Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επικίνδυνες στρατηγικές μιας αδύναμης χώρας

Το ΝΑΤΟ θα κάνει βόλτες στο Αιγαίο. Φανταζόμαστε ότι εμείς θα τους υπαγορεύσουμε να μείνουν μόνο στα τουρκικά χωρικά ύδατα, όπως ζήτησε ο κ. Τσίπρας από την κυρία Μέρκελ. Κι αν παραβιάσουν, Αλέξη, τα δικά μας χωρικά ύδατα, τότε τι θα κάνουμε; Θα στείλουμε τον στόλο μας να τους διώξει; Θεωρούσατε, κ. Τσίπρα, το προσφυγικό διαπραγματευτικό όπλο. Τώρα τι έχετε να πείτε; Πως θα διορθώσετε τα τραγικά σας λάθη;

Ένας τρόπος «αντιμετώπισης» είναι να το ρίξουμε και πάλι στην τρελή! «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», «έξω οι βάσεις του θανάτου» και άλλα σχετικά! Ή νομίζουν ότι θα βάλουν μπροστά τους πραιτοριανούς και τα ορφανά του Άκη να «καθαρίσουν», καθυβρίζοντας όλους τους «αντιπάλους» τους; Εντάξει, θα φωνάζουν μέσω του διαδικτύου και της ΕΡΤ ότι φταίει η … εσωτερική τρόικα και για το προσφυγικό. Το έχουν κάνει άπειρες φορές μέχρι σήμερα, χρησιμοποιώντας κάθε φορά τους ίδιους ανθρώπους και τους ίδιους μηχανισμούς. Τα πράγματα, όμως, αυτή την στιγμή είναι πολύ σοβαρά και δεν λύνονται παίζοντας τον παπά…

Θα λέγαμε ότι χρειάζεται «εθνική πολιτική». Ήταν αυτό που λέγαμε αρχής εξαρχής, όταν οι ανίδεοι του αριστερού τσίρκου έβριζαν ως ακροδεξιούς και ρατσιστές όλους εκείνους που επισήμαναν τους κινδύνους της ανόητης πολιτικής τους στο προσφυγικό. Αλλά όλα τα πράγματα έχουν τον χρόνο που γίνονται. Η «εθνική πολιτική» ήταν η λύση σε εκείνη την φάση. Όταν έπρεπε να φυλάμε τα σύνορα και να διαχωρίζουμε τους πρόσφυγες από τους οικονομικούς μετανάστες, να ελέγχουμε την ταυτότητα τους με ηλεκτρονικά μέσα και να μην απειλούμε την Ευρώπη ότι θα την γεμίσουμε με τζιχαντιστές. Ούτε να λέμε ότι είναι όλοι καλοδεχούμενοι και θα τους βάλουμε όλους στους διαδρόμους του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη, όπως έλεγε η κυρία Τασία.

Τότε μπορούσε πραγματικά να κτιστεί μία εθνική πολιτική. Τώρα η επίκληση του εθνικού συμφέροντος μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως άλλοθι για να κρυφτεί η τραγική κατάληξη της πολιτικής τους. Διότι, κύριε Τσίπρα, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν λιάζονται και δεν χάνονται, όπως έλεγε δημόσια η ανεκδιήγητη υπουργός σας. Νομίζουμε ότι τώρα το έχετε αντιληφθεί, αλλά είναι πλέον αργά.

Τι θα κάνουμε, λοιπόν, όταν τα Νατοϊκά πλοία και μάλιστα με Τούρκους καπετάνιους και αξιωματικούς κάνουν βόλτες μέσα στο Αιγαίο; Έχετε κάποια καλή ιδέα κ. Τσίπρα; Εδώ που έχουμε φτάσει το καλύτερο που έχετε ίσως να κάνετε σε αυτή την φάση είναι να ζητήσετε την βοήθεια επιφανών Ελλήνων από την Ελλάδα και από το εξωτερικό και να αναλάβουν αυτοί μία εκστρατεία ενημέρωσης της διεθνούς κοινής γνώμης. Διότι εσάς, κύριε Τσίπρα, δεν σας εμπιστεύονται. Η διεθνής κοινή γνώμη δεν βλέπει στο πρόσωπό σας τον απελευθερωτή της από τα δεσμά του καπιταλισμού, όπως θα θέλατε να πιστέψετε, αλλά τον αρχηγό μιας επικίνδυνης κυβέρνησης. Και δυστυχώς εκπρόσωπο μιας αδύναμης πλέον χώρας.

Αλλά ξεχάσαμε! Ζείτε το αριστερό σας όνειρο. Όπως είπε και ο υπουργός σας, η πολιτική σας άλλαξε και την Αμερική, αφού προηγουμένως άλλαξε την Ευρώπη. Είναι βέβαιο ότι η κυβέρνησή σας πατάει σε δύο βάρκες, σε αυτόν τον άσχημο κόσμο και σε ένα όμορφο για σας παράλληλο σύμπαν. Είναι δικαίωμά σας να συνεχίσετε να ζείτε στα σύννεφα, αλλά κάντε κάτι για να βοηθήσετε εμάς τους υπόλοιπους που θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε στον πραγματικό κόσμο. Κάντε την επιλογή σας και ζήστε για πάντα στον όμορφο παράλληλο κόσμο σας, εκεί όπου θα έχετε εξαφανίσει την εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο και ο κόσμος όλος θα είναι κόκκινος. Μην αγωνίζεστε άλλο για μας και την Ελλάδα σε αυτό τον κόσμο. Σταματήστε να μας υπερασπίζεστε και να διαπραγματεύεστε για μας. Δεν θέλουμε άλλο…

Θανάσης Μαυρίδης
Πηγή Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]