Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας (σχέδιο Πυθία) στο ντουλάπι


Από εδώ και στο εξής θα αναζητώ τους “φίλους” μου μόνο ανάμεσα στους Αμερικάνους…

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Όταν ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας στην Κυβέρνηση του Βισύ (1940-1944), Πιέρ Λαβάλ (που σχηματίστηκε από τον Γάλλο στρατάρχη Φιλίπ Πεταίν, ήρωα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου), ήρθε σε σύγκρουση μαζί του, του είπε κατάμουτρα: “Από εδώ και στο εξής θα αναζητώ τους φίλους μου μόνο ανάμεσα στους Γερμανούς”! Αυτή η φράση μου ήρθε στο μυαλό παρακολουθώντας τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις. Δεν θα σταθώ ωστόσο, στο θέμα των Τούρκων Στρατιωτικών, καθώς γι΄ αυτό έχουν ειπωθεί πάρα πολλά! Θα σταθώ σε ένα άλλο ζήτημα το οποίο κάποιοι προσπαθούν να περάσουν στα ψιλά γράμματα… Και το κατάφεραν, αν φανταστεί κανείς ότι, εγώ τουλάχιστον, το είδα μόνο σε δύο εφημερίδες, στην “Δημοκρατία” και στον “Ελεύθερο Τύπο” και σ΄ αυτές πάλι στα απαραιτήτως ψιλά…

Αναψηλάφηση (;;;) της υπόθεσης “Πυθία”…

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα το Συμβούλιο Εφετών παρέπεμψε την υπόθεση “Πυθία”, για περαιτέρω ανάκριση, προκειμένου λέει, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, να διερευνηθεί εάν τα έγγραφα που προωθούνταν από τους κατηγορούμενους υπαλλήλους της ΕΥΠ, Θεόδωρο Σπατιώτη και Αγγελική Πατελάκη εκτός Υπηρεσίας και συγκεκριμένα στον Μιχάλη Καρχιμάκη ήταν εν τέλει απόρρητα! Εκ πρώτης ανάγνωσης θα πει κάποιος: Ε και που το κακό; Θα σας εξηγήσω αμέσως! Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στις αναφορές της και στις καταθέσεις της η μακαρίτισσα υπάλληλος της ΕΥΠ Ευγενία Λεβογιάννη και τα οποία σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες επιβεβαιώνει σε ηχητικό ντοκουμέντο το οποίο υπάρχει στη δικογραφία της υπόθεσης, όπως έχει αποκαλύψει ο Γιώργος Τράγκας στο περιοδικό του “Crash” η κατηγορουμένη Αγγελική Πατελάκη κάποια από τα έγγραφα που οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι της ΕΥΠ έβγαλαν κρυφά εκτός Υπηρεσίας και τα παρέδιδαν στην τότε Αξιωματική Αντιπολίτευση, ήταν τα εβδομαδιαία και τα μηνιαία άκρως απόρρητα δελτία της υπηρεσίας προς τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή!

Καυτά ερωτήματα και η παρέμβαση των ΗΠΑ…

Ερώτημα πρώτο: Τα έγγραφα αυτά της ΕΥΠ δε φέρουν κάποιο χαρακτηρισμό διαβάθμισης; Ερώτημα δεύτερο: Οι αξιότιμοι Εφέτες που έκριναν την υπόθεση δεν γνωρίζουν ανάγνωση, ώστε να διαβάσουν τα έγγραφα – υπόδειγμα, που πάντα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα έστειλε η ΕΥΠ για να λάβουν γνώση περί ποίων εγγράφων πρόκειται και να καταλάβουν ως εκ του περιεχομένου εάν είναι απόρρητα; Εκτός εάν θεωρούν τον ανακριτή και τους συναδέλφους τους στο Συμβούλιο Πρωτοδικών αστοιχείωτους που τα έκριναν απόρρητα… Που λοιπόν, αποσκοπεί η κίνηση αυτή; Η διοίκηση της ΕΥΠ κάνει τα πάντα για να θαφτεί το θέμα; Άλλωστε ήμασταν εμείς, από αυτό εδώ το βήμα, που πρώτοι σας αποκαλύψαμε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα και οι κολαούζοι της θα κάνουν ότι μπορούν για να κουκουλώσουν την υπόθεση καθότι όπως μόνο εμείς σας είχαμε αποκαλύψει στην επίσκεψη Τσίπρα στην Αμερική, ένα από τα ζητήματα που του έθεσε ο Τραμπ ήταν το κουκούλωμα αυτής της σκοτεινής υπόθεσης. Επίσης, σας είχαμε αποκαλύψει πολλά για το θέμα και το κουκούλωμα από την ΕΥΠ σε εκτενές μας ρεπορτάζ με τίτλο: «Θέλει η πουτ@ν@ να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει»!.. Σκεφτείτε ότι, η διοίκηση της ΕΥΠ έχει αρνηθεί να δώσει τον φάκελο του ενορχηστρωτή του σχεδίου δολοφονίας του Καραμανλή, κ. William G. Basil, στον ανακριτή γιατί δήθεν είναι απόρρητος. Δηλαδή, κάποιος ξένος πράκτορας εκτελεί σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, υποκλέπτει τις επικοινωνίες του Πρωθυπουργού και δεκάδων στελεχών της κυβέρνησης και των υπηρεσιών μας και ένας Θεός ξέρει τι άλλο έχει διαπράξει και η ΕΥΠ θεωρεί ότι, πρέπει να τον προστατέψει μη δίνοντας τα στοιχεία του στην Δικαιοσύνη; Αυτά μόνο στην Ελλάδα του Τσίπρα βέβαια μπορούν να συμβαίνουν! Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο κύριος αυτός θα ήταν ήδη αλυσοδεμένος σε φυλακή υψίστης ασφαλείας όπως άλλωστε είχαν κάνει οι ίδιοι οι Αμερικάνοι με τον πατριώτη μας Στηβ Λάλα.

Οι Αμερικάνοι, Παπανδρέου, Χρυσοχοΐδης, Μπίκας και Καρχιμάκης…

Αλλά, τι άλλο έκανε η ΕΥΠ για να κλείσει το θέμα; Σύμφωνα με δημοσίευμα του Β. Λαμπρόπουλου στο “ΒΗΜΑ”, απάλλαξε πειθαρχικά τους υπαλλήλους που ήταν υπεύθυνοι για την διαρροή των εγγράφων (παρότι όπως πρώτοι σας είχαμε αποκαλύψει εμείς εδώ στην “Ε.Ω.”, υφίσταται και το ηχητικό ντοκουμέντο και χωρίς μάλιστα να καλέσουν στην ΕΔΕ βασικούς μάρτυρες της υπόθεσης ως όφειλαν) με το αιτιολογικό, ότι η αναπαραγωγή των απόρρητων εγγράφων δεν είναι τεχνικά εφικτή! Δεν υπάρχει δηλαδή σκάνερ ή φωτοτυπικό στην Υπηρεσία!… Τώρα θα φροντίσει να πει ότι τα έγγραφα δεν είναι και τόσο απόρρητα, ώστε όλοι να βγουν μέλι – γάλα, όπως προστάζουν τα μεγάλα αφεντικά από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού… Τι και εάν υπάρχουν ηχητικά ντοκουμέντα, τι και εάν οι Αμερικανοί πρέσβεις με τα τηλεγραφήματά τους, που αποκάλυψαν μέσω των WikiLeaks, παραδέχθηκαν ότι γίνονται αποδέκτες διαρροών από συγκεκριμένους δυσαρεστημένους Πασόκους υπαλλήλους των Μυστικών μας Υπηρεσιών, που είναι επιρρεπείς στις διαρροές, τι και εάν διαπιστώθηκε με τεχνικά μέσα η παρακολούθηση στόχων, τι και εάν δεν αμφισβητήθηκαν ούτε καν από τη Vodafone οι παρακολουθήσεις, τι και εάν δολοφονήθηκαν κάποιοι, τι και εάν κάηκε η Αθήνα και η μισή χώρα, αν μας πει η ΕΥΠ ότι τα έγγραφα που βγήκαν παραέξω δεν είναι απόρρητα, η Ελληνική Δικαιοσύνη θα έχει κάνει το καθήκον της! Το σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας τίθεται στο ντουλάπι! Ότι πει και ότι διατάξει η έγκριτη, αλάνθαστη και λειτουργούσα πάντα στο φως ΕΥΠ! Άλλωστε, τι να κάνουμε; Να χαλάσουμε φιλίες; Όπως παραδέχθηκαν οι Αμερικάνοι στα τηλεγραφήματα που αποκάλυψαν τα WikiLeaks o Χρυσοχοΐδης είναι φίλος τους και συνεργάσιμος, ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ πρέσβης Μπίκας επίσης καλός φίλος και συνεργάσιμος, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι “αμερικανάκι”, (όπως χαρακτηριστικά τον ανέφεραν και τους είχε μάλιστα δηλώσει προεκλογικά του 2009, “χρησιμοποιήστε με, είμαι ο άνθρωπός σας”) και τέλος ο Καρχιμάκης είναι φίλος του Γιώργου Παπανδρέου και μπατζανάκης του Χρήστου Παπουτσή, της Παγκόσμιας Τράπεζας (!) και άρα… Από εδώ και στο εξής λοιπόν θα αναζητώ τους φίλους μας μόνο ανάμεσα στους Αμερικάνους… Θα γίνω κι εγώ αμερικανόδουλος, όπως ο Πρωθυπουργός μας και οι περισσότεροι των συνεργατών του… Όχι τίποτε άλλο, αλλά θέλω να έχω με το μέρος μου την Δικαιοσύνη…

Υ.Γ.1: Μετά την απελευθέρωση της Γαλλίας ο Πιέρ Λαβάλ εκτελέστηκε, αφού κατηγορήθηκε για εσχάτη προδοσία (1945)…

Υ.Γ.2: Δεν μπορώ να γνωρίζω εάν η υπόθεση θα επιστρέψει στον ηρωικό ανακριτή κ. Δ. Φούκα απλά εύχομαι όποιος την αναλάβει να κάνει το καθήκον του απέναντι στο Λαό και το Σύνταγμα στο οποίο έχει ορκιστεί, να καλέσει εκείνους τους μάρτυρες που πρέπει να καλέσει ώστε να διαφωτίσει ακόμα περισσότερο την υπόθεση και να βγάλει επιτέλους στη φόρα και το ποιοι ήταν αυτοί οι δυσαρεστημένοι Πασόκοι υπάλληλοι των Μυστικών Υπηρεσιών μας, που ήταν επιρρεπείς στις διαρροές προς την αμερικάνικη πρεσβεία και που κανείς μέχρι σήμερα δεν τολμά να ακουμπήσει!..

Υ.Γ.3: Σας είχα γράψει σε πρόσφατο ρεπορτάζ μου σχετικό με τις δικαστικές υποθέσεις της ΕΥΠ ότι η σημερινή διοίκηση της ΕΥΠ, υπέπεσε σε γκάφα ολκής αποχαρακτηρίζοντας σε εν εξελίξει δικαστική υπόθεση (αυτή του κ. Κώστα Αγγελάκη, στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων), έγγραφο που αποδεδειγμένα και πέραν πάσης αμφιβολίας, όπως αποκαλύφθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, εμπλέκει την συγκατηγορούμενη του κ. Καρχιμάκη στην υπόθεση “Πυθία” Αγγελική Πατελάκη, σε διαρροή εγγράφων ακόμη και το 2010. Αυτό όμως, που εμάς μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, είναι το γεγονός ότι αφού εκεί στην Ε.Υ.Π. είχαν στη διάθεσή τους ντοκουμέντα που αποδείκνυαν ότι, η Αγγελική Πατελάκη εμπλέκεται σε διαρροή εγγράφων και το 2010, πως και την αθώωσαν από το Υ.Σ. της ΕΥΠ; Και γιατί απέκρυψαν και αυτά τα στοιχεία από την Δικαιοσύνη που έκανε τις έρευνες για την υπόθεση “Πυθία”; Αλλά ξέχασα, είπαμε ότι πουν τα αφεντικά πέραν του Ατλαντικού!.. Ας ελπίσουμε ότι η νέα συμπληρωματική ανάκριση για την υπόθεση “Πυθία” θα ρίξει φως και σε αυτή την υπόθεση!..

Υ.Γ.4: Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι να λέμε πάλι καλά που οι Δικαστές του Συμβουλίου Εφετών δεν κουκούλωσαν τελείως την υπόθεση, όπως προφανώς θα ήθελαν ορισμένοι από τους προϊσταμένους τους!.. Κάτι είναι και αυτό, διατάσσοντας δηλαδή, συμπληρωματική ανάκριση! Πιθανόν να σκέφθηκαν να το παίξουν Πόντιοι Πιλάτοι και να ρίξουν την “καυτή πατάτα” σε άλλους!.. Ίδωμεν!..

* Ο Παναγιώτης Αποστόλου είναι Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
Επικοινωνία με τον συντάκτη egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr
Πηγή "Ελεύθερη Ώρα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]