Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί οι Ευρωπαίοι μας "έβαλαν από το παράθυρο" στην ΟΝΕ

Του Κων/νου Φράγκου

Ο τομέας με τον οποίο ασχολούμαι δημοσιογραφικά μέσω του οποίου επιχειρώ αναλύσεις είναι αυτός της Άμυνας και των Εξοπλισμών.

Επομένως, δικαίως θα δεχόμουν μύδρους επί της κεφαλής μου αν επιχειρούσα να σχολιάσω την κωμωδία της Συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για ν' ανακαλύψει τους ενόχους και υπευθύνους του φιάσκου των Μνημονίων που οδήγησαν τη Χώρα στη φτώχεια και την ανυποληψία.
Αναφέρθηκα στον τίτλο και το κείμενο για κωμωδία για δύο λόγους:

• Για άλλη μια φορά η κλεπτομανής συντεχνία των πολιτικών, που πέραν αυτού αποδείχθηκε παντελώς ανεπαρκής και ανίκανη, μας θεωρεί ηλίθιους. Επιχειρεί, ανεπιτυχώς, να οριοθετήσει τις ευθύνες. Ορίζει το 2010 ως αφετηρία της έρευνας. Βρίσκει τα προηγούμενα χρόνια (Κυβερνήσεις Σημίτη - Καραμανλή), παραδείσια, μακράν διαφθοράς, σπατάλης αλλά εξαιρετικής προστασίας του Δημοσίου χρήματος.

• Όλες, μα όλες, οι Εξεταστικές Επιτροπές που προηγήθηκαν, καίτοι τα σκάνδαλα ήταν κραυγαλέα, υπήρξαν κολυμβήθρες του Σιλωάμ για τους ενόχους.
Και για να προσεγγίσω το χώρο μου, σας θυμίζω αυτήν για τα αμφιλεγόμενα RADAR TPQ - 37 (ενεχόμενοι Τσοχατζόπουλος - Σημίτης - Παπαντωνίου). Πρόεδρος ο τραγικός κ. Ι. Τραγάκης και μέλη οι κ. Βενιζέλος - Καρχιμάκης - Λοβέρδος - Κεδίκογλου - Ζαγορίτης και την άλλη για τα Υ/Β με υπόλογο τον κ. Βενιζέλο.

Στην τελευταία περίπτωση συνέβησαν τα εξής κωμικοτραγικά και φαιδρά. Στην α' συζήτηση όταν η ΝΔ ήταν στην Αντιπολίτευση εκτόξευε καταδικαστικά πυρά, ενώ στη δεύτερη που συνέπλεαν με το ΠΑΣΟΚ (Αντονωμπένηδες) η ΝΔ ήταν μαχητική συνήγορος του κ. Ε.Β!

Σημειώνω και το εξής: Ενώ το 2005 αποδείχθηκε πλήρως η ανεπάρκεια των RADAR TPQ - 37 , ο Ελληνικός Στρατός πληρώνει και σήμερα ανταλλακτικά για τη συντήρησή τους!

Και πάλι δεν έβρισκα λόγο να σχολιάσω το θέμα αν δεν είχα προκληθεί από δύο πρόσφατα κείμενα (Εξάλλου η απάντηση για τα αίτια της συμφοράς είναι δεδομένη: Διεφθαρμένοι, πωρωμένοι, ανεπαρκείς και ανίκανοι πολιτικοί). Το πρώτο αναφέρεται σε περισπούδαστο άρθρο πολιτικού της ΝΔ στα ΝΕΑ (28.05.2015), κορυφαίου Υπουργού της περιόδου 04-09 ο οποίος, σοβαρά προβληματιζόμενος για τη σημερινή δυστυχία του Ελληνικού Λαού, προτείνει ταχεία ανανέωση της Κεντροδεξιάς η οποία θα μπορούσε να βγάλει τη Χώρα από τα αδιέξοδα, αναλαμβάνοντας την Εξουσία!! Απλά ο αρθρογράφος μου θύμισε Υπουργό που έλαβε από Ειδικό Ταμείο Επιδότησης της Ε.Ε. 500 εκ. € για να τα μοιράσει στην ιδιαιτέρα του Εκλογική Περιφέρεια.

Βέβαια, οι "κουτόφραγκοι" (που σήμερα μας βιάζουν κανονικώς) το αντελήφθησαν, πήραν τα λεφτά πίσω, μας φόρεσαν κι ένα βαρύ πρόστιμο. Και, περί τα 600 εκ. €, χρεώθηκαν στους πολίτες. Σε σας κι εμένα δηλαδή… Ο κ. Πρωθυπουργός της εποχής, ουδόλως συγχύστηκε… Πέραν αυτών ο ρέκτης Υπουργός προχώρησε ακόμη περισσότερο. Ίδρυσε Τηλεοπτικό Σταθμό της Αγροτιάς με έδρα κάπου στην οδό Αχαρνών και εμβέλεια τις γύρω «αγροτικές» περιοχές Ομόνοιας, Ν.Ιωνίας, Πετραλώνων κ.λπ. Θα ακολουθούσαν προσλήψεις Διευθυντών, δημοσιογράφων, εκφωνητών. ψυμμιθιωτών κ.λπ. Δεν τα πρόκανε γιατί έπεσε η Κυβέρνηση της Ν.Δ.

Το δεύτερο είναι επίσης δημοσίευμα (ΒΗΜΑ 23/05) όπου εξαίρετος κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος, σε αναλυτικό του άρθρο περιγράφει ως παραδείσια την εποχή των εκσυγχρονιστών (96 – 2004) και τονίζει ότι ο κ. Κων. Σημίτης, υπήρξε, μακράν, ο καλύτερος Πρωθυπουργός της μεταπολεμικής Ελλάδας! Της μεταπολεμικής, μάλιστα! Ο σχολιαστής δεν έχει φαίνεται , ακούσει, τίποτα ούτε για Χρηματιστήριο, Siemens, ούτε για Κτηματολόγιο, για δημόσια έργα, για Ολυμπιακούς αγώνες, για εξοπλισμούς, για όργια παροχών σε κομματικούς και συνδικαλιστές για…. Καλώς. Η άγνοια είναι πολλάκις επωφελής και ηρεμιστική. Το ότι οι συντριπτική πλειοψηφία ειδικών και μη και των πολιτών (και εμού συμπεριλαμβανομένου) θεωρεί τον κ. Σημίτη ολέθριο, αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Ιδιαίτερα η δική μου γνώμη δεν μετρά γιατί δεν μπορεί να προσεγγίσει την εγκυρότητα του σπουδαίου σχολιαστή.

Στο προηγούμενο κείμενό μου (27.05.2015) είχα παρουσιάσει όλες τις πλευρές του πορτραίτου του κ. Σημίτη με ντοκουμέντα, με τεκμήρια.
Παραπέμπω λοιπόν σ' αυτό όποιον ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί το ολέθριο έργο στην Οικονομία και την Άμυνα του κ. Σημίτη. Αντιπαραθέτω, δε, στην γνώμη ειδικού της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ" δύο άλλες με το ίδιο, τουλάχιστον, κύρος με το δικό του.

• Η συμμαχία του κ. Σημίτη με τους βαρόνους των ΜΜΕ στηρίχθηκε σε μια απλή συναλλαγή. Προσέφερε χρυσοφόρες συμβάσεις (σ.σ. με πιστώσεις από δάνεια) και έπαιρνε αντάλλαγμα πολιτική στήριξη. Η διαπλοκή γιγαντώθηκε… Στ. Λυγερός (Κ 18/04/03)
• Υπό το βάρος της κρίσης των Υμίων, ο κ. Κ.Σ. θα εγκρίνει μακροχρόνιο πρόγραμμα εξοπλισμών που οδήγησε στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις λεηλασίας του Δημοσίου. Αντώνης Καρακούσης (Μετέωρη Χώρα)

Αν κάνω μια μικρή αναδρομή, αρχίζω από την εποχή που ο κ. Σημίτης μας έχωσε, από το "παράθυρο" στην ΟΝΕ πληρώνοντας ρήτρα 1 δις € στην GOLMAN - SUCKS. Ακολούθησε θριαμβολογία και συγκίνηση. Ο κ. Σημίτης και η παρέας του (Παπαδήμας, Στουρνάρας, Χαρδούβελης, Παπαντωνίου, Χριστοδουλάκης κ.α) μας έταξαν παραδείσους όπου ο αφελής Έλληνας, θα είχε εξασφαλίσει το μέλλον του και των παιδιών του.

Ακολουθεί απάτη. Το πρώτο που απολαύσαμε είναι ν' αγοράζουμε σήμερα ένα ματσάκι μαϊντανό 50 δρχ. και την επόμενη 170 δρχ. ( 0,5 € )!!

Οι καλοί μας Ευρωπαίοι αδελφοί δεν γνώριζαν ποιον εταίρο υποδέχθηκαν; Το ήξεραν καλά καθώς και το εσμό των πολιτικών που ανέλαβαν το έργο. Είχαν το σχέδιό τους. Δώστε τους, ανεξέλεγκτα δανεικά, ν' αγοράζουν από μας και αύριο όταν δεν θα έχουν να πληρώσουν θα τους «τακτοποιήσουμε»… Το πώς μας έβλεπαν, τότε, οι ΟΝΕδίτες, Γερμανογάλλοι, κυρίως, παρουσιάζεται ανάγλυφα από το παρακάτω εύγλωττο σκίτσο του πρόσφατα δολοφονημένου από "πιστούς" κορυφαίου σκιτσογράφου Βολινσκί. Απολαύστε το (Υπέρτιτλος: Η Ευρώπη καλωσορίζει τους Έλληνες).

Έτσι, λοιπόν, φθάσαμε στις μεγάλες τρύπες στην οικονομίας μας, στις θηριώδεις υπερκοστολογήσεις (Ολυμπιακοί, έργα, εξοπλισμοί, υγεία κ.α.). Κλείνω τη Σημιτική εποχή με παρουσίαση ενός φοβερού ντοκουμέντου που έχω στα χέρια μου, του Γενικού Λογιστηρίου εν έτη 2002, τότε που οργίαζαν τα πάντα. Ο τότε Γενικός Γραμματέας κ. Ιων. Κουσουλάκος στέλνει στο ΥΕΘΑ/ΓΔΕ Γραμμ. Εξοπλισμών (κ. Σπ. Τραύλο) το έγγραφο ΑΠ 2/87741/0023Α/13-02-02 στο οποίο επισημαίνει (sic)… Οι εν εξελίξει συμβάσεις υπερβαίνουν την ετήσια οροφή. Ανάλογη είναι η εικόνα και τα προσεχή έτη 2003 - 2004…
Χρηματοδότηση προγραμμάτων δεν είναι δυνατή, αφού θα προκαλέσει περαιτέρω υπέρβαση για το έτος 2002 και τα επόμενα έτη (!!!).

Όπως βλέπετε δεν πρόκειται για καμπανάκι αλλά κωδωνοστάσιο που προειδοποιεί.
Η προειδοποίηση έτυχε λαμπρής υποδοχής. Οι αποδέκτες χλεύασαν και η επόμενη τριετία (2002 - 2003 - 2004) χαρακτηρίζεται από τους ποταμούς δανείων που έχωσαν τη χώρα ακόμη βαθύτερα στον δανεισμό. Ο κ. Σημίτης θεατής και σημείωνε… Η σημερινή Αριστερή Κυβέρνηση για να επιβραβεύσει το έργο του τότε ΥΠΟΙΚ κ. Νίκου Χριστοδουλάκη, που δανειζόταν απερίσπαστα και βύθιζε τη χώρα, τον διόρισε Αντιπρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς…!

Η Καραμανλική 6ετία

Ο Κ. Κων. Καραμανλής αφού βάφτισε τον προκάτοχό του Αρχιερέα της Διαπλοκής, αφού ορκίσθηκε ότι θα εξοντώσει τους Νταβατζήδες και θα καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου (σκάνδαλα) του Σημιτισμού, ουδέν έπραξε. Ορθώς χαρακτηρίσθηκε Ακάματος, Νταβατζηδοκτόνος ή Σκανδαλοθάπτης.
Η σπατάλη του Δημοσίου Χρήματος και η αύξηση του χρέους επί Καραμανλισμού δεν είχε προηγούμενο. Ο πρώτος τη τάξει Υπουργός του κ. Κ.Κ., σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Πάκης Παυλόπουλος διόρισε με ζοφώδεις, μεθοδεύσεις 35 - 40.000 στο Δημόσιο! Τα δάνεια έτρεχαν και οι "τρύπες" μεγάλωναν… Δεν θα πω άλλα. Θα παραδώσω την σκυτάλη σε άλλους, πιο έγκυρους σχολιαστές από 'μένα.

• Η ΝΔ είναι υπεύθυνη για τη χρεωκοπία. Εξ' αιτίας της δημοσιονομικής σπατάλης, η οποία επί των ημερών του κ. Κ.Κ. εκτοξεύτηκε στα ύψη. Ευθύνη, με τον βαθμό που της αναλογεί, δεν φέρει μόνο ο κ. Κ.Κ. αλλά και όσοι Υπουργοί, βουλευτές συμμετείχαν στο πάρτι.
Στεφ. Κασιμάτης (Καθημερινή 29/03/2015)

• Η Κυβέρνηση ξεκίνησε διασύροντας διεθνώς τη χώρα με πλαστή απογραφή, διήνυσε την φαυλότατη διαχείριση 2007 - 09 και αφού διπλασίασε το Δημόσιο χρέος και πολλαπλασίασε τους διορισμούς "πελατών" απέδρασε πυροδοτώντας ακόμη ένα διεθνή διασυρμό με το ψέμα περί ελλείμματος 6% ενώ ήταν 13,7% και τελικά 15,6%.
Κώστας Καλλίτσης (Καθ. 05/04/2015)

Ακόμα σημειώνω ότι τον Αρχιτέκτονα των πλαστών στοιχείων και της αύξησης του χρέους ΥΠΟΙΚ κ. Γιάννη Παπαθανασίου διόρισε το "σύστημα" Πρόεδρο στα ΕΛΠΕ, για να μην απολεσθεί τοιούτο τάλαντον!

Επίλογος

Οι μετριότητες, υπομετριότητες και ανθυπομετριότητες που συναπαρτίζουν τον Ελληνικό πολιτικό και παραπολιτικό κόσμο, δεν έχουν το ανάστημα και ήθος να λύσουν ιστορικά προβλήματα. Ίσως να καταρρεύσουν ακόμη στην περίπτωση που βρεθούν στην ανάγκη να διεξάγουν πόλεμο.
Π. Κονδύλης ( Θεωρία Πολέμου)

Και επειδή η Οικονομία είναι ένα πεδίο πολέμων έχουν ήδη καταρρεύσει.
"Ξέπλυμα των πεπραγμένων της περιόδου 2004 - 2009 αποτελεί η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για την Εξεταστική Επιτροπή" δηλώνει ο Συριζαίος κ. Παπαδημούλης (ΝΕΑ 01/04/05) ( Ασφαλώς και της βρωμερής περιόδου Σημίτη, προσθέτω) και συμπληρώνει " Στο διάστημα 2004 - 09 το χρέος της Ελλάδας αυξήθηκε πάνω από 120 δις €. Οι προσλήψεις Δημοσίων Υπαλλήλων υπήρξαν ανεξέλεγκτες (από 447.520 το 2004 έφθασαν τους 511.113 το 2009).
Όπως διαβάζω στο βιβλίο της Γαλλίδας δημοσιογράφου Φλορανς Οτρέ (Εκδόσεις Talliandieu, 2013), στις 10-12-09 ο τότε Πρωθυπουργός κ. ΓΑΠ ανακοινώνει στους εμβρόντητους συναδέλφους του στις Βρυξέλλες "… Όλα τα δημοσιονομικά μας στοιχεία είναι ψεύτικα. Η χώρα μου είναι διαβρωμένη από τη διαφθορά…". Εν τω μεταξύ είχε επιτρέψει στην Ηγερία των Οικονομικών κ. Λούκα Αρσένη να κραυγάζει "Λεφτά υπάρχουν" και να μοιράζει ενισχύσεις κατά βούληση! Αυτή η μεγάλη Οικονομολόγος που "έκαψε" το δόλιο Γιωργάκη είναι διορισμένη σήμερα από την Αριστερή Κυβέρνηση ως Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας… Τρελαίνεται κανείς ή όχι;
Ωστόσο, θα μου επιτρέψετε να κλείσω με μια ευχή - αφορισμό του συμπατριώτη μου, αειμνήστου Νίκου Γκάτσου:

Έλα τη θάλασσα θεριό
και του πελάγου μπόρα
το θλιβερό σκουπιδαριό
να διώξεις από τη χώρα…

Σημείωση:
1. Το πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής έχει ήδη διατυπωθεί από τον κ. Β. Σόϊμπλε: Ανεύθυνες πολιτικές και οικονομικές ελίτ της Ελλάδος θυσίασαν την Οικονομία της Χώρας, την ποιότητα ζωής των πολιτών και το μέλλον των νέων για δικά τους συμφέροντα.
2. Εξ' άλλου, ο "υπεύθυνος" κ. Κ. Σημίτης όταν παρέδιδε τα κλειδιά του Κόμματος στον ολέθριο κ. Γ. Παπανδρέου, δεν γνώριζε ποιον πολιτικό παντελώς ακατάλληλο, ανεπαρκή και επικίνδυνο προωθούσε στην Εξουσία; Το θεωρώ μεγάλη ασυνειδησία.
3. Όταν ο Πρωθυπουργός της Χώρας καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να βρει λύση στα σημερινά αδιέξοδα φιλώντας, ακόμη, και τα α…… (ας μη τα ονομάσω) των κ. Ολάντ και Μοσκοβισί είναι δυνατόν, την ίδια στιγμή, ο ΥΕΘΑ κ. Π. Καμμένος να επιτίθεται δριμύτατα και συνεχώς κατά γαλλικής εταιρείας που παράγει τα ελικόπτερα ΝΗ -90; Είναι η κατάλληλη επιλογή χρόνου, το timing; Το χαρακτηρίζω επιπολαιότητα και αποφεύγω να το πω υπονόμευση. Μην βιασθεί κανείς να με χαρακτηρίσει φίλο της Εταιρείας. Είμαι ο πρώτος που απεκάλυψε το σκάνδαλο Σημίτη - Παπαντωνίου. Πρέπει ο κ. ΥΕΘΑ να συνειδητοποιήσει ότι η συναλλαγή είναι ένα ταγκό που χορεύεται από δύο. Ουδέποτε η εγκαλούμενη ΝΗ - INDUSTRIES θα μπορούσε να προωθήσει αμφιλεγόμενα προϊόντα της και να εισπράττει τερατώδη προκαταβολή αν δεν είχε σύμφωνους τους κ. Σημίτη - Παπαντωνίου τους οποίους ο κ. Καμμένος ουδέποτε αναφέρει.
Συνάδελφοι γαρ,
Θυμίζω στον κ. Καμμένο ότι υπήρξε ενθουσιώδες μέλος του Ομίλου Φίλων Νικολά Σαρκοζί δηλαδή φανατικός Γαλλόφιλος. Βέβαια κι εδώ ισχύει η Γαλλική ρήση: Les amours ne sont pas eternels…" (Οι έρωτες δεν είναι αιώνιοι).

Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Συγχαρητήρια Κωσταντινε , ενεργός πολίτης = δημοκρατία !
    Τα λαμόγια σε ολους τους χώρους της κοινωνίας για το τάληρο τα ξεπούλησαν όλα !
    Αυτο που πονάει περισσότερο , στη χώρα των επιστημών ! να μην έχουμε παιδεία !
    Στη χώρα του Λεωνιδα ! να καταστρέφεται η μισή ΑΘΗΝΑ απο χούλιγκαν !
    Στη χώρα του Περικλή ! Ουτε μια διαδήλωση για τον διεθνή διασυρμό της πατρίδας μας !
    Ουτε για τις αυτοκτονίες !
    Ειμαστε εμείς ΕΛΛΗΝΕΣ , απόγονοι σοφών ?
    Αυτά , σας ευχαριστω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]