Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τσίπρας ετοιμάζει την ηρωική του έξοδο…

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος 

Οι εξελίξεις των όσων συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι κάτι περισσότερο από ραγδαίες, αλλά και απολύτως ανατρεπτικές. Η «πρώτη φορά αριστερά» συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, μετά από 5 μήνες καθυστέρησης (και απόλυτης αδράνειας) κατόρθωσε να κάνει πράξη αυτό το οποίο καταδίκαζε. Δηλαδή, να παραδοθεί στους εκβιασμούς των δανειστών, με όρους δυσμενέστατους τόσο για την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία, όσο και για το βιοτικό επίπεδο των ελλήνων πολιτών, τους οποίους –σύμφωνα με τα μέτρα που η ίδια κατέθεσε- αντιλαμβάνεται ως δουλοπάροικους και υποχρεωμένους να ζούνε για να πληρώνουν ένα αέναο χρέος (έκφραση τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και του Πάνου Καμμένου). Με απλά λόγια, οι Έλληνες από τούδε και στο εξής υποχρεούνται να πληρώνουν ενοίκιο στους δανειστές, επειδή αναπνέουν και επιβιώνουν στην κατεχόμενη από το Βερολίνο Ελλάδα!

Δεν μπορούν να υπάρχουν δικαιολογίες για τα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην χώρα, κι αυτό επειδή η χώρα δεν σώθηκε αλλά υποτάχθηκε. Δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο αντίστασης, αντίδρασης και επί της ουσίας πίεσης προς το διευθυντήριο των Βρυξελλών και το ιερατείο του Βερολίνου. Από την παρούσα κυβέρνηση σπαταλήθηκε χρόνος που πληρώθηκε σε χρυσάφι και το μόνο που κατορθώθηκε ήταν η δημιουργία δυσμενέστερης θέσης της χώρας.
Χωρίς καμία αιτιολόγηση οι πολιτικοί του τόπου σύρονται να επικυρώσουν και να συνυπογράψουν την παράδοση της χώρας και την εξαθλίωση των κατοίκων της. Για όσους νομίζουν ότι πρόκειται για υπερβολή, ας διαβάσουν με προσοχή τα «μέτρα» που κατέθεσε η «πρώτη φορά αριστερά» συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου και θα διαπιστώσουν πως το δημοψήφισμα χρησιμοποιήθηκε ως ύστατη απόπειρα μη διάλυσης της κυβέρνησης και ως εργαλείο εκτόνωσης των οργισμένων πολιτών. Επιπλέον, το κενό περιεχομένου και ουσίας δημοψήφισμα αγνοήθηκε ως αποτέλεσμα και, φυσικά, αγνοήθηκε η «λαϊκή εντολή» που ήταν σαφής προς τον Αλέξη Τσίπρα και τον εξανάγκαζε σε ρήξη.

Όμως, όταν δεν έχεις σχεδιάσει, δεν έχεις εργαστεί και δεν έχεις οργανώσει εναλλακτικές οδούς, τότε εξαναγκάζεσαι να αποδεχθείς τις ό,ποιες παράλογες απαιτήσεις. Αυτό ακριβώς συνέβη με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, λειτουργούσα πλέον σε κατάσταση πανικού και υπό τον φόβο πως οι δανειστές δεν θα μείνουν ικανοποιημένοι από τις ελληνικές προτάσεις, οι κυβερνώντες προτείνουν μέτρα κατά 50% περισσότερα (δυσμενέστερα) από την τελευταία πρόταση των δανειστών!

Κάπου εδώ χάνεται και η ό,ποια επαφή με την λογική… Ή, τουλάχιστον, γίνεται κατανοητό πως δεν υπήρξε ποτέ η λογική στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ αρχίζουμε να διαπιστώνουμε πως (από ένα σημείο και μετά) υπήρξε μία ιδιότυπη «λογική» από την πλευρά της συγκυβέρνησης. Μία «λογική» που οδηγούσε σε μετωπική σύγκρουση, αλλά δεν υπήρχε πραγματική διάθεση γι αυτήν, εξαιτίας της μη κατάλληλης προετοιμασίας της χώρας. Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες (και ώρες) διαπιστώσαμε πως η «λογική» της κυβέρνησης Τσίπρα «μετακινήθηκε» προς την αποδοχή του μνημονίου (αίτηση για 30 δισ.), ενώ μέσα σε ελάχιστο χρόνο τελικά ταυτίσθηκε και υπερκάλυψε τις θέσεις των δανειστών, καταθέτοντας μία πρόταση με επιπλέον μέτρα (περισσότερα από αυτά που ζητούσαν οι δανειστές) που καθιστούν ριζικά την ταυτότητα της χώρας, αλλά, επιπλέον, μεταβάλλουν ριζικά το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών, σε συνεχή προσπάθεια επιβίωσης!

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα (ο Πάνος Καμμένος ενώ όλα έχουν κριθεί, δήλωσε ότι δεν συνυπογράφει τα μέτρα, δηλαδή την κατοχή της χώρας από τους δανειστές) κατεβάζει σχέδιο νόμου για τα μέτρα που προτείνει (ύψους 12+ δισ. ευρώ), το οποίο θα ψηφίσει η Ελληνική Βουλή (από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, ενώ πιθανότατα θα έχει μεγάλες διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά από τους ΑΝ.ΕΛ.) με πιθανότατη απώλεια της «δεδηλωμένης» για την κυβέρνηση, το οποίο δεν πρόκειται να απασχολήσει ούτε τον Αλέξη Τσίπρα, ούτε και την αντιπολίτευση. Αυτό το σχέδιο νόμου, λοιπόν, θα κατατεθεί στους δανειστές, οι οποίοι θα το «εμπλουτίσουν» και με δικές τους απαιτήσεις για να το κάνουν περισσότερο απάνθρωπο έως κτηνώδες για τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι οδηγούνται στην πλήρη Βουλγαροποίησή τους, όπως άλλωστε υπέγραψε στο πρώτο μνημόνιο η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου. Έτσι, κανένας δεν θα έχει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση Τσίπρα υπήρξε τελικά άψογος συνεχιστής των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων και δεν έχει καμία δικαιολογία για όσα με την λειτουργία της επέφερε στον ελληνικό λαό.

Στην επαναληπτική συνεδρίαση της Βουλής, στην οποία θα κληθεί το Κοινοβούλιο να εγκρίνει τα μνημονιακά μέτρα των δανειστών (θα ονομασθούν πιθανότατα «συμφωνία»), θα υπάρξει υπερψήφισή τους και ουσιαστικά θα ανοίξει την πόρτα της μοναδικής ευκαιρίας για τον Αλέξη Τσίπρα για να κάνει την ηρωική έξοδό του μέσω μίας παραίτησης της «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνησης. Και αυτό θα συμβεί επειδή ο Αλέξης Τσίπρας θα επικαλεσθεί την ιδεολογική του σύγκρουση με τα απάνθρωπα μέτρα ή θα επικαλεσθεί και την απώλεια της δεδηλωμένης που του απαγορεύει να συνεχίσει να κυβερνά.
Αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας θα έχει δύο επιλογές: Ή θα προκηρύξει εκλογές ή θα ζητήσει σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, προκειμένου να δημιουργηθεί μία κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» (ουσιαστικά μία κατοχική κυβέρνηση που θα αναλάβει την εκτέλεση των μέτρων και την αυστηρή επιτήρηση του ελληνικού λαού, δηλαδή δεν θα είναι καν κυβέρνηση), η οποία θα είναι υπερκομματική και, πιθανότατα, αποτελούμενη σε ένα μεγάλο μέρος της από τεχνοκράτες…

Έτσι ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει την δική του ηρωική έξοδο, ελπίζοντας πως θα διασώσει το κόμμα του (το οποίο θα καταρρεύσει με πρωτόγνωρους ρυθμούς και αναμένεται να γίνει τρία κομμάτια) και η Ελλάδα θα μπει σε μία μαύρη περίοδο πλήρους εξάρτησής της από τους «δανειστές», απόλυτης οικονομικής αφαίμαξής της και ουσιαστικής κατοχής της με αντάλλαγμα τις ανοιχτές τράπεζες και την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Τίτλοι τέλους, λοιπόν, και ευχόμαστε πλέον να υπάρξει κάποιο θαύμα...

ΥΓ: Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να παραμείνει ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός, για να "τελειώσει" και τα εθνικά θέματα της χώρας. Αφού έτσι κι αλλιώς, η ιστορία θα τον καταγράψει ως τον απόλυτο ψεύτη και προδότη των προσδοκιών του ελληνικού λαού...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Αλεξη καταλαβες τι σου ειπα στο δημοψηφισμα???///

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό στο υστερόγραφο έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να συμβεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]