Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο… ”άσσος” του Αλέξη ήταν ο Ιερώνυμος: Όχι συλλαλητήρια, όχι φωνές, εθνική συναίνεση…


Γράφει ο Σίμος Ρέκτης 

«Μικρό σοφό» είχε χαρακτηρίσει ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις τον Αλέξη Τσίπρα λίγα λεπτά αφού ο Πρωθυπουργός τον είχε…καρατομήσει από την κυβέρνηση.

Δεν ξέρω αν ειναι σοφός, αλλά έξυπνος και τακτικιστής είναι. Και το απέδειξε χθες το βράδυ με μια κίνηση στην σκακιέρα που παίζονται οι εντυπώσεις για το Σκοπιανό.

Ο πρωθυπουργός είδε ότι ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς με τις προτάσεις του, οι οποίες είχαν γίνει γνωστές μέσα σε λίγες ώρες, έβαλε …«φωτιά στα τόπια». Τι έκανε λοιπόν;

Αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία έγινε μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης, ο πρωθυπουργός έσπευσε αργά το βράδυ να κάνει την πρώτη κίνηση:
  • Να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.
Γιατί αυτή η πρεμούρα;
Η απάντηση ήρθε λίγα λεπτά μετά την συνάντηση…
Ο Αρχιεπίσκοπος βγήκε και έκανε έκανε ανακοινώσεις:
  • Όχι συλλαλητήρια
  • Όχι φωνές
  • Εθνική συναίνεση
Ο κύριος Τσίπρας πέτυχε το μέγιστο που μπορούσε. Την ανοχή της εκκλησίας σε ενα θέμα που την είχε απο την αρχή μεγάλο αντίπαλο.

Σαββατοκύριακο έρχεται, συλλαλητήρια ετοιμάζονται, και δεν θα ήταν ο,τι καλύτερο για την κυβέρνηση να άρχισουν οι αφορισμοί από τους άμβωνες, οι προσκλήσεις σε συγκεντρώσεις και οι κραυγές του τύπου «φωνή λαού, οργή Θεού».

Σε αυτό το βραδυνό ραντεβού ο Πρωθυπουργός είχε μεγάλη επιτυχία…

Πόσο μάλλον που ο επίσημος αγαπημένος της συγκυβέρνησης… κάνει νερά. Οι ΑΝΕΛ σκληραίνουν τη στάση τους. Δεν ανέχονται τον όρο «Μακεδονία» και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ζητά δημοψήφισμα που μεγαλώνει τον πονοκέφαλο της κυβέρνησης.

Ειναι χαρακτηριστική η αντίδραση του προέδρου της Βουλής που όταν ρωτήθηκε για δημοψήφισμα απάντησε «Όχι… Όχι… Όχι.», προκαλώντας συνειρμούς με το « Τορα Τορα Τορα» των καμικάζι πιλότων στο Περλ Χάρμπορ.

Ο κύριος Τσίπρας κέρδισε μια μάχη αλλά ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα, και η έκβαση της παρτίδας αβέβαιη.

Πάντως απέδειξε ότι έχει ένα στόχο μπροστά του για τον οποίο έχει δεσμευθεί. Αυτό που πρέπει να καταφέρει είναι το «πώς». Και μέρα με τη μέρα αυτό αποκαλύπτεται.

MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Άνθρωπος που βγάζει τον Σταυρό όταν συναντά λαθρο παύει να είναι Αρχιεπίσκοπος!
    Δημοκρατία έχουμε και είναι σεβαστές όλες οι απόψεις, ακόμη και αν δαιφωνούμε. Ο Ιωάννης Λιάπης ως πολίτης του κράτους εξέφρασε μια άποψη.
    Στις 21-1-18 όλοι οι δρομοί οδηγούν στην Θεσσαλονίκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αληθεια ειναι οτι ο κοπρονυμος φωναξε το αεργο και αμορφωτο ελληνοφωνο κουραδι για να τον βοηθησει .
    Ομως, ποιος ειπε στον κοπρονυμο να καλεσει τον Θεομαχο αντιχριστο ;
    Δημητρης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος είπε στον παπά να καλέσει τον εθνομηδενιστή ή μάλλον καλύτερα ποιος διέταξε τον παπά να καλέσει τον εθνομηδενιστή; η άποψη μου είναι ότι αυτοί που σχεδιάζουν την καταστροφή μας ξέρουν ότι η εκκλησία επηρεάζει τους πολίτες, όμως ξεχνούν ότι τώρα οι πολίτες έχουν απομακρυνθεί από την εκκλησία. Ο λόγος είναι ότι μετά από τον μακαριστό Χριστόδουλο η πλειοψηφία των πολιτών έχει απογοητευτεί από την στάση του ιεράρχη.

      Διαγραφή
  3. Απο την ωρα που εβγαλε τον Σταυρο , ο κοπρονυμος ΔΕΝ ειναι παπας Σκετο τουρκαλβνος Λιαπης .
    Ενα σιχαμερο γερικο ελληνοφωνο καθηκι ειναι και μεχρι εκει .
    Ξυρισμα με κορσεβοκουτι του πρεπει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]