Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι εθελοντές πηγαίνουν Αφρίν κατά των Τούρκων!


Tο Γραφείο Τύπου YPG δημοσίευσε ένα βίντεο τη Δευτέρα με μια ομάδα έξι εθελοντών – συμπεριλαμβανομένου τουλάχιστον ενός Βρετανού – οι οποίοι ετοιμάζονται να πολεμήσουν ενάντια στις τουρκικές δυνάμεις στην Αφρίν.

«Είμαστε έτοιμοι και έχουμε ταχθεί με το YPG για την καταπολέμηση των τούρκων τρομοκρατών», δήλωσε ένας Αμερικανός εθελοντής. «Δεν ήταν πραγματικά κάτι που ήταν απροσδόκητο. Αυτό συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό – η Τουρκία προσπαθεί να χτυπήσει τους Κούρδους «, πρόσθεσε.

Η ομάδα των 20 ατόμων αποκαλεί τον εαυτό της το Tabûra Şehîd Rūbar.

Μεταξύ των εθελοντών είναι ο εικοσιτετράχρονος βρετανό-κινέζος μαχητής Χουάνγκ Λέι. Ο Λέι, είχε προηγουμένως ταξιδέψει στη Συρία το 2015 για να πολεμήσει εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, λέγοντας στο BBC ότι ήταν «καθήκον» του.

«Υπήρξε μια επιθυμία από την πλευρά των ξένων μαχητών που πολέμησαν στη Raqqa και πολεμούν τώρα στο Ντέϊρ Αλ Ζορ, για να πάνε στην Αφρίν», δήλωσε αργότερα ο ανώτερος αξιωματούχος της SDF Ρεντούρ Χελίλ, στο Reuters.

Σύμφωνα με κουρδικές πηγές, αναμένεται να ενταχθούν στη ομάδα αυτή των μαχητών του ΥΠΓ, περισσότεροι από 30-40 άτομα προερχόμενα από τη Δυτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Ένας υπεύθυνος που ρωτήθηκε, αρνήθηκε να πει πόσοι αλλοδαποί θα πάνε στην Αφρίν, αλλά δήλωσε ότι αριθμούσαν «δεκάδες». «Θα δώσουν μάχες ενάντια στην τουρκική εισβολή», δήλωσε ο Χελίλ.

«Υπάρχουν Αμερικανοί, Βρετανοί, Γερμανοί, διαφορετικές εθνικότητες από την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική», δήλωσε ο Χελίλ.

Παρόλο που διεθνείς μαχητές έχουν εμπλακεί στον πόλεμο των Συρίων εδώ και χρόνια, αυτό σηματοδοτεί μια διαφορετική μορφή εμπλοκής – και συνεπάγεται ότι οι μαχητές θα στοχεύουν μια κυρίαρχη χώρα και μέλος του ΝΑΤΟ. «Αυτό δημιουργεί ορισμένες νομικές πτυχές», δήλωσε ο Μαϊκελ Στέφενς, αναλυτής της Μέσης Ανατολής από το Royal United Services Institute, σε συνέντευξη του στο BBC.

Οι ξένοι μαχητές αλλά και οι μονάδες της YPG που μετακινούνται τώρα προς την Αφρίν θα ενισχύσουν ένα αριθμό από 8.000 έως 10.000 Κούρδων μαχητών στην πόλη των 800.000 ατόμων.

Είναι προφανές ότι η δύναμη των ξένων μαχητών, προς το παρόν τουλάχιστον, είναι μικρή, αλλά δεν μειώνει το συμβολισμό του γεγονότος σε μια κρίσιμη φάση των σχέσεων της Τουρκίας με τη Δύση.

Σημειώσεις


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]