατολή και άλλοι στην Κεντρική Ασία, αλλά το ότι χαράχθηκαν σύνορα δεν σημαίνει πως δεν έχουμε υποχρεώσεις απέναντι τους..»

O Τσαβούσογλου τόνισε πως η ιστορία «μπορεί να μας άφησε σε διαφορετικά μέρη, αλλά ο πυρήνας είναι κοινός και η Τουρκία που είναι η μητέρα πατρίδα μας ποτέ δεν θα αφήσει ανυποστήρικτους τους ομογενείς της».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]