Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βουλευτής του Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο!


Δεν έχουν τέλος οι απειλές των Τούρκων απέναντι στην Αθήνα, καθώς κλιμακώνονται μέρεα με την ημέρα, είτε με την μορφή παραβιάσεων, είτε με την μορφή έμμεσως ή και άμεσων απειλών από «επίσημα χείλη».

Τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο Χουσεΐν Κοτζαμπιγίκ, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στη Σμύρνη και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Άμυνας, ο οποίος έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter:
«Το 1996 η πρωθυπουργός Τσιλέρ είχε δώσει εντολή για βύθιση των ελληνικών πλοίων στα Ίμια, αλλά επειδή ο αρχηγός του ναυτικού φοβήθηκε, δεν εκτέλεσε τη διαταγή. Η κακομαθημένη συμπεριφορά των Ελλήνων στο Αιγαίο συνεχίζεται από τότε που αυτή η πολιτική οδηγία δεν εφαρμόστηκε. Αλλά οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν ότι η Τουρκία δεν είναι η Τουρκία του 1996. Προειδοποιώ την Ελλάδα. Γλιτώσατε το 1996 εξαιτίας της δειλίας ενός ναυάρχου. Μην παίζετε μαζί μας το παιχνίδι των Ιμίων, θα σας χτυπήσουμε», 
συμπλήρωσε ξεπερνώντας κάθε όριο θράσους.

Οι νέες προκλητικές δηλώσεις έγιναν λίγες μόνο ώρες μετά τις υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά μαχητικά πάνω από τα Ίμια, ενώ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος βρισκόταν στην περιοχή για ρίψη στεφάνου στη μνήμη των τριών πεσόντων αξιωματικών της κρίσης στα Ίμια το 1996.

Οι Τούρκοι δείχνουν αποφασισμένοι να τροφοφοτήσουν το κλίμα έντασης, καθώς νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ δήλωσε στο πρακτορείο Ανατολή ότι «γίνεται μια προσπάθεια από την Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τα Ίμια και κάποιες άλλες βραχονησίδες, αλλά η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ στην Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους γύρω τους».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Λεονταρισμοί των Τούρκων, από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο πολιτευόμενο. Είτε για να "παραμυθιάζουν" το εσωτερικό τους ακροατήριο, είτε για να φοβίζουν τους δικούς μας. Όλοι όμως ξέρουν ότι αυτές οι απειλές δεν έχουν αντίκρισμα καθότι, από την μια έχουν ανοιχτό μέτωπο στα νοτιοανατολικά τους σύνορα Συρία-Κουρδιστάν και από την άλλη μετά το πραξικόπημα, εξ αιτίας των διώξεων κατά των στρατιωτικών, οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε μεγάλη λειτουργική αδυναμία και με διαλυμένο ηθικό. Γνωρίζοντας αυτά οι Τούρκοι εκτοξεύουν τις απειλές από φόβο παρά από συγκρουσιακή διάθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]