Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πούτιν προς Ερντογάν: "Very good, don't worry..."

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Με μια χαρακτηριστική φράση, σκόπιμα στα αγγλικά, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαδιμήρ Πούτιν εξέπληξε τον Ταγίπ Ερντογάν όταν στο τέλος της ιδιαίτερης συνάρτησης τους ο Τούρκος πρόεδρος των ρώτησε θέλοντας να μάθει σαν ανατολίτικη «αλεπού», πως πήγαν οι συνομιλίες του με τους άλλες ηγέτες και ιδιαίτερα με την Γερμανίδα καγκελάριο, κυρία Μέρκελ, με την οποία υπάρχει το ανοιχτό θέμα της Ουκρανίας.
Ο Πούτιν τότε χαμογελώντας χαρακτηριστικά τον απάντησε με την αγγλική φράση, «Very good don’t worry»!

Η απάντηση αυτή φυσικά, όπως αναφέρει ο τουρκικός τύπος, εξέπληξε τον Ερντογάν ο οποίος σημειωτέον δεν ομιλεί καμία ξένη γλώσσα και επιμένει να συζητά με τους ξένους ηγέτες στην μητρική του τουρκική γλώσσα.

Ο Τούρκος πρόεδρος άφησε τελευταίο τον Πούτιν, αφού πρώτα είδε τους άλλους ξένους ηγέτες με πρώτο και καλύτερο τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, με τον οποίο είχε μια ευρεία συζήτηση στην οποία πήραν μέρος πολλοί παράγοντες και από τις δυο χώρες, ΗΠΑ και Τουρκία.

Και αφού έγιναν όλες οι προγραμματισμένες διαβουλεύσεις του Ερντογάν, μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής τελικά συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο και πρέπει να σημειωθεί πως στην συνάντηση αυτή μετείχε και ο «παντογνώστης» των τουρκικών πραγμάτων, αρχηγός της ΜΙΤ, Hakan Fıdan.

Φυσικά δεν έγινε γνωστό το περιεχόμενο της συνάντησης αυτής, αν και κάποιοι Τούρκοι δημοσιογράφοι ανέφεραν για το ενεργειακό, αλλά σίγουρα ένα σημαντικό θέμα θα ήταν και η ρωσική επέμβαση στην Συρία η οποία από την αρχή της «ενόχλησε’ έντονα την Άγκυρα.

Εκείνο όμως που έκλεψε τη παράσταση, ήταν όταν ο Ερντογάν έριξε άδεια για να πιάσει γεμάτα στον Ρώσο πρόεδρο θέλοντας να μάθει από πρώτο χέρι τι ακριβώς συζήτησε με τους άλλους ηγέτες. Ο Πούτιν, μεγαλύτερη όπως φαίνεται «σουπιά» από τον Ερντογάν, του απάντησε τότε λακωνικά… «Very good!».

Τώρα… ο Ερντογάν τρέχει να μάθει αγγλικά.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]