Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα στο "Κωσταλέξι" του Αλέξη...

Οι αντιμνημονιακοί βουλευτές ψήφισαν «ναι» στο Μνημόνιο, οι μνημονιακοί είπαν «όχι». Στην Ελλάδα όντως ζούμε σε φρενοκομείο.

Καλλισθένης εν δήμω

Όντως ζούμε σε φρενοκομείο, όπως έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Οι αντιμνημονιακοί ψήφισαν «ναι» στο Μνημόνιο, οι μνημονιακοί είπαν «όχι». Όπως έχουμε μπερδέψει τους μηρούς, άιντε να βγάλεις άκρη με τους πολιτικούς μας.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι το ΠΑΣΟΚ επί τετραετία ήταν μνημονιακό, τώρα το γύρισε. Η δε Ν.Δ. ξεκίνησε αντιμνημονιακή (με τα… αξέχαστα Ζάππεια του… αξέχαστου Σαμαρά), την επόμενη διετία το γύρισε με ύμνους στο Μνημόνιο («εθνική εορτή», ήθελε ο Άδωνις να καθιερώσει την ημέρα υπογραφής του), και τώρα το ξαναγύρισε στο «αντί».

Ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθεί η διγλωσσία. Όλοι είναι εναντίον του Μνημονίου, μηδέ του Τσίπρα εξαιρουμένου, αλλά… θα το εφαρμόσουν. Οι αντιλαϊκοί νόμοι θα ψηφίζονται στην Βουλή, και στα μπαλκόνια θα ακούμε πόσο ευαίσθητοι είναι ξεχασιάρηδες υπουργοί του εκατομμυρίου.

Και μια που το έφερε η κουβέντα. Ο Αμυράς, προχθές στην Βουλή αποκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «η εκατομμυριούχος Αριστερά». Οι Γάλλοι, την δική της «προοδευτική» Αριστερά την αποκαλούν «La Gauche Caviar» Η Αριστερά του χαβιαριού. Και οι Αμερικανοί, έχουν τους Limousine Liberals, αυτούς που κάνουν χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, για να δείξουν ότι είναι μέρος του λαού, ενώ συχνά χρησιμοποιούν λιμουζίνες ή ιδιωτικά τζετ. [Οι Αμερικανοί, σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους, τον όρο «φιλελεύθερος» τον χρησιμοποιούν για τους Αριστερούς].

Ο Μηταφίδης διαψεύδει ότι απείλησε την Αραμπατζή, πως θα την σώσει η ομάδα ΔΕΛΤΑ, αν συνεχίσει να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι της είπε «ξεχάσατε να αναφέρετε και τη διάλυση της δύναμης ΔΕΛΤΑ». Ο καθένας λέει τα δικά του, άρα εξαρτάται από τις συμπάθειες του καθενός να τοποθετηθεί. Προχθές έγραψα να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις, κάτι που δεν έγινε.

Δύο τουρκόφρονες βουλευτές στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας. Ερωτήματα προκαλεί η κυβερνητική επιλογή να τοποθετηθούν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας δύο μουσουλμάνοι βουλευτές, ο Μουσταφά Μουσταφά και ο Γιουσούφ Αϊχάν. Γιατί δεν βάζουν απευθείας τον Τούρκο πρόξενο;

Ο Ολάντ έρχεται να μας υπενθυμίσει τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά (με ΥΠΕΘΑ τον Παναγιωτόπουλο) για "ενοικίαση" φρεγατών Fremm και βαριά μεταχειρισμένων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας Breguet Atlantique. Σημειώνουμε, ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν απορριφθεί ως μη συμφέρουσες οι γαλλικές προτάσεις, επειδή το κόστος για τις φρεγάτες είναι μεγάλο και τα αεροσκάφη είναι παλαιού τύπου.

Μπορεί να γελάσει κανείς με τους ισλαμιστές; Και όμως μπορεί! Με τους ρωσικούς βομβαρδισμούς αποδιοργανώθηκαν και… ξυρίζουν τα μακριά γένια τους και τρέχουν να σώσουν τη ζωή τους. Είχε γράψει για τους Τούρκους ο Μοργκεντάου, ότι κάνουν το παλικάρι, όταν δεν έχουν σοβαρό αντίπαλο. Στα δύσκολα, όπου φύγει-φύγει. [φωτογραφίες στο διαδίκτυο, δείχνουν στοίβες… τα γένια, και τα πεταμένα ξυραφάκια]

Τώρα που κατάλαβαν οι Γερμανοί, θέλουν να υψώσουν τείχος για τους πρόσφυγες. Είναι πρόταση της Ένωσης Γερμανών Αστυνομικών, εν μέσω της συνεχιζόμενης προσφυγικής ροής. Όσο για τους πρόσφυγες που βρέθηκαν εκεί, έχουν ξεπαγώσει, με την θερμοκρασία να έχει πέσει κατακόρυφα, και οι Γερμανοί να τους αφήνουν αβοήθητους.

Πηγή Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]