Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι πραγματικά συνέβη στην πλατεία Σαπφούς… ποια ακροδεξιά, το παραδάκι!


Πολλά γράφτηκαν για τα γεγονότα στην πλατεία Σαπφούς στην Μυτιλήνη που είχα ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 30 ατόμων οι περισσότεροι εκ των οποίων αλλοδαποί και την σύλληψη 120 αλλοδαπών και δύο Ελλήνων αλληλέγγυων.

Όμως τι πραγματικά συνέβη και οδηγηθήκαμε σε αυτά τα απίστευτα γεγονότα.

Πιο συγκεκριμένα η κατάληψη της Πλατείας Σαπφούς από τους Αφγανούς πρόσφυγες και μετανάστες από το Μαγκρέμπ ξεκίνησε στις 17 Απριλίου με αίτημα την αποχώρηση τους από το νησί και την εξέταση του αιτήματος ασύλου που έχουν υποβάλει.

Η κατάληψη συνεχίστηκε για αρκετές μέρες έως ότου ο ίδιος ο Δήμαρχος της Λέσβου ζήτησε προσωπικά την εκκένωση της ώστε τα συνεργεία να καθαρίσουν την πλατεία η οποία βρίσκεται στην πλέον τουριστική περιοχή της πόλης.

Ο βασικός λόγος πίσω από την κίνηση αυτή του Δημάρχου ήταν η διογκώμενη αγανάκτηση των καταστηματαρχών της περιοχής οι οποίοι είδαν τον κύκλο εργασιών τους να μειώνεται κατά 50% μετά την έναρξη της κατάληψης της πλατείας.

Ο λόγος απλός τόσο οι ντόπιοι όσο και οι τουρίστες δεν επιθυμούσαν να επισκεφτούν τα παραθαλάσσια καταστημένα που βρίσκονται πλησίον του χώρου της κατάληψης, είτε λόγο φόβου, είτε επειδή πολύ απλά δεν ήθελαν να απολαύσουν τον καφέ τους ή το φαγητό τους, απέναντι από ένα άτυπο καταυλισμό 150 ατόμων η πλειονότητα των οποίων ήταν άνδρες ηλικίας 20-40 ετών.

Παρα τις προσπάθειες του Δημάρχου να καθαρίσει και να απολυμάνει τον χώρο, καθότι οι άνθρωποι αυτοί παρέμειναν σε αυτό το χώρο για αρκετές μέρες χωρίς χώρους υγιεινής, χωρίς υποδομές για την υποστήριξη της διαβίωσης του σε μια πλατεία μιας πόλης η κατάληψη δεν έληξε όπως αναμενόταν.

Μετά από πολλές ημέρες παραμονής στην πλατεία Σαπφούς και την συνεχόμενη οικονομική καταστροφή των καταστημάτων της περιοχής, των οποίων οι καταστηματάρχες και το προσωπικό αυτών έβλεπαν τους ντόπιους και τους τουρίστες να επιλέγουν να απολαύσουν τις υπηρεσίες των καταστημάτων που βρίσκονται σε ιδιόκτητο χώρο μιας εταιρείας ξένων συμφερόντων στην παραθαλάσσια περιοχή της πόλης, ήρθε η έκρηξη.

Σε αυτή το εκρηκτικό μείγμα προστέθηκε και η είδησγη για την ακύρωση της δεύτερης πτήσης charter από την Δανία για τον μήνα Απρίλιο λόγω της καταστάσεως που επικρατεί στο νησί με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Έτσι το βράδυ της Κυριακής 22 Απριλίου ομάδες αγανακτισμένων πολιτών, οργανωμένοι οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας αλλά και μέλη ακροδεξιών οργανώσεων επιτέθηκαν στον αυτοσχέδιο καταυλισμό και συγκρούστηκαν με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες καθώς και με τους αλληλέγγυους και αντιεξουσιαστές.

Ουσιαστικά τα γεγονότα της 22ας Απριλίου θα πρέπει να αποτελέσουν ένα σημαντικό μάθημα για ολόκληρη την χώρα, για το πώς μια σχεδόν ασήμαντο θέμα που θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί στη γέννηση του τελικά μπορεί να εξελιχτεί σε μια επικίνδυνη κατάσταση.

Με απλά λόγια εάν η Πολιτεία χάσει από τον έλεγχο της την διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος και ο κάθε μετανάστης ο κάθε πρόσφυγας η κάθε ΜΚΟ κάνει ότι επιθυμεί χωρίς τον έλεγχο της Πολιτείας, τότε οι κοινωνικές και οι οικονομικές ομάδες που ενδεχομένως θίγονται από την παρουσία και την δράση των μεταναστών και των προσφύγων θα αντιδράσουν, όπως και έγινε στην Μυτιλήνη.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι ότι η αναταραχή προσελκύει και άτομα που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν την δυσμενή κατάσταση και άλλους λόγους που δεν σχετίζονται με τη σωστή λειτουργία μιας ευνομούμενης κοινωνίας, και ως γνωστό η δράση οδηγεί στην αντίδραση με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει όχι μόνο για την Μυτιλήνη, αλλά για ολόκληρη την χώρα στις περιοχές όπου διαβιούν μετανάστες και πρόσφυγες.

Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Τωρα επιασε τον λαθροδημαρχο ο πονος;Τοσα χρονια μιλαγε για ρατσιστες και ότι πρεπει να αγκαλιάσουμε τους λαθρο,τωρα που ερχονται εκλογες το παιζει πατριώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου δεν τους πιανει κανενας πονος αυτους . Αυτοι ειναι ελληνοφωνα καθηκια και χαιρονται πολλα με την καταντια της Πατριδος .
      Απλως τωρα ηλθε η ωρα να τους φερουν ολους αυτους τους διποδους εισβολεις στην ενδοχωρα και να φερουν και αλλους στα κατεχομενα νησια μας .
      ΕΑΛΩ Η ΕΛΛΑΣ και εμεις ακομη τους κοιταμε ! ( εννοω τους 300 +1 Εθνοπροδοτες δωσιλογους ) .

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]