Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία απειλεί Κούρδους, η Συρία την Τουρκία κι οι ΗΠΑ μένουν ψύχραιμες


Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα επέμβει στην Αφρίν και την Μανμπίτζ της Συρίας για να αντιμετωπίσει την απειλή που δημιουργούν για την ασφάλειά της οι συριακές κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που διατηρούν σχέσεις με το PKK, προσθέτοντας ότι η δυσπιστία της έναντι των ΗΠΑ συνεχίζεται.

Η Άγκυρα πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν θα πρέπει να αντιταχθεί στην τουρκική επιχείρηση στην Αφρίν και ότι θα συντονιστεί με τη Μόσχα αναφορικά με την κατάσταση των Ρώσων παρατηρητών εκεί.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk ότι η Άγκυρα θα συντονιστεί με τη Μόσχα και την Τεχεράνη για μια αεροπορική επιχείρηση στην Αφρίν.

Η υποστήριξη από την Ουάσιγκτον της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας έχει εξοργίσει την Τουρκία, ιδιαίτερα αφού ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός ανακοίνωσε ότι θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας μεθοριακής δύναμης στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας 30.000 μελών που θα περιλαμβάνει την YPG.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον δήλωσε την Τετάρτη ότι συναντήθηκε με τον ομόλογό του της Τουρκίας για να αποσαφηνίσουν το ζήτημα και πρόσθεσε ότι η κατάσταση «περιγράφεται εσφαλμένα».

Εντούτοις ο Μ. Τσαβούσογλου δήλωσε σε συνέντευξη στο CNN Turk ότι η Τουρκία θα επέμβει στην Αφρίν και τη Μανμπίτζ για να αντιμετωπίσει τη YPG και ότι η δυσπιστία της έναντι της Ουάσιγκτον συνεχίζεται.

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να εκπαιδεύουν τοπικές δυνάμεις ασφαλείας στη Συρία. Η εκπαίδευση έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την ασφάλεια των εκτοπισμένων που επιστρέφουν στις κατεστράμενες κοινότητες τους. Είναι επίσης απαραίτητο, ώστε το ISIS να μην μπορεί να επανεμφανιστεί σε απελευθερωμένους και μη κυβερνητικούς χώρους. Αυτή δεν είναι μια νέα δύναμη «στρατού» ή συμβατικής «συνοριοφυλακής» αλλά περισσότερο μια δύναμη αστυνομικού χαρακτήρα..

Στο μεταξύ, παρά τη διαφωνία της η Δαμασκός για τη συγκρότηση αυτής της Κουρδικής δύναμης, απείλησε με κατάρριψη τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών, σε περίπτωση που η Τουρκία επιχειρήσει εκστρατεία ενάντια στο κουρδικό καντόνι της Αφρίν, στο συριακό βορρά, απείλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Συρίας.

Η Αμερικανική άποψη

Αυτή η εκπαίδευση και αυτές οι δυνάμεις είναι συνεπείς με τους στόχους της εκστρατείας για να εξασφαλιστεί η διαρκή νίκη του ISIS, να διευκολυνθούν οι προσπάθειες σταθεροποίησης και να δημιουργηθούν οι συνθήκες που υποστηρίζουν τη διαδικασία της Γενεύης υπό την ηγεσία του ΟΗΕ.

Η στρατιωτική εκστρατεία εναντίον του ISIS στη Συρία δεν έχει τελειώσει και οι σκληρές μάχες είναι ακόμα σε εξέλιξη στη μέση κοιλάδα του ποταμού Ευφράτη.

Αυτές οι δυνάμεις ασφαλείας εστιάζονται εσωτερικά για να εμποδίσουν τους μαχητές της ISIS να φύγουν από τη Συρία και να αυξήσουν την τοπική ασφάλεια σε απελευθερωμένες περιοχές. Αυτές οι δυνάμεις θα προστατεύσουν τον τοπικό πληθυσμό και θα βοηθήσουν στην αποτροπή του ISIS από νέες επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ και των συμμάχων και των εταίρων τους, εν αναμονή της μακροπρόθεσμης πολιτικής λύσης στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, στη Γενεύη.

«Μέχρι στιγμής, μέσω των ενεργειών του συνασπισμού στη Συρία, το ISIS δεν έχει καταφέρει να ξαναποκτήσει καμία από τις περιοχές που έχασαν. Σκοπεύουμε να το κρατήσουμε έτσι», δήλωσε Αμερικανός αξιωματικός.

«Γνωρίζουμε έντονα τις ανησυχίες για την ασφάλεια της Τουρκίας, του εταίρου του Συνασπισμού και συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ. Οι ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια είναι νόμιμες. Θα συνεχίσουμε να είμαστε απόλυτα διαφανείς με την Τουρκία για τις προσπάθειές μας στη Συρία για να νικήσουμε το ISIS και να υποστηρίξουμε τον σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, στις προσπάθειές του για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Οι Η.Π.Α. και οι συνεργάτες της στον Παγκόσμιο Συνασπισμό παραμένουν ακλόνητοι στην κοινή μας δέσμευση να νικήσουμε τη ISIS και να σταθεροποιήσουμε τη Συρία.

Τελικά, η Συρία πρέπει να καθορίσει το δικό της μέλλον μέσω της πολιτικής διαδικασίας που περιγράφεται στο ψήφισμα 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Σημειώσεις


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]