Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με ρυθμούς fast track το νομοσχέδιο για τους μουφτήδες


Δεκτό από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το νομοσχέδιο για τους μουφτήδες

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε επί της αρχής, το απόγευμα της Τετάρτης, επί των άρθρων και στο σύνολό του, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που προβλέπει τροποποίηση του άρθρου 5 του νόμου 1920/1991, με τον οποίο κυρώθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «περί μουσουλμάνων Θρησκευτικών Λειτουργών», στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ειδικότερα, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου ανέφερε ότι η ρύθμιση έρχεται σε μία χρονική στιγμή που «δημιουργείται μία κατάσταση εξαιρετικά σύνθετη στην Ευρώπη, με στοιχεία ισλαμοφοβίας και που έχει βάλει στο τραπέζι ζητήματα ταυτότητας, τα οποία η ίδια η Ευρώπη, ξεχνώντας την ιστορία της, θεωρεί ότι τα έχει επιλύσει».

Παράλληλα, ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε, ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση γίνεται ένα «βήμα ισονομίας και δημοκρατίας, μέσα σε ένα πλαίσιο περίπλοκο ευρωπαϊκό και ένα πλαίσιο σεβασμού της μουσουλμανικής μειονότητας στη χώρα μας».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και τα κόμματα της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του ΚΚΕ και του Ποταμιού, ενώ επιφύλαξη για τη στάση τους στην Ολομέλεια εξέφρασαν η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στην Ολομέλεια για να ψηφιστεί μετά τις γιορτές.

Είναι όμως αυτό το νομοσχέδιο που "μεταβάλλει" (ή κατ' άλλους επικαιροποιεί;) μέρος της Συνθήκης της Λωζάνης. Δηλαδή, η ελληνική κυβέρνηση, με δική της πρωτοβουλία κάνει μια σημαντική αλλαγή στην διεθνή Συνθήκη της Λωζάνης, παρά τις ό,ποιες προειδοποιήσεις των ειδικών.

Προφανώς ο κ. Γαβρόγλου, σε συνεννόηση με τον κ. Κοτζιά, αλλά και τους Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο (ο οποίος μόλις χθες επισκέφθηκε τη Θράκη, ζηλεύοντας ίσως τον ρόλο από το τελευταίο φιλί του Ιούδα), θεωρεί, για λόγους που δεν έχουν γνωστοποιηθεί (πέρα από τις γελοιότητες περί "ανθρωπισμού") στους Έλληνες πολίτες, πως αυτή η χρονική στιγμή είναι η ιδανική για μια παρέμβαση που ενδέχεται να αλλάξει άρδην την διπλωματία της χώρας.

Το ότι η Ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς αμέσως μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα (και ειδικά στην Θράκη) το συγκεκριμένο νομοσχέδιο γνωρίζοντας πως ήδη η Τουρκία αυτοπροδιορίζεται ως "εγγυήτρια χώρα" για τους μουσουλμάνους της Θράκης, Κυπροποιώντας στην ουσία (με όλα όσα έχουν καταγραφεί ιστορικά από το συγκεκριμένο τουρκικό "εγχειρίδιο χρήσης" στην Κύπρο) την Θράκη, θα πρέπει να καταγραφεί ως μια πολιτική κίνηση η οποία άπτεται πολλών ερωτηματικών ως προς την σκοπιμότητά της...

Ίσως κάποιος μέσα στην Βουλή θα έπρεπε να τονίσει στην κυβέρνηση και τους πειθαρχημένους σε όλα τα προς ψήφιση νομοσχέδια βουλευτές της πως "παιχνίδια με τα εθνικά θέματα δεν θα γίνουν ανεκτά" και "θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης με την κατηγορία της εθνικής προδοσίας όσοι θα αποπειραθούν να παίξουν με τα εθνικά θέματα"...
Δυστυχώς, τέτοια πολιτική μορφή δεν υπάρχει σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, οπότε τα χειρότερα έπονται και αναμένονται ισχυρές αναταράξεις...



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]