Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέο ρωσικό "χαστούκι" στην Άγκυρα

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Μια επίσημη δήλωση του πρέσβη της Ρωσίας στην τουρκική πρωτεύουσα για το κουρδικό, έπεσε σαν «βόμβα" και προκάλεσε την έντονη οργή της τουρκικής ηγεσίας ενώ ο τουρκικός τύπος την χαρακτήρισε σαν καινούργιο χαστούκι της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα ο πρέσβης της Ρωσίας στην Άγκυρα, Andev Karlov, σε δηλώσεις του που δημοσιευτήκαν στον τουρκικό τύπο και μεταδόθηκαν από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Ria Novosti News, αναφερόμενος στις ρώσικες επιχειρήσεις στην Συρία και στο Ιράκ, τόνισε πως το κουρδικό ΡΚΚ δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Ρώσος πρέσβης προχώρησε πιο πολύ στο κουρδικό ζήτημα και ανέφερε ότι η Ρωσία έχει προβεί σε αποστολές οπλικών συστημάτων και πολεμοφοδίων στο PYD, δηλαδή στον συριακό κλάδο του ΡΚΚ, που μάχεται με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά των Τζιχαντιστών που στήριξε η Τουρκία.

Ο Ρώσος πρέσβης ανέφερε ότι το ΡΚΚ είναι η προέκταση του συριακού PYD και ότι η Ρωσία στηρίζει με κάθε μέσο των αγώνα αυτών των κουρδικών οργανώσεων.

Όπως ήταν επόμενο οι δηλώσεις αυτές, καθώς και οι πληροφορίες ότι το ΡΚΚ διαθέτει αμερικανούς πύραυλους Stinger τους οποίους είχαν δώσει οι Αμερικανοί στο PYD, έχει ανησυχήσει έντονα την Άγκυρα καθώς οι εξελίξεις στο κουρδικό πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Σημεία των καιρών!

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]