Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρέντσι: Η ΕΕ είναι «σαν την ορχήστρα του Τιτανικού»

Βολές κατά Βρυξελλών για τη στάση τους στις πολύπτυχες κρίσεις

Επικρίνοντας την στάση των Βρυξελλών απέναντι στις πολύπτυχες κρίσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ανέφερε πως η ΕΕ «κάνει σαν την ορχήστρα του Τιτανικού» και υπογράμμισε πως η Ιταλία «είναι σε θέση πλέον να καλέσει τους εταίρους της να αλλάξουμε τις λανθασμένες, γραφειοκρατικές προσεγγίσεις».

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Bloomberg, ο Ρέντσι επιχειρηματολογεί, όπως συνοψίζει το πρακτορείο, ότι «αν και οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Ρώμη δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, οι υπόλοιποι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά της».

Ο Ρέντσι ανέφερε: «Σήμερα κάναμε μεταρρυθμίσεις και είμαστε σε θέση να πούμε στους ευρωπαίους εταίρους μας: "φίλοι, εμείς μπορούμε να αλλάξουμε αυτή την λανθασμένη γραφειοκρατική προσέγγιση"».

«H Ιταλία δεν έλυσε όλα τα προβλήματά της, αλλά τα τελευταία δυο χρόνια απέδειξε ότι όλα είναι δυνατά», συμπληρώνει ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο ιταλός πρεωθυπουργός έχει ξεκινήσει προσπάθεια για ισχυρότερο ρόλο της Ρώμης και στην ΕΕ και στο εξωτερικό -η Λιβύη είναι το βασικότερο πεδίο- και, όπως αναφέρει το πρακτορείο, αυτό που προτείνει ο Ρέντσι είναι η ΕΕ να ακολουθήσει τον «ιταλικό πραγματισμό» και να χρησιμοποιήσει τα οικονομικά και στρατιωτικά της μέσα όπου μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα, αναγνωρίζοντας τα ελλείμματά της αλλού.

Αναφερόμενος, τέλος, σε άλλες χώρες μέλη της Ένωσης, ο Ρέντσι τονίζει: «μια χώρα καταβάλλει ιδιαίτερες προσπάθειες με την προσφυγική κρίση, μια άλλη σε ένα χρόνο έχει εκλογές, μια άλλη ακόμη έχει επικεντρωθεί στο δημοψήφισμα και υπάρχει και μία χώρα που είναι χωρίς κυβέρνηση».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]