Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η «ρετσινιά» του εθνικιστή και οι αριστερούληδες


Του Σάκη Μουμτζή

Είναι γνωστό πως όταν κάποιος δεν διαθέτει, επί της ουσίας, επιχειρήματα καταφεύγει σε χαρακτηρισμούς.

Παλιότερα, οι αριστεροί όλους όσοι διαφωνούσαν μαζί τους τους χαρακτήριζαν ως αντιδραστικούς. Σήμερα κάποιοι τους αποκαλούν «εθνικιστές», ενώ οι πιο εκλεπτυσμένοι τους αποκαλούν «εθνολαϊκιστές».

Βέβαια, ο εθνολαϊκισμός έχει έναν πολύ συγκεκριμένο ορισμό, που δεν μπορεί να τον ξεχειλώσουμε για να χωρέσουμε όλους αυτούς με τους οποίους διαφωνούμε.

Αλλωστε, η προσωπική στάση του καθενός δεν πακετοποιείται. Δηλαδή, αυτός που είναι υπέρ του ευρώ δεν είναι υποχρεωτικά και υπέρ του σχεδίου Ανάν ή υπέρ της, πάση θυσία, λύσης του Σκοπιανού.

Η πακετοποίηση ιδεών και προσωπικοτήτων οδηγεί μετά βεβαιότητος, σε ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές.

Ετσι, με ιδιαίτερη ευκολία βαφτίζονται «εθνικιστές» και «ακροδεξιοί» όσοι υποστηρίζουν πως το κυρίαρχο πρόβλημα με τους βόρειους γείτονες μας είναι ο αλυτρωτισμούς τους που βρίσκει την κορυφαία έκφρασή του στο Σύνταγμα τους.

Εμείς οι «εθνικιστές» υποστηρίζουμε πως αν δεν αλλάξει το Σύνταγμα τους δεν υπάρχει λύση. Ενώ η σύνθετη ονομασία θα τους αποθρασύνει περαιτέρω.

Οι αριστερούληδες τι προτείνουν; Γιατί δεν μας λένε τις θέσεις τους; Αυτή η πρόσφατη βιασύνη τους να κλείσει το Σκοπιανό πού οφείλεται;

Είναι παιδικά αφελείς όσοι αντιμετωπίζουν ένα κατ΄εξοχήν ιστορικό και πολιτικό ζήτημα, ως μια απλώς διπλωματική υπόθεση.

Μας λένε πως θα αναβαθμισθεί η θέση της πατρίδας μας. Ανοησία.

Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη, τυπικά, στο ύψιστο επίπεδο, καθώς είναι μέλος του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Ουσιαστικά όμως, καμιά πτωχευμένη χώρα, δεν μπορεί να αναβαθμισθεί, αν δεν ανακάμψει οικονομικά.

Προφανώς, δεν αντιλαμβάνονται πως οι μονομερείς υποχωρήσεις δεν αποτελούν συμβιβασμό. Όταν ένας καταπατητής, οικειοθελώς ή αναγκαστικά, αποχωρεί από το οικόπεδο μας δεν θα του δώσουμε και αποζημίωση!

Μπάτσες τρώμε από την Τουρκία. Να φάμε και από την FYROM; Έλεος!

Αλλά από τους συντρόφους της ροζέ Αριστεράς τους διαφεύγει η εσωτερική πολιτική διάσταση του Σκοπιανού ζητήματος.

Δεν θέλουν ή δεν μπορούν να δουν, πως το πρόβλημα με τους γείτονες μας εργαλειοποιήθηκε πλήρως από τον ΣΥΡΙΖΑ για την παραμονή του στην εξουσία.

Ομως, ουδόλως ενδιαφέρει τον Τσίπρα και την παρέα του η επίλυση του προβλήματος, γιατί γι' αυτούς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εδώ και είκοσι χρόνια τους αποκαλούν Μακεδόνες.

Το μόνο που ενδιαφέρει την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι καρέκλες τους. Και αυτό περνά μόνον μέσα από την αποδυνάμωση ή την διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας.

Και αν διάσπαση στην κορυφή της παράταξης ήταν δύσκολο να γίνει, ο θρυμματισμός της βάσης της ήταν προ των πυλών.

Ευτυχώς για την Νέα Δημοκρατία, η ηγεσία της έγκαιρα διέβλεψε αυτόν τον κίνδυνο και έθεσε τον πήχη στο σωστό σημείο. Χάραξε εύστοχα τις κόκκινες γραμμές της.

Προφανώς, οι ροζέ αριστερούληδες δεν αντιλαμβάνονται πως οποιαδήποτε λύση επιβληθεί ενάντια στην θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού θα οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση όλο το πολιτικό σύστημα της πατρίδας μας.

Καρπαζιά και από τους Σκοπιανούς δεν χωνεύεται.

Εμείς πάντως οι «εθνικιστές» ή οι «Μακεδονομάχοι», όπως ειρωνικά μας αποκαλούν, έχουμε την τόλμη να προβάλλουμε τις θέσεις μας και τα επιχειρήματα μας, χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος.

Περιμένουμε, ματαίως, τις θέσεις και τα επιχειρήματα των Αναν-άδων.

Μέχρι στιγμής μόνον σκούζουν!

Σ. Μουμτζής
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]