Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μόσχα για Συρία: "Προσέξτε, δεν μπλοφάρουμε με... 100.000 ρώσους!"

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Την ρωσική αποφασιστικότητα για το συριακό εξέφρασε με τον πλέον σαφή τρόπο το ίδιο το ρωσικό Γενικό Επιτελείο, όπως αναφέρει εμπιστευτική αναφορά που υποβλήθηκε στην τουρκική κυβέρνηση σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Aydınlık, ξεκαθαρίζοντας πως η Ρωσία δεν μπλοφάρει και είναι αποφασισμένη να φέρει σε πέρας την επέμβαση της στην Συρία.

Όπως αναφέρεται σε αυτή την αναφορά, η Ρωσία φέρεται αποφασισμένη να παρατείνει την στρατιωτική της επέμβαση στην Συρία για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται για να ξεκαθαριστεί η περιοχή από τους δολοφόνους Τζιχαντιστές. Την αποφασιστικότητα αυτή της Μόσχας δεν επηρεάζουν καθόλου οι τυχόν αντιδράσεις των ΗΠΑ, Τουρκίας και Ισραήλ, ενώ η συνεργασία της Ρωσίας με το νόμιμο καθεστώς του προέδρου της Συρίας Μπασέρ Άσαντ, καθώς και με το Ιράν θα συνεχιστεί.

Η αποφασιστικότητα της Ρωσίας, όπως επισημαίνει και ο τουρκικός τύπος, φάνηκε και από τα ρωσικά πλήγματα κατά των Τζιχαντιστών από ρωσικά πλοία που βρίσκονται στη Κασπία Θάλασσα. Εκείνο όμως που προκαλεί μεγάλη αίσθηση, είναι ότι οι τουρκικές πληροφορίες κάνουν λόγο για ρωσική στρατιωτική παρουσία που θα φτάσει μέχρι και τους 100.000 Ρώσους, αριθμός που σίγουρα είναι πολύ μεγάλος και δείχνει το μέχρι που μπορεί να το τραβήξουν οι Ρώσοι.

Μια γεύση της ρωσικής αποφασιστικότητας υπήρξε και με την ρωσική άσκηση Tsentr-2015, που ήταν ουσιαστικά πρόβα μεγαλύτερης στρατιωτικής επέμβασης στην Συρία.

Σίγουρα όλα αυτά έχουν προβληματίσει ακόμα περισσότερο την Άγκυρα και τα σχέδια της για ευρεία χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στο συριακό έδαφος.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]