Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ΕΕ έχασε 800 δισ. τις τελευταίες μέρες για να... γλιτώσει τα 330 του ελληνικού χρέους

Τα όσα είπε ο Μάσσιμο Ντ΄ Αλέμα στην εφημερίδα La Stampa αποδεικνύουν το μέγεθος της ευρωπαϊκής ανοησίας στην διαχείριση του “ελληνικού ζητήματος”. Όπως μεταδιδει Θόδωρος Ανδρεάδης-Συγγελάκης από την Ιταλία για το ΑΠΕ, ο Ντ΄Αλέμα είπε:

«H Ευρώπη πνίγεται σε μια κουταλιά νερό. Δεν την συμφέρει να χρεοκοπήσει η Ελλάδα» δήλωσε ο Μάσσιμο Ντ΄Αλέμα στην ιταλική εφημερίδα Λα Στάμπα. «Το ελληνικό χρέος έχει ύψος τριακοσίων τριάντα δισεκατομμυρίων ευρώ και η Ευρώπη, εξαιτίας της έλλειψης συμφωνίας τις τελευταίες ημέρες, εξανέμισε, στα χρηματιστήρια, επτακόσια με οκτακόσια δισεκατομμύρια ευρώ», τονίζει ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην υπουργός Εξωτερικών.

«Αν δεν υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις οδεύουμε προς την μείωση των απολαβών, της κατανάλωσης και των δικαιωμάτων των εργαζομένων» σημειώνει ο Ιταλός κεντροαριστερός πολιτικός, σύμφωνα με τον οποίο «η συνέπεια είναι η βαθμιαία εξέγερση στις πιο φτωχές περιοχές της Ευρωζώνης» και, κατά συνέπεια, «χρειάζεται μια ιθύνουσα τάξη η οποία να αντιληφθεί τους κινδύνους αυτούς».

Ο Ντ’ Αλέμα υποδεικνύει, σε τέσσερα σημεία, τι ακριβώς πρέπει να γίνει με την Ελλάδα: «χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους, ένα δάνειο – γέφυρα, επιμήκυνση των χρονικών ορίων αποπληρωμής, με χαμηλά επιτόκια» διότι «πρέπει να λάβουν όλη υπόψη τους την πραγματικότητα, ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να πληρώσει το χρέος της».

«H αλληλεγγύη δεν είναι, πλέον, μια αξία στην Ευρώπη αυτή. Την Ιταλία, όμως, δεν την συμφέρει να αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, πρώτα από όλα διότι κανείς δεν είναι σε θέση να υπολογίσει πλήρως τις συνέπειες. Ας μην ξεχνάμε το μάθημα της Lehman Brothers: οι Αμερικανοί ακόμη το μετανιώνουν που δεν την έσωσαν», τονίζει, τέλος, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του ιδρύματος πολιτικών μελετών Italianieuropei.

Πηγή

Σχόλιο ιστολογίου: Η Ευρώπη δεν έχει ανάγκη από τα δισεκατομμύρια χρέους της Ελλάδας. Από άλλο έχει ανάγκη. Από την διατήρηση του γοήτρου του Βερολίνου, την επικύρωση της ισχύος της γερμανικής Ευρώπης, αλλά, κυρίως, από τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας, που κάποιοι επιμένουν (γιατί άραγε, αφού έχει επιβεβαιωθεί πλήρως;) να αντιμετωπίζουν ως γραφικότητα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Χάσαμε

    Δώσαμε μια μάχη και τη χάσαμε. Διαπραγματευτήκαμε με τους επικεφαλής της σπείρας των τοκογλύφων - ονομάζονται εταίροι - εις μάτην. Τους συμπαραστάθηκαν οι ψοφοδεείς κλεπταποδόχοι (Σλοβενία, Πολωνία, Λιθουανία κλπ.). Είπαν : "Δεν θα επιβαρύνουμε το λαό μας για να σώσουμε τους (τεμπέληδες) Έλληνες".

    Χάσαμε, αλλά δώσαμε τη μάχη. Όπως έχασαν οι Ιρακινοί και οι Σέρβοι. Έχασαν κι αυτοί, χάλασαν όμως τους νικητές. Οι Ηνωμένες Πολιτείες τσακίστηκαν με τη Lehman Brothers και η οικονομία της βρίσκεται σε δεινή κατάσταση. Δεν θα αργήσει να ακουστεί ο θόρυβος από την καρδιά της Ευρώπης. Μας έτριξε τα δόντια, σε λίγο θα τρίζουν τα κόκκαλά της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως λες χάσαμε μια μάχη. Όχι όμως τον πόλεμο, ακόμα.

      Διαγραφή
  2. Αυτή είναι η θεωρεία του εταίρου μας Σόιμπλε Είμαστε θωρακισμένοι απέναντι σε ένα GREXIT της Ελλάδας. Αυτό θα μπορούσε να το σκέπτεται κάποιος που δεν ξέρει οικονομικά και τις αγορές.
    Δυστυχώς μας δόθηκε η ευκαιρία να αποχωρήσουμε από το ευρώ αλλά δεν είχε γίνει η σωστή προετοιμασία . Τους 4 μήνες διαπραγμάτευσης με τους εταίρους δεν σχεδιάστηκε το πλάνο β.
    Η προσφυγή στο ίδρυμα ΕΜΣ με έδρα το Λουξεμβούργο αποδεικνύει ότι η χώρα μας παραδέχεται την ελεγχόμενη χρεοκοπία και εισέρχεται σε μνημόνιο κατανόησης για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της προς τρίτους . Όταν η αίτηση γίνει δεκτή από το διοικητικό συμβούλιο γίνεται η δανειοδότηση από τις υπόλοιπες χώρες τις ευρωζώνης με αναλογία .Που χρωστά η χώρα μας αυτή την στιγμή .Στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ .Αμέσως με την δανειακή σύμβαση έρχονται τα νέα μέτρα . Δημοσιονομικά και υφεσιακά .Οι τραπεζίτες ?. Νέα ανακεφαλαιοποήση γιατί ? Διότι πρέπει να θωρακιστούν λόγω των κόκκινων δανείων .Ποιός θα πληρώσει ? Ο μισθωτός και ο συνταξιούχος.
    Βέβαια τα ΜΜΕ θα μας ενημερώνουν ότι χθές το ΣΔΟΕ μετά από ελέγχους που έκανε σε ιατρεία συνέλαβε φοροδιαφυγή πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Όλα για τα μάτια του κόσμου. Η Ελλάδα βυθίζεται .Μετά από τρία χρόνια θα έλθει το 4 μνημόνιο κατανόησης από του εταίρους για την διάσωση της χώρα μας από τους ανέργους που το ποσοσ΄το θα έχει ανέλθει στο 35% και οι εταίροι μας θα μας στέλνουν προγράμματα 5 μηνών απασχόλησης των 300 ευρώ τον μήνα με φορολογικά μέτρα από το πρώτο ευρώ και καθιέρωση των τεκμηρίων για το σπίτι που κληρονόμησες από τους γονείς σου ,το αυτοκίνητο κλπ .Δηλαδή θα πληρώνει φόρο ο εργαζόμενος των 300 τον μήνα για να έχει έσοδσ το κράτος ενώ οι ΕΕ που μπορούν να τα κρύψουν δεν θα πληρώνουν .Αυτή είναι η Ελλάδα μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]