Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τούρκος υπουργός Άμυνας: Ξεκίνησε «ντε φάκτο» η επιχείρηση στην Αφρίν


Ξεκίνησε «ντε φάκτο» η επιχείρηση της Τουρκίας στην περιοχή Αφρίν της Συρίας, την οποία ελέγχουν οι Κούρδοι, με τον βομβαρδισμό της από το τουρκικό έδαφος, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Nurettin Canikli, διευκρινίζοντας ότι δεν έχουν εισβάλει χερσαία στρατεύματα στη συριακή αυτή περιοχή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο AlHaber, ο Canikli πρόσθεσε επίσης ότι η Τουρκία αναπτύσσει και οπλικά συστήματα κατά των αντιαρματικών πυραύλων που χρησιμοποιεί η κουρδική πολιτοφυλακή της Συρίας «Μονάδες Προστασίας του Λαού» (YPG).

Η Τουρκία οφείλει να καθαρίσει τη βόρεια Συρία από τα, όπως τα αποκάλεσε, τρομοκρατικά στοιχεία, πρόσθεσε ο υπουργός, σημειώνοντας επίσης ότι η Τουρκία και η Μόσχα θα συνεχίσουν τις συνομιλίες όσον αφορά τη σχεδιαζόμενη στρατιωτική δράση της Τουρκίας στην Αφρίν.

Για βαρύ βομβαρδισμό, με περίπου 70 βλήματα, κουρδικών χωριών της περιοχής Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, έκαναν λόγο οι YPG, σημειώνοντας ότι ο βομβαρδισμός αυτός της Αφρίν από το τουρκικό έδαφος άρχισε γύρω στα μεσάνυχτα και συνεχίστηκε σήμερα το πρωί.

Ο εκπρόσωπος της κουρδικής πολιτοφυλακής Ρότζχατ Ροτζ δήλωσε στο Reuters ότι πρόκειται για τον βαρύτερο τουρκικό βομβαρδισμό από τότε που η τουρκική κυβέρνηση ενέτεινε τις απειλές της για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά της κουρδικής περιοχής. Ο Ροτζ, ο οποίος έκανε τις δηλώσεις αυτές από την Αφρίν, σημείωσε ότι η YPG θα απαντήσει με τη μέγιστη ισχύ σε οποιαδήποτε επίθεση στην Αφρίν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]