Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Καμμένος επισκέφθηκε τη Θράκη


Πραγματικός… κόμβος η Θράκη! Λίγες μέρες μετά τον σουλτάνο, που πέρασε κι επιθεώρησε απλώς τα πρόβατά του (τα σπουδαία ούτως ή άλλως θα του δοθούν -ή θα τα πάρει μόνος του- αλλού), χτες μας ήρθε και το γνωστό καρτούν που παριστάνει τον υπουργό Εθνικής -λέμε τώρα- Άμυνας (όχι πετώντας F16, η φωτό είναι από παλαιότερο καραγκιοζλίκι).

Δεν ξέρω γιατί μας ήρθε (κανείς ακριβώς δεν ξέρει), πέραν του ότι θέλησε κι αυτός να επιθεωρήσει τα δικά του (πολύ λιγότερα μεν, παραπλήσιον σανόν κατεσθίοντα δε) πρόβατα (και προφανώς -προς άρσιν πάσης παρεξηγήσεως- ΔΕΝ εννοώ τους στρατευμένους).

Α ναι, πέρασε, λέει, κι από μερικά στρατιωτικά φυλάκια να μοιράσει χριστουγεννιάτικες ευχές, έκανε τις… καθιερωμένες ετήσιες δηλώσεις του κατά του τουρκικού προξενείου (άλλο που στην πράξη σφυράμε κλέφτικα) και διανυκτέρευσε και στον Έβρο, ενεργοποιώντας για μια ακόμη φορά τη γνωστή… συνοριακή σημειολογία (ο λαϊκίστικος κατήφορος καλά κρατεί).

Το νόημα όμως όλων αυτών ποιο ακριβώς είναι;
Ότι (την ώρα που καιγόμαστε για τόσα ζητήματα, όπως τα τουρκο-νηπιαγωγεία, την εκλογή μουφτήδων ή ό,τι άλλο ακόμη ξεπουλάμε αντί ούτε καν πινακίου φακής) η κυβέρνησή του είναι εδώ και δήθεν νοιάζεται για τη Θράκη;
Ή μήπως ότι κι ο ίδιος προσωπικά δεν μας ξεχνά και νοιάζεται πάντοτε για την περιοχή, όπως και γενικότερα για τα εθνικά μας θέματα;

Υπάρχει δηλαδή κανείς που να μην είναι κλινικά κρετίνος ή απλά βολεμένος (τουτέστιν, έχων είτε συμφέρον, είτε… αναμονήν κάποιου συμφέροντος) και που να πιστεύει ότι τόσο ο προεξάρχων αυτού του άκρως καιροσκοπικού, χυδαία πατριδοκάπηλου και ουσιαστικά δωσίλογου συρφετού που λέγεται ΑΝΕΛ, όσο και ο υπόλοιπος εν λόγω συρφετός, νοιάζονται για οτιδήποτε άλλο πλην της καρέκλας τους, της λεζάντας που κάνουν ή απλώς (αυτό ειδικά για κάποιους τοπικούς παρατρεχάμενους και έτερα λιβανιστήρια) της ψευδαίσθησης εξουσίας (ή μάλλον της ψευδαίσθησης επηρεασμού της εξουσίας) που νομίζουν ότι διαθέτουν;

Ιστορίες απερίγραπτης πολιτικής ξεφτίλας.
Για να γελάς και για να κλαις μαζί…

Δαπέργολας Νεκτάριος
Διδάκτορας Ιστορίας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]