Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Λαγός» του Τσίπρα ο Καμμένος για τις πρόωρες εκλογές…

Kαι, όμως, ο Πάνος Καμμένος δεν πέταξε μια «παρόλα» στον αέρα, όταν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο νέων εκλογών, μιλώντας στη Realnews. Και ας απέρριψε κάθε σχετική συζήτηση ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το Ιράν.

Στην πραγματικότητα ο αρχηγός των ΑΝΕΛ, ως συγκυβερνήτης, είπε δημοσίως αυτό που πολλοί στον Σύριζα συζητούν στο παρασκήνιο. Αν η τρόικα επιμείνει στις σκληρές θέσεις της, ιδίως στην απόρριψη της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) και απαιτήσει τη μείωση ΚΑΙ των κύριων συντάξεων, η λύση της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες δεν θα πρέπει να αποκλείεται.

Και τούτο διότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν αντέχει πολιτικά να εισηγηθεί στη Βουλή περικοπές των κύριων συντάξεων -όταν προεκλογικά υποσχόταν ότι θα επαναφέρει τη 13η σύνταξη. Ακόμη και αν έπαιρνε το ρίσκο, όμως, πολύ δύσκολα θα έπειθε τους βουλευτές του να υπερψηφίσουν τέτοια ρύθμιση.

Η πλήρης αλήθεια είναι ότι στο στενό οικονομικό επιτελείο έχει χαραχθεί διαπραγματευτική γραμμή υποχώρησης για περικοπή κύριων συντάξεων πάνω από τα χίλια ευρώ. Και ας μην ομολογείται από κανέναν. Δεν είναι βέβαιο, ωστόσο, ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει αυτό το (ούτως ή άλλως οριακό) βήμα. Όλα θα εξαρτηθούν από το συνολικότερο «πακέτο» -από το αν και κατά πόσο,δηλαδή, θα ξεκινήσει αμέσως η συζήτηση για τη μείωση του δημοσίου χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο.

Συνεπώς, η προσφυγή στον λαό φαντάζει ως κάποια διέξοδος. Δεν θα έχει «λερώσει» τα χέρια του με το τσεκούρωμα των κύριων συντάξεων, ενώ θα υποστηρίζει πως θα το κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν κερδίσει την εκλογική μάχη… Λέτε ο Καμμένος να ήταν «λαγός» του Τσίπρα για τις πρόωρες εκλογές;

Πηγή Aixmi


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]