Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιμια: Μπαράζ προκλήσεων από Άγκυρα


Μαζικές υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών

Δεν έχουν τέλος οι προκλητικές ενέργειες από την πλευρά της Αγκυρας, η οποία απάντησε σήμερα με μπαράζ υπερπτήσεων στα Ιμια και παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, στη ρίψη στεφάνου από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Καμμένο, στον τόπο όπου πριν από 21 χρόνια κατέπεσε το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού με επιβαίνοντες τους τρεις Ελληνες αξιωματικούς, Παναγιώτη Βλαχάκο, Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψό.

Οι τουρκικές υπερπτήσεις έφτασαν συνολικά τις δώδεκα από το πρωί ενώ καταγράφηκαν και 140 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας να προχωρούν στις αναχαιτίσεις αυτών.

Ειδικότερα, τουρκικό μαχητικό πραγματοποίησε τέσσερις υπερπτήσεις στα Ιμια στις 07:43, στις 07:57 και στις 08:25 σε ύψος 25.000, 24.000 και 17.000 ποδών αντίστοιχα και ακολούθησε υπερπτήση πάνω από την Καλόλιμνο στις 08:41 σε ύψος 24.000 ποδών. Το ίδιο χρονικό διάστημα (από τις 07:59 έως τις 08:28) δεύτερο τουρκικό F-16 προχωρούσε σε τέσσερις υπερπτήσεις στην ίδια περιοχή. Οι τρεις εξ αυτών καταγράφηκαν στα Ιμια και η τέταρτη στην Καλόλιμνο. Επίσης, δύο αεροσκάφη προχώρησαν περίπου μισή ώρα μετά σε νέες υπερπτήσεις σε ύψος 23.000 ποδών στα Ιμια.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πέταξε πάνω από τη βραχονησίδα στις 08:15 με στρατιωτικό ελικόπτερο, συνοδεία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχου Χριστοδούλου.

Τις τελευταίες ημέρες υπήρχε μια συζήτηση στο εσωτερικό της κυβέρνησης σχετικά με το εάν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, θα έπρεπε να προβεί σε αυτή την κίνηση, έπειτα από τις προκλητικές ενέργειες στις οποίες προχώρησε η Αγκυρα, όταν πυραυλάκατος με επιβαίνοντα τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ της γειτονικής χώρας, Χουλουσί Ακάρ, περιέπλευσε τα Ίμια.

Την τουρκική πυραυλάκατο συνόδευαν φουσκωτά ταχύπλοα τύπου «ΣΑΜΠ», με Τούρκους κομάντος, τα οποια επίσης πραγματοποίησαν την ίδια κυκλική κίνηση γύρω από το νησί, στέλνοντας το σαφές μήνυμα προς την "¨βουβή" Αθήνα: "αυτό μας ανήκει"...



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]