Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο κ. Τσίπρας ενημερώνει τον Ιερώνυμο και αγνοεί τα κόμματα


Ο πρωθυπουργός της υπεύθυνης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κ. Τσίπρας, απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο πολύ σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες, τους θεσμούς και τα κόμματα. Χτες, επέλεξε να ενημερώσει για το Μακεδονικό τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, όταν τα κόμματα βρίσκονται ακόμη στο σκοτάδι.

Ο Μακαριώτατος από την πλευρά του τάχτηκε κατά του συλλαλητηρίου και ζήτησε να υπάρξει... συναίνεση και εθνική ομοψυχία. Είναι άγνωστο αν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος αναφερότανε στο συνοδηγό της γνωστής αμαξοστοιχίας και πιστό χριστιανό, Πάνο Καμμένο ή στην αντιπολίτευση. Στην περίπτωση που στρεφόταν προς την αντιπολίτευση, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι τους ζητάει εθνική συναίνεση σε ένα θέμα που η αντιπολίτευση δεν το γνωρίζει σε βάθος, καθώς η κυβέρνηση έχει «ξεχάσει» να την ενημερώσει σχετικά. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα μπορούσε, πάντως, να αναλάβει πρωτοβουλία και να ενημερώσει αυτός σχετικά την αντιπολίτευση! Θα ήταν μία πρωτοτυπία. Αλλά τι δεν είναι πλέον πρωτότυπο σε αυτή τη χώρα;

Η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ζήτησε από την Εκκλησία να συμβάλει στο κλίμα της εθνικής ενότητας. Η σχετική είδηση αναφέρει το εξής: «Ο πρωθυπουργός, που επανέλαβε τον σεβασμό του στις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ζήτησε από τον προκαθήμενο της ελλαδικής εκκλησίας να συμβάλει ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις». Δεν είναι βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός αναφερότανε σε κόμματα και σε πολιτικούς αντιπάλους. Ή θεωρεί ότι απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο και στην Εκκλησία έχει απευθυνθεί σε αυτό που η Αριστερά λέει «πλατιές λαϊκές μάζες». Η βαθιά του περιφρόνηση στη Δημοκρατία είναι εμφανής. Όσο για τις κραυγές και τις άγονες αντιπαραθέσεις, κάποιος θα έπρεπε να του μιλήσει για την επιλογή του να κατεβάσει ένα εθνικό θέμα στο επίπεδο της μικροπολιτικής.

Σε ό, τι αφορά τον Αρχιεπίσκοπο, η είδηση συνεχίζει ως εξής: «Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διατύπωσε τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν παρέλειψε να επισημάνει την εμπιστοσύνη του προς τους, εκ του Συντάγματος, καθ' ύλην αρμόδιους να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα με αίσθημα ευθύνης. Υπογράμμισε μάλιστα ότι αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία».

Θ. Μ.
* Αναδημοσίευση από τον «Φιλελεύθερο» της Παρασκευής 19 Ιανουαρίου
Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Όταν οι πολιτικοί και ιδιαίτερα οι εκάστοτε κυβερνώντες μας κόψουν και το πιό λεπτό νήμα επαφής με το λαό που εκπροσωπούν, τότε ο λαός αυτός πρέπει να καταφέρει να γίνει μια γροθιά πυγμάχου πρωταθλητή έναντι του κατεστημένου. Αυτός ο λαός είμαστε σήμερα εμείς, και αυτό θα επιδείξει και το ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 21.1.18. Ο Τσίπρας οπουδήποτε αλλού κι΄αν πήγαινε νωρίτερα να "ψαρέψει", τα δύχτια του θα έβγαιναν άδεια, το παιδί δεν τη βρίσκει στα κύματα, είναι φοβιτσιάρης και ας προελαύνει πάντα σαν ταυρομάχος θριαμβευτής. Πήγε πρώτα εκεί, που υπήρχε ακόμη ελπίδα να περισώσει κάτι από τις φουρτούνες και τα τσουνάμια που, όποτε του καπνίσει η του δίνεται η ευκαιρία, ξαμολάει στους Έλληνες. Έδωσε λοιπόν προτεραιότητα στον αρχιεπίσκοπο, γιατί σωστά - μάλλον π ο λ ύ σ ω σ τ ά - υπολόγισε ότι εκεί βρίσκεται η όλη δύναμη του, η δύναμη του ¨Εθνους μας (και ποιός δεν το γνωρίζει ότι είμαστε ο πιό θρησκευόμενος λαός στην Ευρώπη ?!). Αφού στο σύνολό της η αντιπολίτευση "δήλωσε" δειλή και πιάστηκε να ροχαλίζει στο βαθύ της ύπνο, ήταν η μόνη στρατηγική κίνηση που ο Αλέξης μπορούσε να κάνει προς ώφελος όχι όμως ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ, αλλά των αρχαιοκαπηλων γειτόνων μας, του ΝΑΤΟ και της Αμερικής. Πήγε να ψαρέψει τον αρχιεπίσκοπο και προφανώς τα κατάφερε. Αυτοί λοιπόν δεν ζητάνε εθνική συναίνεση, συνενόηση και ομοψυχία, α υ τ ο ί ονειρεύονται μέχρι και το βάδην μας να το εκτελούμε σ τ α τ έ σ ε ρ α . Το παιχνίδι πλέον γίνεται ανυπόφορο... Ο λαός το κατάλαβε όπως επίσης το ότι και σ΄αυτή την κρίση θα πρέπει να τα βγάλει πέρα ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. Και θα τα βγάλει, και δε θα΄ναι η πρώτη φορά. Γι΄αυτό ελάτε να τους το δείξουμε όλοι μαζί ομόψυχα την Κυριακή, βρέξει, χιονίσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου μαθε και συ οτι ο Λιαπης τον καλεσε για να τον βοηθησει .
      Δυστυχως ΟΛΟΙ τους ειναι τοποθετημενοι σε θεσεις κλειδια για να μην μπορεσει ο ΕΛΛΗΝΑΣ ( οχι οι ελληνοφωνοι ελεηνοελληνες ) να αντισταθει στα σχεδια της ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑΣ-ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ που υπηρετουν οι υπηρετες των Νταξικων ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ .
      Ολο το βρωμοβουλιο ειναι εναντιων των Ελληνων και μαζι του και οι δικαστες και οι ρασοφοροι ΕΦΙΑΛΤΕΣ .
      Ειμαστε μονοι μας ! Και μειναμε μονοι μας επειδη διωξαμε τον Θεο απο την καθημερινοτητα μας .
      Καλο αγωνα και καλη λευτερια στους Ελληνοψυχους ΜΟΝΟΝ !

      Διαγραφή
  2. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου20 Ιανουαρίου 2018 στις 1:41 π.μ.

    "Το παιχνίδι πλέον γίνεται ανυπόφορο... Ο λαός το κατάλαβε όπως επίσης το ότι και σ΄αυτή την κρίση θα πρέπει να τα βγάλει πέρα ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. Και θα τα βγάλει, και δε θα΄ναι η πρώτη φορά. Γι΄αυτό ελάτε να τους το δείξουμε όλοι μαζί ομόψυχα την Κυριακή, βρέξει, χιονίσει..."

    Στρίκο, από το τέλειο κείμενο σου, κρατάω την παραπάνω πρόταση μέσα στην ψυχή μου.
    Είναι μια μεγάλη αλήθεια και μια μεγάλη προτροπή, που πρέπει να την κάνουμε βίωμα και πράξη όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]