Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο τουρκικός στρατός ισοπεδώνει νεκροταφεία Κούρδων

Ο τουρκικός στρατός άρχισε να ανατινάζει νεκροταφεία Κούρδων στην νοτιο ανατολική Τουρκία, προκειμένου να δημιουργήσει ένταση στους Κούρδους, ώστε να αρχίσει ένας εμφύλιος πόλεμος μεταξύ τους, όπως σημειώνει η εφημερίδα της Κωνσταντινούπολης ‘Μπουγκούν’.

«Στρατιωτικές μονάδες ξηράς και αέρος αναπτύχθηκαν επί τρεις ημέρες βάσει σχεδίου στην ανατολική επαρχία Τούντζελι, με στόχο την εκκαθάριση των αυτονομιστών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στην περιοχή και γύρω από την εθνική οδό Τούντζελι – Ερζιντσάν», σημειώνει το δημοσίευμα.
Προσθέτει:
«Ισοπεδώθηκε ένα νεκροταφείο που ανήκει στους Κούρδους μαχητές κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Ορισμένοι επικριτές της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι το κράτος ισοπεδώνει τέτοια νεκροταφεία για να προκαλέσει εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των Κούρδων», γράφει χαρακτηριστικά.

Την τρίτη ημέρα των επιχειρήσεων, εκρηκτικός μηχανισμός που πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό καθώς περνούσε ένα θωρακισμένο όχημα του στρατού προκάλεσε ανατροπή του οχήματος και το θάνατο δύο στρατιωτών, στο 35ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ερζιντσάν- Τούντζελι.

Συγκεκριμένα, 2 στρατιώτες έγιναν μάρτυρες και 3 άλλοι τραυματίστηκαν στο 35 χλμ της Ε.Ο. Τούντζελι -Ερζιντζάν όταν την ώρα που περνούσε στρατιωτικό όχημα, εξερράγη με τηλεκοντρόλ βόμβα 500 κιλών που είχαν τοποθετήσει στον δρόμο τρομοκράτες του ΠΚΚ.

Από την έκρηξη που συνέβη την ώρα που περνούσε το θωρακισμένο όχημα σχηματίστηκε κρατήρας 2 μέτρων βάθους και 4 μέτρων πλάτους, ενώ το θωρακισμένο όχημα ανετράπη στην μεριά του ποταμού Πουλουμούρ. Μέσα στο όχημα τραυματίστηκαν 5 στρατιώτες , οι δύο εκ των οποίων βαριά. Μεταφέρθηκαν αρχικά στο φυλάκιο του Μάρτυρα Μεχμέτ και αργότερα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο του Τούντζελι. Εκεί παρά τις προσπάθειες των γιατρών οι δύο βαριά τραυματίες στρατιώτες έγιναν μάρτυρες, ενώ συνεχίζεται η νοσηλεία για τους άλλους 3.

Μετά από την έκρηξη μεγάλος αριθμός από ελικόπτερα Κόμπρα σηκώθηκαν από το κέντρο της πόλης και για να εξουδετερώσουν τους ΠΚΚδες βομβάρδισαν τα πιθανά δρομολόγια διαφυγής τους.

Ασθενοφόρα στάλθηκαν στον τόπο της επίθεσης από το κέντρο της πόλης Τούντζελι και τις κοντινές κωμοπόλεις Ναζιμίγε και Πούλουμουρ.

Αιματηρές συγκρούσεις στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας
Τέσσερις στρατιώτες και περίπου 20 κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν


Τέσσερις τούρκοι στρατιώτες και περίπου 20 κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν σε μάχες στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανακοίνωσε χθες μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ιδιαίτερα σφοδρές μάχες μαίνονται εδώ και πολλές ημέρες στην ορεινή περιοχή της Ναγκλίκα, στην επαρχία Χακάρι, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Στις συγκρούσεις παίρνουν μέρος και ελικόπτερα του τουρκικού στρατού.

Λίγο νωρίτερα το γενικό επιτελείο του τουρκικού στρατού είχε ανακοινώσει: «Στις 17 Οκτωβρίου 2015 τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε σοβαρά στην περιοχή Ναγκλίκα (…) επιπλέον έξι στρατιώτες έχουν τραυματιστεί».

Η ανακοίνωση πρόσθετε ότι «17 τρομοκράτες» σκοτώθηκαν στις συνεχιζόμενες μάχες.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ένοπλοι αντάρτες επιτέθηκαν στο κτιριακό συγκρότημα του αεροδρομίου Χακάρι, όμως οι φύλακες εμπόδισαν την προέλασή τους.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]