Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ως «ασφαλή και ελεύθερη χώρα» παρουσιάζει τα κατεχόμενα αμερικάνικη ΜΚΟ


Ως «ασφαλής και ελεύθερη χώρα» παρουσιάζεται η «βόρεια Κύπρος», δηλαδή το κατεχόμενο τμήμα του νησιού, από την αμερικανική μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) «Freedom House».

Η οργάνωση, που ασχολείται με την έρευνα και την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, της πολιτικής ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1941, εκπονεί ετησίως εκθέσεις, που υπογράφουν πολιτικοί επιστήμονες και δημοσιογράφοι σχετικά με την ασφάλεια σε όλα τα κράτη του κόσμου.

Σύμφωνα με την φετινή έκθεση της ΜΚΟ, «η Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου (ΤΔΒΚ)», το πολιτικό μόρφωμα των κατεχομένων, «θεωρείται μια ασφαλής χώρα» (κατά 81%) με πολύ ψηλά ποσοστά τόσο στις πολιτικές ελευθερίες, όσο και στα πολιτικά δικαιώματα των πολιτών. Η Κυπριακή Δημοκρατία παρουσιάζει πολύ υψηλά επίπεδα ελευθερίας σε όλους τους τομείς, και τους επιμέρους (κατά 94%), γεγονός που την τοποθετεί στις πιο ψηλές θέσεις παγκοσμίως.

Αντιθέτως -αναφέρει η έκθεση- η Τουρκία βρίσκεται στις πλέον μη ασφαλείς χώρες και κατατάσσεται στις μη ελεύθερες χώρες. «Το πέρασμα της Τουρκίας από το «Partly Free» (ελεύθερα) στο «Not Free» (ανελεύθερα) είναι το αποκορύφωμα της πτώσης της χώρας από το 2014, λόγω της κλιμακούμενης σειράς επιθέσεων στον Τύπο, στους χρήστες των κοινωνικών μέσων, στους διαδηλωτές, στα πολιτικά κόμματα, στο δικαστικό σώμα και στο εκλογικό σύστημα, καθώς ο Πρόεδρος Erdogan αγωνίζεται να επιβάλει εξατομικευμένο έλεγχο στην κοινωνία» αναφέρεται στην έκθεση της «Freedom House».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]