Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσίπρας σε ΣΥΡΙΖΑ: «Ή συνεχίζουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί»

Το σχέδιο πρόταση που κατατέθηκε από την ελληνική κυβέρνηση στους Θεσμούς, προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία χρηματοδότησης της χώρας, συζητά σε κλίμα έντονου προβληματισμού η Κοινοβουλευτική Ομάδα σε κοινή συνεδρίαση με την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Την εισήγηση έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος είπε ότι «με το δημοψήφισμα δεν επιδιώξαμε να βγάλουμε την Ελλάδα από την Ευρώπη, εντολή μας είναι μια καλή συμφωνία». Ο πρωθυπουργός ζήτησε τη στήριξη των βουλευτών του λέγοντας ότι «ή συνεχίζουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί».

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος ενημερώνει για την πρόταση.

Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης έφτασε στη Βουλή για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αφού είχε τελειώσει την ομιλία του ο Πρωθυπουργός. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ θα ακολουθήσει συνεδρίαση στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας.

Πριν τη συνεδρίαση

Αισιόδος για την έκβαση των συνομιλιών εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης προσερχόμενος στη συνεδρίαση. « Είμαστε αισιόδοξοι για μία πολύ καλή συμφωνία. Θα συζητήσουμε και όλα θα πάνε πολύ καλά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Θα προσπαθήσουμε για τη συμφωνία. Έχουμε μπροστά μας μια πολύ σκληρή Γερμανία. Πρέπει να δούμε πώς θα επιβιώσουμε μέσα σε αυτό το πολύ σκληρό πλαίσιο», σχολίασε ο Νίκος Ξυδάκης.

«Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς το αν θα υπάρξει συμφωνία» είπε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

«Είμαι βέβαιη ότι θα έχουμε συμφωνία. Η μάχη ήταν μεγάλη και επίπονη. Εκτιμώ πως σύσσωμη η ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα στηρίξουν την προσπάθεια»δήλωσε ο κυρία Γεροβασίλη.

Η ελληνική πρόταση

Η ελληνική πρόταση έφτασε αργά το βράδυ της Πέμπτης στα χέρια των αρχών της Ευρωζώνης. Το πακέτο μεταρρυθμίσεων και μέτρων, ύψους 12 δισ. ευρώ, χαρακτηρίστηκε από τον εκπρόσωπο του Γερούν Ντάισελμπλουμ «σημαντικό για τους Θεσμούς» προκειμένου να κάνουν την εκτίμησή τους.

Την παραλαβή της ελληνικής πρότασης από τις Αρχές της Ευρωζώνης επιβεβαίωσαν μέσω Twitter ο εκπρόσωπος του κ. Ντάισελμπλουμ, Μικέλ Ράινς, και ο δημοσιογράφος των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ.

Το κυβερνητικό συμβούλιο συνεδρίασε το μεσημέρι της Πέμπτης υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου για να εξετάσει την ελληνική πρόταση προς τους δανειστές και εταίρους. Η συνεδρίαση κράτησε τέσσερις ώρες.

Οπως δήλωσε ο υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος το σχέδιο - πρόταση προς τους δανειστές εγκρίθηκε από το κυβερνητικό συμβούλιο. H ιστοσελίδα iskra.gr που πρόσκειτε στην Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη αναφέρει ότι η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη αλλά πάρθηκε με πλειοψηφία.

To σχέδιο δόθηκε στους πολιτικούς αρχηγούς ενώ στις 22:30 το βράδυ της Πέμπτης επεστάλη στους Θεσμούς.

Κατατέθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή η ελληνική πρόταση, προκειμένου την Παρασκευή, με τη μορφή κατεπείγοντος, να συζητηθεί και να εγκριθεί από την Επιτροπή και την Ολομέλεια ως βάση επί της οποίας θα διαπραγματευτούν ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Κυβερνητική σύσκεψη

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην σύσκεψη πήραν μέρος οι Γιάννης Δραγασάκης, Γιώργος Σταθάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης και Νίκος Κοτζιάς.

Τέθηκαν επί τάπητος όλες οι εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους με στόχο την επίτευξη συμφωνίας που θα κρατά τη χώρα στο ευρώ και θα σηματοδοτήσει την οικονομική της ανάπτυξη.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]